Seo experiment (poziv svima da učestvuju)

Ako se kome da da odvoji koji minut da malo eksperimentišemo. Ovako ovaj sajt

se nalazi na 24 mjestu po ahrefsu za termin how to make pineapple jam pa sve što treba da uradite je da u gugl ukucate ovaj termin i nađete na gugl ovaj sajt (vjerovatno će na većini mjesta biti na 3 stranici) odete na taj članak i tamo budete bar minutu na tom članku, čisto da vidimo da li će par naših klikova pogurati sajt i koliko je bitno za poziciju na guglu ctr. Koristite google com ne hr rs me ba ili neki drugi lokalni gugl. Nemojte otvarati druge sajtove za ovaj termin kad guglate.

Da ne bi se svi odjednom navalili sa klikovima bilo bi idealno kada bi svako ko sudjeluje kad odradi posao ostavio poruku da je uradio, pa da proširimo eksperiment na više dana jer vjerujem da bit tako dobili tačnije rezultate. Prvi dan neka bude 10 klikova pa ćemo drugi dan opet 10 itd, zato ne zaboravite ostavit poruku da ste učinjeli da ne bi pretjerivali i da bi bolje mogli mjerit ima li napretka.

Ukoliko neko se boji da šta ne pokvari tuđem sajtu sa klikovima, ja mislim da neće pogotovo što članak sa sajta ne rangira posebno dobro i vjerovatno mu možemo samo pomoć. Ako većina bude protiv da se igra sa tuđim sajtom i rangiranjem mogu postaviti i svoj neki sajt. Ako je većina za da bude ovako kako je postavljeno možemo počet. Hvala na učestvovanju svima

2 Likeova

Uradio. Prisao sa mobilnog uredjaja(iphone se). Ova sajt je kod mene bio na drugoj stranici. Kakav je pekmez?:wink:

1 Like

Stranica ti se učitava preko pola minute i teška je oko 25 MB, a kad sam refreshao bez AdBlocka - vidio sam i zašto.

Nije moj sajt (mislio sam da je jasno iz napisanog).

@bobo_1 nemam pojma. Random sajt sam nasao.

1 Like

Meni otvara broken stranicu. Mislim da koliko god da klikćemo, teško da bi to pomoglo ovako lošoj web stranici da bolje rangira.

1 Like

na fonu radi normalno i ima AMP. Sad pogledah preko laptopa jeste se nešta uzbućkalo u odnosu na sinoć. Nije ni cilj eksperimenta da izguramo nekog no da vidimo da li će sajt za ovaj termin dobiti boost pozicije od gugla tj. kako gugl reaguje. Još će interesantnije biti ako dobije boost ovako uzbućkan sajt, bar će meni biti interesantnije, ne znam za ostale. Opet da ponovim nemam nikakve veze sa sajtom, izabran je na random i ima poprilično loše pozicije (bar za ovu frazu), bez nekog golemog autoriteta sajt, i to sam učinio iz razloga jer mislim da na taj način experiment može biti zanimljiviji i tako može dati više korisnih informacija.

A ima već solidno vremena kako sam čuo za sajt https://serpclix.com/ i oni se upravo ovim bave prodajom ovakvih klikova, juče sam se i registrovao da vidim kako radi i koji sajt


instalira se plugin neki njihov u firefox i odradi se kao u instrukcijama. uglavnom nidje veze posao za radit i taj dio me ne interesuje, interesuje me preko konkretnog primjera kakav sam naveo kakvi će rezultati biti.

ne znam da li ste čitali ovo https://sparktoro.com/blog/queries-clicks-influence-googles-results/

uglavnom meni je zanimljivo. bilo bi bolje za eksperiment da su klikovi iz usa, ali to ne možemo organizovat.

Ja mislim da klikovi na neki članak s Googla mogu podignut poziciju nekom webu jedino ako je taj web približno dobar kao ovi ispred njega. A pošto je ovaj web dosta loš i spor, mislim da se teško nešto može napravit s klikovima. Al možda sam i u krivu :slight_smile:

Odradjeno, i kod mene je broken page. INace u pretrazi je bio na strani 2 odnosno pozicija 15.

1 Like

Kod mene je skočio na #14. :blush: Također stranica jednako loše izgleda, možda izgleda bolje na smartphoneu (ne moramo ulaziti u taj problem). :o:

1 Like

Kod mene je na 13. poziciji ako ne računamo YouTube klipove, sa njima je 15/16. pozicija :slight_smile:

1 Like

A kako ne računamo Youtube klipove? :blush:
Kod mene je onda prvi, :+1: ako ne računamo one ispred njega. :smile: :o:

3 Likeova

Kod mene na mobu 11. Bas sam poslao jednoj firmi koja slovi kao najbolja hr tvrtka za G oglasavanjem s visokim profitom u zadnjih par godina. Moje je pitanje bilo, dali na pozicioniranje stranice tj organic pretrazivanje utjece G adwords? Njihov je odgovor da ne utjece. Po meni to nije tocno. Imam dokaz da je covjek napravio web shop i mjesecno je trosio cca 7000kn na adwords i tako dobrih pola godine. Njegova je stranica dosla na drugu poziciju i tu je ostala. Nema niti jedan backlink. Zadrzavanje na stranici cca 5min sto je odlicno za takvu nisu. Sad kad bi znao i kupio jedan dobar i kvalitetan lik, dobio bi nitro u guzici…

1 Like

Drugu poziciju za sto tocno?

odustao nakon 10 stranica bez rezultata.

Za trazeni kw koji se nalazi i u domeni i koji je bitan za tu nisu.

Preko usa proxy sam isao. 19. Pozicija. Mislim da nije stvar samo kliknut, treba i provest neko vrijeme na siteu .

Koliko sam upucen, kada se trazi jedan keyword i klikne tocno na stranicu i tamo se zadrzi neko vrijeme. I poslije toga se vise ne klikne naa neki drugi web za taj isti keyword. Googlu to znaci da si ti tamo nasao sta ti je trebalo. I vrednuje taj sajt za taj keyword.

1 Like

da, rekao sam da se provede bar minut na sajtu (tj. tom članku)

1 Like

Pozicija 15.
Google crhome, preko Incognito stranice.
Ostao mi komp na toj stranih nekih sat vremena, jer sam bio izasao.

1 Like

Al to se ne racuna da si citao stranicu sat vremena. Ako si pasivan tj. zaglavis na nekoj stranici tu nema nista od bonusa…

1 Like