Savjet za kupovinu laptopa [Dell, HP, Lenovo]

Pozdrav,

Pružila mi se prilika za kupovinom ova 3 laptopa. Svi laptopi imaju 16 GB Rama, 512 GB SSD

  1. HP Zbook 15
    I7-4900MQ
    Nvidia Quadro K2100M

  2. Dell M4800
    I7-4800MQ
    Nvidia Quadro K2100M

  3. Lenovo Thinkpad W540
    I7-4800MQ
    Nvidia Quadro K1100M

Koji izabrati od ova 3 laptopa. Svi su podjednake cjene i vjerujem da su tu negdje.

2 Likeova

nisi stavio cijene, Zbook izgleda OK.

Cijene su oko 5K.
Thinkpad 5200
Zbook 5150
Dell 5000

Ahh cuj za te nofce mozda nadjes nesto novije? neznam, ovo su prastari procesori-.

Kupio sam pred par dana dell 5570 s 16gb rama, i7, radeon 530… Doduše ima 256 ssda (+2tb hdd) , ali sasvim dovoljno meni. Oduševljen sam s brzinom i lakoćom rada. Počevši od paljenja koje je gotovo za 10 sekundi, pa do svog ostalog rada

odmah da tu sad kazem da ti 16Gb rama ne treba pgotovo ne na ovom old procesoru. E sad ti bi rtrebao napisati za sto ce ti sluziti laptop.

https://www.nabava.net/prijenosna-racunala?cod=4500&cdo=5500&se=2532%2C2533%2C56%2C2252&tpkp=1&kPostavke.pregledSortKategorije=3&kPostavke.pregledBrojProizvoda=30

Evo link za neki tvoj range i na njemu je isto ovaj zbook, ali bi ja radije uzeo i5 procesor novije generacija, a cak imas laptope s normalnim brojem rama i i7 procesorom novije generacije

Ajd, mozda ovaj Zbook je OK i sa tim starijim procesorom, cijena ajde ajmo rec OK. Vidis ga na nabavi da je izlozbeni primjerak za 5500 a ti dobijes za manje pa vjerujem da je to value.

1 Like

Kako ti čini ThinkPad u odnosu na ZBook ili ovaj Dell ? Laptop će mi prevenstvno služiti za development i dizanje virtualki (Windows, Linux, Emulatori i ostalo…)

Sve su to isti laptopi istih performansa, HP sam uzeo jer znam kada je Laptop blize 10k kuna, a taj je u svoje doba bio tu negdje onda znam da je to kvalitetan Laptop. Za Lenovo znam da je robustan i izdrzljiv, a i dell je kvalitetan, ali moji novci bi ovaj put isli u HP.

Odmah da se ogradim, nisma ja nikakav HP fan, imam 2 Laptopa HP, jedan je stari super, drugi je novi i skuplji a gori je od starog… Imam i Lenovo jos i imao sam Acer, Acer nije dugo trajao. lenovo jos radi…

EDIT:
Sto se tice performansi sve je to isto jer u iste komponente u njima, vise manje… nema neke razlike na oko neces prepoznat nista… Znaci sad jedino biras brend…

Koliko znam stari HP-ovi su bili dobri jos prije 2014. Onda su se pogoršali i sada opet poboljšali… Ali u 2014. godine su bili u lošijem stanju… Sad neznam dali je to istina.

Manje više to su sve rabljeni lapopi kolika je vjerojatnost da će HP izdržat više od ThinkPada ili Della ili obrnuto.

Imao sam hp, dosta su se grijali, kakva je sad situacija, neznam.

Ako imaš love uzmi lenovo i eXYZ seriju.

Ako imaš još više love uzmi imac.

Ako ti treba laptop, lenovo i e serija.

1 Like

E takve me stvari zanimaju. Đabe mi i jači procesor i grafička ako se komp jako zagrijava, počinje zujat i jedva diše. Neznam kakava je situacija s lenovom i dellom po tom pitanju.

Normalno da se low budget laptop grije, HP od 10k se ne grije vjeruj mi. I nesmijes mjesati kruske i jabuke, HP cilja razne kupce, za ove jeftinjake ima svoje jeftine verzije koje nikome ne preporucujem, bolje uzet jeftini lenovo nego jeftin HP. Ali kada se radi o skupom laptopu onda preporucam HP ispred svih.

DELL i HP su ti kvaliteta, a Lenovo bi rekao da nije toliko dizajnerski i nastrojen na te neke detalje kao ovi prvi, ali nekako vjerujem da bi lenovo mogao duze trajati. E sad sto tebi treba, vijek ili neke stvari tipa krasna tipkovnica, lijep dizajn, dobar osjecaj u krilu, i tako onda su prva dva bolji izbor. A i razlika u 200 kuna nije zanemariva buduci se mozemo sloziti da su ovo skoro pa isti laptopi.

Pa kolko čujem lenovo ima najbolju tipkovnicu. Ja prvenstveno mislim laptop koristit za kodiranje i dizanje virtualki. Za tu stvar mi treba laptop s više rama i jačim procesorom. Što se tiče igranje igrica to vjerovatno neću ni igrat. Dizajn mi neigra niakakvu ulogu nego laptop da bude izdržljiv i da može radit po cijele dane.

Sva tri mogu radit po cijele dane. Kako mislis najbolju tipkovnicu? Po izdrzljivosti bi se slozio da je najbolja ali po kucanju i nebi.

Ovi procesori su isti, znaci neces nista osjetiti, ako svi 3 imaju 16GB onda mozes eci peci pec birat. Ako kazes da su rabljeni mozda ti je najbolja stavka probat te laptope pa vidjet sam kako rade na oko. Pokrenes neku igru malo jacu i igras sat vremena pa izmjeris temperaturu na svakom i to je to…

P.S. ak si u Crypto mozes pokrenut Monero miner, onda za par minuta saznas kak disu procesori, hahaha

1 Like

Svaka čast @dadaas. Čekam baš nekog fana thinkpada ili della da kaže nešto u obrani tih laptopa. Zasad sam dobio predođbu da je zbook tip-top između ova 3 ali htio bi ćuti i drugu stranu priče netko ko je koristio te laptopove.

Daj mi reci ako bi bili 24 GB RAMA sva 3 dali bi se osjetila kakva razlika.

Nebi, cisto sumnjam da je i razlika izmedju 8 i 16. No dobro ne razumijem tocno koliko tih emulatora i ostaklog mislis pokretat istovremeno i koliko to uopce zdere memorije. Ali recimo Windowsi ti ne zderu puno, pa ako imas 8GB imas 4Gb extra pa sad nezna, Recimo ja na ovom compu s kojeg pisem imam 8GB rama, trosim 83%, komp se nije gasio mjesec dana, monero miner kopa na njemu, imam 55 tabova otvorenih koje isto tako nisma gasio tjednima. Imam jos par programcica sa strane koji su isto tak otvoreni jer ih zabboravim ugasiti…

I nisma ja pobbornik HP-a. To kao kompanija je najgora, oni zele pare, zato i rade srot laptope da ovima sto nemogu priustiti premium uvale i te njihove cheap shit… Ali vjerujem da tako rade i drugi… Kao sto sam rekao HP i DELL su premium finese, rekao bi BMW i Mercedes, dok je recimo Lenovo Toyota…

Ja istovremeno sigurno mislim vrtit jedno 3 ili 4 emulatora. To će večinom biti na virtualboxu [Windows, Linux, Android]. Primjer za Android njega bez 8 giga rama na kompu nemoj ni otvarat.

@dadaas Mislim da je Toyota danas najprodavaniji auto na svijetu.

Hp laptop koji mi se grijao je kostao oko 5500 kn.

Za ovo sto ti trebas , lenovo ti je sasvim solidan, uzmes noviju e seriju, mislim da takav laptop koji ti trazis nije ispod 9 ili 10 k, vjerojatno i vise.

Ako mislis vrtit win i visual studio ili android studio, obavezno ssd ili cak nvme, 32 gb rama.

Na vlastitom racunalu imam 16 gb, ssd disk, jednostavno nije dosta za android studio.

Ako imas love, slozi custom imac sa 32 gb rama, ssd od 512 i uzmi njega.

Mozes vrtiti i visual studio, android studio, virtualbox u biti sav sw koji je ooen source + vecina komercijalnog sw-a se radi i za mac os.

A prednost je ta sto mozes raditi ios aplikacije, office 365 za kucne korisnike, bilo za win ili mac i kosta ispod $ 10 mj.

Tu je jos odlican alat za web dizajnere , sketch.

Thinkpad serija W kada je bila nova u svoje doba 2014. koštala je 15K+. Neznam na koji model iz e serije misliš da je dobar. @jorgovan.

E570, E580, neki noviji.
To je u biti thinkpad.

Ja sam na tom podrucju slab,ali kroz ruke sam imao do sada, jedno 6-7 laptopa razlicitih, tako da mogu ocijenit sto valja, a sto ne.

Ako ti je to za posao , uzmi imac.