Route 66 Youtube kanal

Pokrenuo sam kanal na kojem planiram raditi sljedećih godinu dana najmanje, po jedan video dnevno. Nešto slično radim za domaće tržište ali više radi promocije weba nego zarade od Youtuba jer je Hrvatska pre malo i siromašno tržište a kako sam sakupio nešto malo iskustva i sviđa mi se YT, želja mi je gurati jedan projekt baš za Youtube zaradu.

Pošto je projekt na nuli a Amerika velika, nemam problema da ostavim link i otvoreno pišem o napretku, nadam se ću od vaših savjeta imati više koristi nego od pokušaja kopiranja, ako već idete kopirati ideju, barem pronađite neku drugu cestu, državu ili što već nego da radite iste videe. U planu je da stavljam nove videe u temu povremeno,

Kod odabira niše moraju se poklopiti nekoliko osnovnih uvjeta da bi projekt eventualno jedan dan mogao zarađivati ozbiljne novce a to su:

  • Strano, veliko i bogato tržište. (tu sam odabrao USA i turizam)
  • Neiscrpan ili velik izvor ideja i materijala. (kad sjednem raditi video da ne moram mozgati koji video ću danas raditi, jer bi mogao svaki dan proći u mozganju i neradu. U svakom trenu se mora imati lista gdje piše koji video slijedi.)
  • Mogućnost brze izrade videa ( u mom slučaju 20ak min za jedan video)
  • Da je sve to donekle zanimljivo, barem onoliko koliko može biti za 1 video dnevno od 20 ak min posla. Tu se više ide na količinu, ali opet da barem ciljanoj publici bude zanimljivo.
  • Da ja ne moram pričati.

Ne želim kupovati umjetne klikove i subscibere a nemam neke ideje gdje promovirati, bio bih zahvala ako odgledate koji video (malo dulje) i kliknete subscribe da imam neki početak ili neki savjet gdje promovirati u početku kanal.

I naravno, svaki savjet je dobrodošao, zato sam i pokrenuo temu da dobijem vašu pomoć.

2 Likeova

Kanal je ovaj

Za one koji ne znaju, Route 66 ili Road 66 je najpoznatija Američka road trip cesta koja ide od Chichaga do Los Angelesa, puna atrakcija i lokacija gdje su snimani filmovi, najčešće Horrori. Cilj je raditi po jedan video za svaku atrakciju.

I prvi videi


2 Likeova

Lepa ideja, Amerikanci sigurno relativno dosta traze terminr vezane za Road 66, a samim tim traze i informacije vezane za isti. E sad ja da sam na tvom mestu, potrudio bi se da za svaku od destinacija dam malo vise informacija a ne samo slike. Siguran sa da moze neka mini prica da se isprica za svaku od destinacija.
Druga stvar, isuvise su bleda slova, pojacaj font, a mogao bi drugom bojom da naglasis/istaknes bitne podatke.
Trece, napravi social naloge i na njih kaci pojedinacne slike uz opis.

IDEJA: Mozda bi mogao da napravis mini serijal filmova koji su snimani na tom putu. Svaki film jedna epizoda.

2 Likeova

Baš kako jeronimo kaže, malo više informacija o trenutnoj lokaciji. Možda bi bilo dobro da sav tekst iz videa staviš još u description radi SEO i da dobiješ neki feedback na to napisano/snimljeno

1 Like

Evo, poslušao sam vas i dodat tekst u današnjem videu, puno je bolje, zanimljivije, samo ne znam kako Google gleda na kopiran tekst na Youtubu , da mi ne bi zbog toga rušio rejting.

Inače, ovakve videe kao ispod više volim nego ove mega popularne znamenitosti kao što su Grand Canyon jer imaju manje konkurencije i zanimljiviji su za gledatelje jer će vijerojanto prvi puta vidjeti tu atrakciju.

Moram još definirati stajlinge, efekte. To sve skupa mora imati zajedničku notu, tj da ne lutam od videa do videa. Najviše me za sada ubija što ne mogu staviti svoj thumb nego biram između 3 ponuđena, od kojih 2 uvijek budu ista i onda ako onaj treći ne valjda nemam izbora kao sada tu.

1 Like

Bugi, pozdravljam novi projekt, :blush:
vidiš, nisam znao da je i ona uvodna tema pod Creative Commons Attribution, a prejaka je; :middle_finger:

Što se tiče tvojih videa, zašto ne postavljaš End screen i Cards linkove? To nikako nije zanemarivo. Vidim da nisi još ni na samom kanalu uredio onaj gornji menu kako treba, To su mojih 2 cents. :o:

Postavit ću end screen i cards sigurno, za sada nemam korisnika pa to nije toliko bitno, ne gubim ništa. Na što misliš pod gornji meni.

Sa obe pjesme sam jako zadovoljan, baš su kao stvorene za ovu temu.

Po meni je jednako bitno i sada, baš da tim rjeđim posjetiteljima pružiš mogućnost da ostanu duže na kanalu. :sunny:

Evo vidi kako je tebi:


Dakle, dodaj i ovo:
kako-ovo-2
Netko će reći da su to sitnice i nisu bitne. Dapače, držim da se velika slika sastoji od (mnogo) malih djelova. Vrlo slično je kao i kod ispravnog namještanja nekih kodova na web stranici (ovo je paralela). :blush: :o:

1 Like

End Scrensi dodani, cardsi neka pričekaju malo, oni su manje efektivni.

1 Like

Tko su vlasnici videa=? Što kažu?

Pojasni pitanje.

Slike, sadržaj? To su tvoje like free slike, samo to pitam, interesira me kako to funkcionira.

Postoje izvori, alati cake preko koji se nalaze free i 99% sigurne slike, oni koji su u tome znaju to, radim ovo vise od godinu dana i nitko se nije bunio do sada. Ne uzimam sve slike na koje naletim, ajmo reci svaku drugu, za onih prvih 50% procjenim da nisu skroz sigurne i preskačem.

@bugi za ovo ti @c3po kaže slika dole, da uključiš taj channel layout gdje imaš meni a i ljepše izgleda kada se uđe na kanal…znači klikni na zupčanik i onda uključi taj dio za layout…

Ne vidim nigdje tu opciju, možda je još nemam za novi kanal?

Opreza nikad dosta, ali ako se netko nakači na tebe nema pomoči, čim ti malo postane više gledljivi kanal netko če se napiknut na tebe, a dovoljna su tri Copyright strikea i pa-pa kanal…
Evo i ja sam popušio prvi neki dan, nakon što je video postao hit, vidio ga je vlasnik (neki ljevi proizvođač mobitela) da sam “prenamjenio” njegovu “bebicu” mobitel u Samsunga i eto napičio mi strike…možeš mu plakati, kukati slati meilove… frajer ne trza…
I sad imam tri mjeseca biti oprezan, a to je prilično teško kad radiš s tuđim slikama a trebaš barem svaki drugi dan nešto objaviti… :sweat:

Da, baš sam razmišljao što ako dobijem stirke da je odmor od 3 mjeseca najbolje riješenje pa nastaviti. Nego, kako dokaže da je vlasnik slike? Mora valjda poslati neki dokaz kada te prijavljuje.

Meni je dobro što je ovo priroda pa mislim da su manje šanse nego neka komercijala tipa mobiteli ili viralne slike. Ovo su samo obične slike koje nisu komercijalne, netko uslika prirodu i to je to, bitno da nije profi fotograf koji ih prodaje, ali da ih prodaje ne bi ih stavljao tamo gdje sam ih ja našao, tako ja na to gledam. Postoje šanse ali su manje.

Kod tebe nije problem u slici, nego u proizvodu, tj mobitelu.

Ja bas juce ima 3 strajka ali nista se nije promenilo. Prijavili mi klipove zbog muzike koja je bila free…YT ponudio opciju da zamenim i cim sam zamenio sve je kao i pre i ne pise mi da imam strike. Dva puta sam im slao izvor odakle je muzika i uvazili su pre toga, a sada se opet navrzli pa bolje da izbrisem nego da me nerviraju svakih mesec dana. Treba voditi racuna bas oko toga sta se stavlja.

Zašto su te prijavili? Nisi stavio link u potpis.
Nisam ni ja za drugi kanal stavio.

Na nekim klipovima ima a na nekim nema. Koliko sam provalio ta muzika je sada u vlasnistvu nekih mreza pa iako je bila free aada vise nije. Ali sve se resi zamenim muzike i odmah se vrati mometizacija. Samo sto iritira.