Stranica prilagođena mobilnim uređajima

Posto svi pricaju o tome da Google izbacuje novi update koji ce stranice neprilagodjene mobilnim uredjajima srusiti u rezultatima,mene zanima slijedece: Na koji nacin na wordpress stranici korisniku koji dolazi preko mobitela prikazati drukciji sadrzaj,znaci sasvim drukciju temu i drukciji sadrzaj ? Ja ne znam za drugi nacin osim redirekcije na m poddomenu. Ako znate drugi nacin za ovo,pisite.

Wp-touch(probao) , mobilepress(nisam probao)

Dovoljna ti je responsive tema da Google i mobilni korisnici budu zadovoljni.

Najbolje rjesenje je responsive dizajn, bez obzira je li wordpress u backendu ili ne. Sve ostalo je hackanje koje nije vridno truda. Redirektanje na poddomenu je uzasno rjesenje koje triba izbacit iz prakse. Parsiranje user agenta da bi se skontalo s kojeg uređaja osoba dolazi je izrazito hacky rjesenje. Responsive dizajn je cisto i jednostavno rjesenje koje funkcionira vise manje savrseno.

Ne kužite pitanje. Dakle čovjek pita na koji način da mobilnim korisnicima umjesto flash igrice ponudi neku alternativnu igricu koja radi na android i sličnim uređajima koji inače ne podržavaju flash igrice…

1 Like

Imaš pravo, površno sam čitao. Zbunio me komentar o Googleu koji nema uopće veze za pitanjem.

Imaš i opcija koju radi igre123, oni imaju flash i html5 igrica na desktop sajtu, kada se otvori u mobitelima onda se prikažu samo html5 igrice a one flash nestanu.

Ne vidim flash igrice, i takav problem opisan u OP-u.

U tom slucaju se jednostavno div sa igrom wrapa u nekakvu klasu koja se hidea ili showa na razlicitim rezolucijama. Dakle, opet je rjesenje responsive dizajn.

Meni jednostavno treba nesto u wordpressu sto ce korisniku kada dodje sa mobilnim uredjajem ponuditi drugi sadrzaj, tj. kao sto kaze komentar, umjesto flash igri - html5 igre. WP touch i slicni plugini nisu nikakvo rjesenje. I kao sto rekoh, jedino rjesenje za koje ja znam i koje je izvedivo (po meni) je redirekcija na m poddomenu.

Možeš ti redirectati na m poddomenu, možda si me krivo skužio, ali ne smiješ igrice (podstranice) redirectat na naslovnicu nego jedino na istu tu stranicu u mobilnoj verziji ili im ostaviti link da sami odu na naslovnicu.

Rješenje ti je par linija koda u php koji kaže, ako je mobilni uređaj stavi html5 igricu.
A jedini problem je sada opet unijeti svakoj flash igrici njezinu html5 alternativu

Ovo sjajno zvuči, ali na http://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ za igre123 .com i net daje isto: "Stranica nije prilagođena mobilnim uređajima" :frowning:

moje viđenje stvari je da ti samo tema treba bit responzitivna, a ostalo ostavi kako jeste. mislim da drmrgood nije shvatio šta gugl traži od webmajstora ili ja nisam shvatio šta gugl oće.
ukoliko kreneš sa redirekcijama sa članaka(postova) na naslovnu da bi ugodio tih 4% ljudi što dolaze preko mobilnog, gugl će te kaznit. ja bih samo stavio responzitivnu temu i ako mi je baš ćejf napravio sajt sa isključivo html5 igricama.

Ima onih 5 točaka koje je google naveo da moraju imati mobilni sajtovi, oni nisu rješili viewpoint.

Google ne kažnjava pitanje flash ili html verzije igrice, nego prilagođenosti website-a za mobilni internet.

Sve to se obavi u css-u sa par linija koda. A sad hoćeš li se potruditi i stavljati html igrice je pitanje tebe želiš li zadovoljit korsnike sa sadržajem koji očekuju, ali kako rekoh neće te google kažnjavati za to nego za neresponsivan web i brzinu učitavanja na mobilnom uređaju.

Što će u tom slučaju igaći igrati kad im se flash ne prikazuje. Uostalom, pod brojem 4. je Flash Usage kao obavezno za popraviti, a ako napraviš novi sajt sa html5 igricama, onda nisi popravio stari sajt nego si napravio novi, što nema smisla jer opet će i taj sajt vjerojatno imati 5% igrica preko mobitela.

  1. Small font size

2 Content not sized to viewport

  1. Viewport not configured

4. Flash usage

5.Touch elements too close

@bugi Google adsense ima flash oglase u sebi.
Znači mislim da nije pitanje flasha u tom smislu nego webova koji su cijeli izrađeni u flashu tipa: waterlife.nfb.ca

Što vi trebate napraviti sa igricama je to da vam se web brzo učitava i da su svi elementi responsivni tako da pašu ekranu mobitela i tableta i u buduće uploadati html5 igrice.

Glupost, koja je razlika između cijelog sajta u flashu ili igrice u flashu kad su jedni i drugi beskorisni korisnicima mobitela.
Zamisli da je google napravio mobilnu verziju youtuba a video klipovi i dalje u flashu :smile:

da nacrtam…
css:

@media screen and (min-width: 768px) {
    .za-mobitele { display: none; }
}
@media screen and (max-width: 767px) {
    .za-desktop { display: none; }
}

html:

<div class="za-desktop">
    // flash igra
</div>
<div class="za-mobitele">
    // html5 igra
</div>