Pozdrav.
Zanima me dal je netko u zadnjih 2 godine pokretao kakav startup a da je krenuo od nule.
Zanima me kako ste dosli do prvog timskog parnera ( ako ste krenuli skroz sami) i na koji nacin ste uspjeli odraditi marketinški dio, sponzore, dogovre, pregovore i sve to skupa.
Mogu za sebe osobno reć da sam dosta kreativna osoba i volim inovirat riješenja, najviše puta samo u mozgu, ali vjerujte mi da imam sposobnost toliko dobro razradit cijeli princip inovacije u mozgu od a do ž, bilo da je to kodiranje, kombinacija kodiranja i fizickog proizvoda ili nesto treće. Kroz cijeli život mi ljudi ( i to kvalitetni ljudi poduzetnici itd) govore da su mi ideje predobre i da imaju potencijala. naravno ja nikako da krenem. Napravio sam nekoliko prototipova “nečega” nedovršenoga i to je uglavnom to. Fali mi ta neka motivacija tj. usmjerenje. Motivacije zapravo imam, ali nemam komunikacijske vještine, a samim time ni networking, što je u svakom poslu zapravo osnova, pa čak ni zidar neće imat posla ako nema networking i komunikacijske vještine, realno.
Također, ako ima netko ovdje sličan meni da iznese možda također neke svoje ideje.
Neke od mojih ideja su:
*Recipe Mania (aplikacija)- Ineraktivna kuharica koja te kroz pripremu hrane vodi korak po korak u pripremi jela. Npr., Pita te dali je pecnica zagrijana na 200, ti kazes je, ona kaze sad stavi unutra, onda odbrojava pa za 15 minuta zvoni kaze “provjeri” i tako dalje. ( ovo je ukratko)
*StalApp ( aplikacija, web platforma) - Omogućava svim ljudima da ulažu novac u ishranu stoke (mesa). S obzirom da ljudima na selu sve zjapi prazno jer ljudi nisu dovoljno obrazovani i osvješteni da bi došli do nekih kredita, ovo bi omogučilo da se malom hranitelju stoke napravi “online pool”. Primjer: Kad se prikupi dovoljno novaca za krenuti u ishranu “x” broja stoke do “x” kilaže, ulagatelji dijele “dobitak” nakon gotove ishrane, ovo bi moglo funkcionirati u osobne potrebe kucne ishrane ulagatelja jer bi hranu dobili po jeftinijoj cijeni, a vrlo lako može prijeći i u pravi biznis + potaknuli smo naše gospodarstvo na lukav način što će rezultirati izvlacenjem love iz EU.
*MyKidHero ( web stranica, servis) - Ovo je zapravo samo marketinška ideja. Nudio bi ljudima da pošalju sliku dijeteta, naprimjer u slučaj rođendana i slično) i da iz biblioteke moje stranice odaberu “skinove” ili u krajnjem slučaju da plate za izradu custom. I dalje ne razumijete znam. Uglavnom imao bi unaprijed predifinirano nekoliko 2d igrica sa custom skinovima (spiderman,batman, fortnite i blabla) te bi ljudima omogucio da glavni junak igre bude njihova kidara. ( relativno generativni servis )
*Slobodni-novinar ( novosti, web platforma ) . Ovo je zapravo nešto što sam instinski analizirao i već bio u samom pokretanju, stime da sam već našao i dogovorio ljude koji su mi trebali, alisam odusto jer sam glup. Ukratko, nudio bi studentima i ostalim alkoholicarima da volontiraju na platformi kao novinari, kupio bi im i opremu za snimanje pa da deru na titok i tako dalje, oni za uzvrat imaju amatersko novinarsko timsko i analitičko iskustvo, te mogućnost ako se timski trudimo da svaki “novinar” moze postavljati svoje affiliate linkove u svoj clanak, tako dugo dok nebi platofrmu napravili profitabilnom a tad bi podijelili zaradu i radili na daljnjem rastu. naravno i ovo je strateški puno bolje isplanirano od ovog kratkog tesksta.
Naravno imam i puno drugih ideja al neda mi se sad…