Ručni satovi - all about ⏱

Jedna tema za rucne satove. Koje posjedujete? Zasto?

Ja imam Apple Watch 3gen, al ga slabo koristim. Vise koristim Casio obicni sat sa sivom metalnom narukvicom. Pametni satovi su mi nekako bez stila, ima svoju namjenu al izgleda ko igracka na ruci. :smile:

image

Imam G Shock GA100, GW9400, Xiaomi Amazfit Pace smartwarch, neki Swatch star skoro 20 godina, 2 microbranda Chr. Ward - Trident pro 600 pro, Prometheus - Piranha. Generalno volim satove. Mozda kroz koju godinu nabavim nesto skuplje, ali mislim da bi tad bio preopterecen da gdje ne lupim, ogrebem i sl. Stavit cu fotke kroz koji dan kad se vratim doma, a do tad googlajte :grinning:

1 Like

Evo ja sam narucio jedan Diesel chrono sat. Sutra bi treba stici postom. Uzeo sam ovu gold verziju, da ne bude sve sivo. A i malo cu se uklopit s okolinom, ovde u :switzerland:skoro svi preferiraju gold verzije satova, mobitela itd.

Evo slike sa shopa, sutra ide ona koju cu ja uslikat.

1 Like

Ja bas ne volim kvarcne satove, pogotovo modne jer znam da placas ime, a u njemu mehanizam od par $$ i jedna firma radi satove za skoro sve modne brandove.

1 Like

Pa to jest. Fossil pravi satove za Diesel, Tommy Hilfiger, Armani i sl. Samo njihov logo udare.

Ja sam skoro baš gledao Rolexe u njihovoj zvaničnoj radnji i generalno mi se ne svidjaju muški modeli, ženskih ima jako lepih zaista, a muški uglavnom loši, mali prečnik kućišta a cene tipa 10-20k eura, ništa specijalno iskreno. Mnogo su mi lepši neki Breitling satovi modeli dosta jeftiniji, a da ne pričam Festina, Guess itd kako lepih modela ima za 150-200 eura.

1 Like

Imam 4 sata:
Seiko 5 automatic - nasao u moru 1997 u Čanju
Raketa - od djeda
Casio W-96H - poklon za rodjendan
Skagen - dobio za kumstvo.

Casio i Skagen nosim aktivno, prva dva rijetko.

Kontam kupiti jos jedan sat ovih dana posto sam dobio neke pare od firme za 10 godina rada.

1 Like

Imam kući Festina, Philips Watch I čekam sada jedan smartwatch sa gearbest :slight_smile:

1 Like

Meni nekako ti smart satovi glupi. Pored kompjutera, laptopa, telefona jos treba da me i sat opominje za mailove.

2 Likeova

U Tom kontekstu i meni su too much, Ali eto… Da vidim i to čudo tehnologije, a najviše me zanima dnevna statistika aktivnosti .

1 Like

Ja imam Suunto Spartan Trainer Wrist HR i mogu reci da je dobra stvar. Za biciklo, trcanje ili cisto navigaciju do odredjene tacke. Lagan, pouzdan, brzo uhvati GPS.

Mimo toga imam neki stari ruski Slava koji ne nosim jer ne nosim satove i ne razumijem ni hajp oko toga, mada imam prijatelja koji je sajdžija i radi u Svajcarskoj za H. MOSER & CIE i pravo mi je lijepo ga slusat kad prica o poslu i rucnoj proizvodnji sajtova. Svaki put kad ga vidim, davim ga oko toga.

Ko to svi u Švicarskoj?

Shaqiri, Xhaka, Behrami + poneki Ex-yugos…

2 Likeova

Mehanizam u Fiestini i Guessu ne kosta vise od 2$ ako je obican ili 5 ako je kronograf, a automatik Miyota, ETA i sl. varijacije puno puno vise.

Ili CASIO Edifice serija ili ništa… :+1:t2:

Imam edifice vec i stvarno je vrh. Pet godina ga vec imam.

1 Like

Evo stigo je, btw imam sexy dlake na rukama.

1 Like

@imemperor1 jesi li siguran da si dobro gledao bez uvrede…najpoznatiji model cak poznatiji od daytone je submariner koji je iskljucivo muski model ali ga karakteriziraju kao unisex jer je omiljen i medju zenama. Inace imam 2 submarinera, Cartier tank, Tag Heuer carrera calibre 36, armanijev neki koji sam dobio na poklon i Breitling Navitimer. Inace nisam ljubitelj digitalnih satova a kad bi me pitali hocu li neki luksuzni sat ili novog BMW-a ja bih odabrao sat jer bas sam ljubitelj a sto se auta tice ne patim za njima i cak sam mislio upisati urarski zanat no na kraju je pala odluka na gimnaziju. A Breitling mi je najzadnji izbor jer imaju gotove ETA mehanizme a nisu satovi opcenito posebni sami po sebi. Npr Rolex Submariner ima pricu SubMarine (podmornica) inace plovi kako god na 300m dubine i zato se tako zove…imate i model DeepSea koji moze do 3900m dubine realno malo tko da ce ici no sad je to nebitno vec toliko je cvrst i izdrzljiv da moze do tolike dubine aa da ne puca jer do tolike dubine dopiru sunceve zrake zato je 3900m. I cak u sebi ima plin sad se ne sjecam bas ali mislim da je helij i sto se dublje ide plin se lako ispusta i tako regulira tlak. I jos mi je u zelju da nabavim Rolex Yacht Master II cjelog zlatnog i IWC Portuguese Yacht Club Chronograph u crnoj boji sa zlatnim kucistem :blush: :blush: no prije da cu IWC jer je Yacht Master punooo skuplji

onaj tko stvarno voli i razumije se u satove sigurno nikad neće uzeti diesel sat.

uglavnom volim satove i imam par lijepih primjeraka nista special sto se tiče cijene to su satovi u rasponu od 300-800€ ali nikad na ruku nebi stavio diesel, gucci, puma,addidas i takve slične koji nemaju veze s satovima nego svoj logo stavljaju na sve od majici do wc papira

2 Likeova

Gdje kupujete satove preko interneta? Zna li netko dobar shop za satove? Naravno da šalju poštom worldwide.

To kupovanje preko interneta satova mi nekako bezveze. Moze on izgledati lijepo na slici a kad ga stavis na ruku mozda zulja ili ti se ne svidi. Satove kao i obucu moras licno da kupis.

1 Like