Što radim krivo? Spori SEO napredak bloga

Pozdrav svima. Naime, imam jedan blog (za Hrvatsko područje). Od početka ga upravljam pomoću bloggera + imam godaddy domenu. Naime, smeta mi što i nakon 3 godine ne mogu vidjeti napredak što se tiče tražilice (u ovom slučaju Google, ali ni na Bingu nema nekakvih rezultata). Kada upišem ključnu riječ u tražilicu blog se ne pojavljuje uopće (ni nakon 10 stranica koliko sam gledao…). Zanima me što radim krivo? Koristim besplatne blogger template (dizajnove), imam facebook stranicu od 2000 lajkova, povremeno stavljam linkove, oko 300 email pretplatnika. Pregledi su očajni… u prosjeku oko 100 pageviews dnevno. Imam osjećaj kao da se nigdje ne krećem. Potvrđen adsense još prije dvije godine, zarada nikakva također (ne pokriva ni godišnju domenu). Što se tiče ključne riječi, nedavno sam je ubacio u H1 tag (naslov bloga). U svakom naslovu posta je (samo drugi padež), nalazi se sa strane u widgetima i još ponekad u samim postovima. E sad, molio bi vas par savjeta - da li je došlo vrijeme da se prebacim na wordpress ili da nastavim na bloggeru, razmišljao sam da bi ove besplatne blogger template bile problem i da kupim nekakvu templatu za blogger na envatomarket-u primjer…?
*kada upišem svoju ključnu riječ u Google BiH izbaci nečiji blogger blog, znači blogger ne bi trebao biti problem što se tiče SEO?

Problem nije template, problem je tvoje neznanje SEO-a (ne mislim nista lose). Procitaj koji tutorial malo o tome da shvatis kako sve funkcionira, ja bi ti rado dao neki savjet ali ni ja nisam bas dobar sto se toga tice.

Ne mozes da imas samo jednu kljucnu rec. Za svaki tekst koji napises treba da imas vise kljucnih reci odnosno long tail kljucnih reci plus jednu glavnu kljucnu rec. Ne mozes da pises cisto da bi pisao, tj mozes ali tek kad imas veliki broj returning posetitelja ili ako dovlacis posetu sa FBa.
Imas dosta tutorijala, pa procitaj malo ON Page Seo, Off Page, KW istrazivanje itd.

Koju ključnu riječ ganjaš? Možda je konkurencija toliko jaka pa ne mozes upasti na prvu stranicu za rezultate pretrage, mada ako je u pitanju domaca stranica sumnjam da je to problem.

  1. keyword research - odi na ahrefs (imas jos korisnih alata), registruj se (trial 14 dana) i istrazi kljucne rijeci za koje se zelis rangirati, mozda ciljas nesto sto uopste nema pretrage.
  2. onpage optimizacija - kada si izvukao kw, sljedeci korak je da prilagodis svoju stranicu za te rijeci (sadrzaj, tagovi… ali ima tu jos mnogo faktora na koje trebas obratiti paznju, da ne pisem sad ostavit cu linkove ispod)
  3. link building

Procitaj,


Besplatan kurs na Udemyu https://www.udemy.com/seo-tutorial/

daj da vidimo blog pa ćemo ti reći svi pomalo konkretnih stvari koje će ti možda pomoći.

Ne trebas placati teme. Ja na free temama izbijam na prvu relativno brzo i bez vecih problema. Blog je jednostavna platforma za pisati. Tvoje je da pises, i da ne gledas previse tehnikalije. Jedan unique tekst koji napises doci ce na prvu stranicu jako brzo, ako tema nije sazvakana na 50 drugih, jacih webova.

Koliko često ažuriraš stranicu i dali nekada nabaviš neke backlinkove? Odnosno dali radiš na web stranici te 3 godine ili si je napravio i pustio prije 3 godine? Ako je ovo drugo onda nemaš što ni tražiti. Ako je ovo prvo, čisto sumnjam da je problem tvoje neznanje u SEOu kao što navode svi iz ove teme, jer ti ako aktivno radiš na sajtu zadnje 3 godine ti sa time radiš dobar SEO, a ovo da ne rangiraš radi nekog taga ili lošeg odabira pojmova su gluposti. Vjerojatno je u pitanju neki penal koji nikako da se makne.

Najbolje da ostaviš link tu, možda ti netko da bolji savjet.

3 godine? Bilo bi dobro za tebe da stavis link, da ne gubis jos 3 godine. Ozbiljno kazem, stavi link da te posavjetujemo.

Ovo je blokada razine robots.txt/.htaccess/google blacklist, da si neznam kolko loš seo napravio u 3g. bi se negdje nešto vidlo…

Cijenjeni i dragi Uber Gosu, :blush:
bez namjere, naravno, da kontriram tebi, ali zar mu nije blokiran pristup robots.txt/.htaccess -u ako koristi blogger? Ima svoju domenu ali je na bloggeru.
Ispričavam se ako nisam povezao dobro, osobno malo znam o bloggeru, nisam ga u životu spomenuo tri puta u mjesec dana, a ne u jednom postu. :smile:

Nije blogger problem. Ako si blogger i blogas onda ti nista drugo ni ne treba, Ali nisi napisao o cemu ej tvoj blog. Ako je blog opcenito o onome sto si dnas jeo ili nesto slicno, cisto sumnjam da ce trazilice to smatrat previse bitnim, osim ako nisi Ken Kardasian.

Stavi link tu, ako ništa dobit ćeš jedan backlink i prave savjete.

I dobit ce barem 30 posjeta, pa mozda netko klikne i na adse, lol, pa covjek nesto i zaradi.

1 Like

Možda ga neko trola :slight_smile:

Bumo vidli kaj je kad stavi link, iskreno mislim da nema veze sa SEO-m već da je problem tehničke prirode :construction:

Hvala na savjetima svima, evo vam link: http://nagradnjacehr.com
Malo sam istraživao na onim besplatnim stranicama za SEO (free trial) i ja mislim da su problem backlinkovi, ja imam samo 1, dok konkurencija primjer preko 50.
Zanima me koliko backlinkovi utječu na SEO?

Tvoj problem je tiny content svaki taj tiny content ima barem jedan extzernal i masu internal links. I ovo nije blog, Blog je gdje ti ensto pises. Ovo je neznam kako bi nazvao…

Pa recimo sta sam ja ovako letimicno primjetio geo placename ti je postavljen na Indonesia. Mozda kod nas ne rangiras dobro, ali u Indoneziji sigurno da :smiley: .

Zmijenio sam sad u templati ‘Indonesia’ s ‘Croatia’. To je zato jer je tema preuzeta od autora iz Indonezije. Nekih savjeta još?

Za pocetak pocni da pises na blogu…Za svaku nagradnu igru napisi malo duzi opis, sta su nagrade, sta su uslovi itd. Pusti malo masti na volju.

Hvala na savjetima svima, ako još netko ima nešto neka slobodno kaže. Također, da se prebacujem na wordpress ili je blogger sasvim dovoljan?