Slanje novca iz HR u BiH, uključujući i Bitcoin opciju :)

Upravo to, radi se o

Upravo o tome se radi. Lijenost u kombinaciji sa neznanjem.

Sad raspravljamo da li je bolji crypto od PayPala, a vjerojatno bi bila vrlo slična rasprava nekoliko godina ranije o recimo PayPalu i klasičnoj bankovnoj doznaci iz inozemstva.

Ja ponavljam, potrebno je 5 minuta i nekoliko centi da se riješi problem o kojem se raspravlja. Nitko me neće uvjeriti da crypto trenutno nije najbolji, najbrži, najjednostavniji i najjeftiniji način prebacivanja sredstava.

Naravno, stoji da još uvijek nije zaživio kako treba, ali to je nešto drugo.

Ja razumijem što ti govoriš, ali to zapravo ne stoji, samo što još mnogi nisu svjesni toga. Ja sam većinu transakcija koje sam radio u kriptu dogovorio u USD (što je plaćeno po trenutnom tečaju), iako je znalo biti i isključivo u cryptu (znači cijena xy BTC, a ne xy USD).

Promjena vrijednosti stvarno ne mora imati nikakav utjecaj jer možeš na više načina crypto momentalno prebaciti u recimo USD ili EUR.

Smisao je u tome da prođeš jeftinije i da transakcija bude brže odrađena, te da po noći, vikendima, praznicima itd također možeš raditi brze transakcije.

Ako si ti platitelj i šalješ sa balance, tebi neće biti naplaćen fee, ali primatelju hoće. Kod mene to najčešće bude oko 4%, bez obzira što bi navodno trebalo biti 2.9% + $0.30, a nekada zna biti i do 8% i pojma nemam o čemu to ovisi.

Ako šalješ sa family/friends opcijom, onda je malo drugačije. Ako šalješ sa balance primatelj će dobiti puni iznos, a tebi će biti naplaćen fee do 1%, a može proći i bez feea. Ako šalješ uz family/friends opciju, ali nemaš na balance nego povlačiš sa kartice, primatelj dobiva puni iznos, a ti ipak plaćaš fee koji bude par posto.