Što mislite o virtualnim bankama/računima poput Monesea?

Danas sam se prvi put susreo s ovim. Iskočila mi Monese reklama pa me zaintrigiralo.

Dakle, otvorite preko njih virtualni račun, dobijete MasterCard ili Visa karticu i poslujete za članarinu od 5 funti mjesečno. Novac možete uplaćivati na nju normalno kao i na svaki drugi račun, možete plaćati u trgovinama i podizat novac s bankomata.

To je ono što sam ovako površno saznao. Ima li netko iskustva s ovakvim ili sličnim servisom?

pa to nešto kao payoneer i firstchoicepay?

Dobiješ li s Payoneerom karticu i IBAN?

Da,dobijes.

znam da se paypal ne moze povezati na payoneer, ne znam da li isplate sa adsensea i facebooka mogu ići na payoneer?

Monese funkcionira kao zasebni bankovni račun, pa koliko vidim Paypal i Monese mogu direktno funkcionirat. Za otvaranje istog nema provjere tvojih vec postojecih bankovnih racuna, pa imao kredite ili bio u blokadi to je nebitno. I pretpostavljam da (barem zasad) nema prpblema s poreznom.

Osobno me baš to privlači.

Ako se dobije Visa onda bi se moglo povezati sa PP, to bi bilo super. Valja isprobati…

I Payoneer ima poseban bankovni račun (i to u Americi) pa se opet ne može povezati sa Adsenseom na ovim prostorima, a više ni sa Paypalom.
To je ujedno i dio odgovora Ruinu. :o:

1 Like

Koliko sam ovoliko na brzinu pročitao, na Payoneere ne možeš uplaćivati klasično novac “s računa na račun”, dok na ovome možeš. I na blogu su potvrdili da Paypal radi sasvim normalno.

sa paypala na monese račun ne ide, na karticu ne znam

Kolko vidim oni nude master…a ona otpada za PP

Ako sam dobro shvatio i dalje može preko bank transfera.

Regao sam. Cekam da dode pa javim.

Je li te vec verificiralo?

Nije. Pise da se ceka 3 dana. Morao sam dati svasta, sto mi se bas ne svida…al eto vjerujem da su ozbiljni…

Sto se tiče ove usluge dobra je ali ima i boljih :slight_smile:

Kada kažu iban onda dobijete iban od njih ali uplatu morate vršiti tako da radite poziv na broj koji vam oni daju. Ako ne upišete navedeni poziv na broj onda imate s problemom oko uplate.

Sto se tiče uplata s drugih računa zaboravite :frowning: znaci ako uplaćujemo sami sebi ok ali ako uplaćujete od X ili Y osobe na svoj racun morate dokazati tko je to

Koristio sam 4mj ovu uslugu za tvrtku koju imam u uk i mogu reci da je dobro ali još imaju stvari za poboljšati. Kada će napraviti Iban za uplatu bez dodatnog poziva na broj to će biti idealno.

Ako vas to ne smeta (iban) onda još samo jedan info :slight_smile: jedino sudski nalog će ih obvezati za slanje podataka prema RH :slight_smile:

Moze payoneer na adsense. Znam coveka kojem je povezan nemacki adsense racun sa nemackim payoneer racunom.

Ako sam dobro shvatio, ovo ipak nije tocno. Ako radis EU racun dobijes vlastiti IBAN. Ako ti netko izvan EU uplacuje onda mora slati na globalni Monese IBAN s pozivom na broj. Ako je unutar EU onda direktno na tvoj IBAN. U tom slucaju, za Hrvate na ovom forumu je dobro, za sve ostale malo manje.

Ja sam malo i glupav za ove stvari, pa me ispravite ako krivo citam/razumijem.

Btw, jesu li te otkrili da si racun koristio u poslovne svrhe? Jer koliko vidim, dopustaju samo za osobnu upotrebu.

@zgubijumf i meni su isto tako jucer napravili. Uploadao sam im jos vozacku i zdravstvenu, nadam se da ce kroz koji sat procesirat. Ako ne onda cu obavit jos i videopoziv.

Ja sam naisao na ovo

Izglega mi zanimljivo za online trgovine i ostale stvari gdje mi nije bas drago ostavljati podatke od svoje glavne kartice.

dzaba komplikujete, ako vam treba samo zbog shoppinga na nekim lijevim stranicama sigurno postoji banka u vašem gradu koja nudi visa prepaid kartice, izvadis jednu za 5 min, dobijes je na salteru odmah, negdje se zovu i gift kartice … koliko stavis na nju toliko potrosis, nije vezana ni za jedan racun, kada zavrsis sa njom bacis je u kantu

2 Likeova