Tele 2 stick i wi fi

Imam kompjuter, tele 2 stick i sad me zanima dali od toga mogu napraviti wi-fi za mobitele i tablete?

Mislis nesto kao Hotspot na mobitelu? Tesko, nemaju racunari u sebi “ruter” integrisan pa da mozes dijeliti internet tako :confused:

kupi usb stick s wifi mogučnošću…

Kupi 3g/4g router, nije to skupo … 300, max 400 kn. Ustekas fino stick i radi ko urica.
Imas cak na routeru za nastimat failback … ako ti recimo nestane primary konekcije, neki adsl ili sto vec, da ti switcha na 3g/4g. Na tvom mjestu bi uzeo svakako 4G … 3G je spor i out.

Imaš možda koji link do proizvoda na nekom našem webshopu ? Nisam našao ništa povoljno, tj. 3G router jesam, ali meni treba 4G koji prima usb stick sa SIM karticom jer mi je to jedini način spajanja na net u stanu…

Zar to nije malo skupa varijanta, po količini podataka?
Ako si u stanu, vjerujem da hvataš barem 12 različitih mreža.
Možda da sa nekim dogovoriš podijelu linije?

Kupi neki jeftini (ili imas neki smartfone u ladici). Prikljuci ga kablom (ukljuci Thetering preko USB) i imas net preko telefona na PC. A sa hotspotom imas i WLAN za ostale mobilne uredjaje.

Trebao bi moći.

U postavkama mreže kreiraj novu mrežu kao AdHoc koja će biti kao ruter, zatim tu mrežu i mrežu od sticka poveži mostom i u postavkama omogući djeljenje internet konekcije.

Problem je kiako dobiti tu mre#u na van kad nema WIFI karticu ili stick. preko ovog USB Sticka od Tele2 ne mo#e uspostaviti WIFI mrezu. Problem je u hardweru, softwerski nebi bilo problema. Zato mu savjetujem da smarfone bude u stvqari “WIFI” kartica.

@bugi uzmi neki stari mobitel i neka ti on bude wi=FI to ti je najlakse riješenje

Pa Wlan kartica s laptopa će služiti kao ruter za mobitele/tablete, a povezivanje mostom ostvaruješ da usb stick i wlan kartica dijele isti pristup internetu.

On ima KOMP a ne laptop kolko sam ja shvatio.

Nije izvedivo, pošto ne hvatam niti jednu mrežu :smiley: nije baš pravi stan u zgradi nego nešto izdvojeno, a susjedi su svi 60+ tako da ništa od interneta. Uspio sam skontati preko t-mobilea 25gb za 90kn/mjesečno što mi bude sasvim ok :wink:

Treba mi baš 4G router zbog brzine, a gledam cijene, sve preko 1000 kn

To je ok za možda manji posao, manje surfanja, imaš kontrolu nad sobom, ali baš sam nedavno gledao mojbnet, ne vidim mjesec ispod 200GB.
Dok se radi, ako neka glazba se ne streama ovdje onda se ni ne radi :smile:
Onda se igra neka online igra :smiley: a o netflixu da ne pričam.

Si siguran da imas 4g tu di jesi? Ja bi probao sa mobom prije nego idem kupovati ruter. To ako na mapi od ISP pise da je moguc, ne znaci da je to i istina. Govorim iz vlastitog iskustva :smile:

Hehe, a bude oko 20-22 GB svaki mjesec, pali se samo navečer net i vikendom pošto nikoga nema da troši internete.

Si siguran da imas 4g tu di jesi? Ja bi probao sa mobom prije nego idem kupovati ruter. To ako na mapi od ISP pise da je moguc, ne znaci da je to i istina. Govorim iz vlastitog iskustva :smile:

Testirano :wink: brzina skidanja oko 2-3MB/sec tako da je to kontam to…

Nadam se da ne mjesas oznake MB/s (jer je to oznaka za brzine kod Harddiskova) i Mbits/s kojim se oznacava internet brzina

2-3Mbits/s nije 4g, to tije 3g koji die do 7,1Mbits/s HSPA

Hm… to je sporije, mislim meni je to dovoljno za bilo što, ali na klasičnom bnetu povuče do nekih maksimalno 6MB/s.
To je 50Mbs.

Zar 4G nebi trebao biti brži?

Jasna mi je razlika :wink: Kako sam napisao takva mi je i brzina skidanja, 2-3 MB/s, znači to je do nekih 20 Mbit/s, više od toga neće :smiley:

■■■■■ ti ovu trenutnu drzavu, ja toliko nemam ni preko DSL… i onda kukakte kak vam je lose dole :smile: