Tele2 vs Bon bon

Ima li itko iskustva sa bon bonom.dosad sam bio na tele 2 pretplati i placao 50 kn 1000 min i poruka i 2 gb i to je bilo ok usluga i kvaliteta a sad mi je istekao ugovor i daju mi manje minuta za vise para a i posto mi je turizam primarna zarada tesko me se i dobije tokom sezone (signal katastrofa) pa se mislim prebaciti na bon bon.Ako ima neko iskustva neka se javi.

Na bonbonu sam od početka. Odlično, signal je super bilo gdje, jer je od t-coma. Potrošnja je smiješna, više od 80 kn mj teško da možeš potrošiti, plus nema naknade za uspostavu poziva kao kod drugih.

1 Like

Odlicno i mislio sam da se isplati prebaciti jer zbog loseg signala gubim goste (nece nitko zvati kad ga 2 puta izbace)

Ja sam isto na bonbonu od početka…i mi koji smo krenuli odmah imamo praktički sve besplatno prema drugim bonbon-ovcima.
Sada mi upravo palo na pamet…ako se dobro sjećam, tu akciju su garantirali do 2017-te, tako da nam ističu pogodnosti, haha.
Nakraju nebitno, jer uvijek nude nekakve akcije za kunu i onima koji su se uključili naknadno, tako da praktički za kunu imaš 1000min i 1000sms unutar bonbon mreže.

Što se ostaloga tiče, bonbon je složio ponudu po paketima i uvijek je povoljnije potrošiti novce unutar paketa nego po defaultnim tarifama.

Ono što je također dobra stvar, korisničku podršku pružaju i preko Facebooka i brzi su u odgovaranju. Tako da nema onog beskonačnog čekanja glupavih melodija dok se javi operater…

A ono što mi je loše…nisu napravili baš najintuitivniji sistem nadoplate paketa …nešto su kao htjeli da ako imaš novca na računu da ti se paket automatski nadoplati u sljedeći mjesec…i to sve funkcionira dobro dok imaš novca na računu i želiš produžiti. No u nekim kombinacijama im tu uljeće bug i onda paket koji tipa trebaš dobiti za kunu ti se naplati deset itd…ali ocke su, vratit će novac ako im javiš na FB što se desilo.

No ja im svaki puta želim objasniti gdje im je greška u “user experience”…ali ne čuje se to baš dalje od operatera…

Recimo jedna glupava greška.
Istekne ti paket…nemaš novca na računu…i paket se ne nadoplati. (To je OK)
U tom momentu dobiješ poruku tipa: “Paket 150 minuta nije nadoplaćen pošto nemate dovoljno novca na računu, ukoliko ćete unutar 24 sata imati dovoljno na računu, produžiti ćemo paket”

Gornja poruka jasno indicira korisniku ako sada odmah tj. unutar 24 sata nadoplati bon da će automatski produžiti paket…ali korisnik ne kupi bon i računa da je prekinuo tu automatsku nadoplatu.

15 dana kasnije taj isti korisnik kupuje bon i planira uzeti neke nove pakete …ali neočekivano mu se novac ispuca u pakete za koje je smatrao da se više neće automatski reaktivirati. (Zato jer gornja poruka je krivo/neintuitivno bila napisana)

Konkretno mislim da su tu poruku unaprijedili da bolje objasni o čemu se radi…ali svejedno imaju neintuitivnog ponašanja u ovom djelu, što se može razmatrati kao bugovi.

ja koristim tele 2 10 godina(bar tak rekli kad su me zvali), lik mi nudio ak se prebacim na pretplatu(plaćam potrošnju početkom idućeg mjeseca) smart 3gb i 1000min za 35kn, čak da će mi na računima bit uračunat popust od 10kn tak da ni naknadu za korištenje mreže neću morat plaćat, nego 35kn+ ono kaj potrošim na uspostave poziva i poruke. Meni dobro, prije bio na smartu, sad mi brzina ide i po 100mbit na speedtestu, ping je manji… nigdje nisam imal problema sa signalom, jedino me nekad na jednoj cesti koja ide dijelom kroz šumu obavijesti da sam u roamingu(prebaci na jači, tcomov signal), 4g mi lovi skoro svuda. Račun za 12. mjesec iznosio nekih 6kn, sad ću vidjet kolko će iznosit za 1., tj jel će bit uračunato 10kn popusta

i na mail mi je poslao lik i da ak još jedan broj prebacim na tu tarifu da dobim 30kn manji račun, 250mb/25min/25sms iduća 2 mjeseca… ti megabajti i ostalo nisu puno al 30kn već je :smiley: sad nez jel bi ovih 10kn popusta svaki mjesec bilo i za te koje bi preko mene prebacil na smart ili ne, ali ugl reko je da se smart sa 3gb više ne može aktivirat sam nego da mora preko postojećeg korisnika…

EDIT: ak ti je bitan 4g, gledaj jel imaš 800 i 1800mhz frekvencije na mobitelu, tele2 ima 4g na 1800, dok ostali imaju i na 800, a neki mobiteli nemaju podršku za 800 :slight_smile:

Samo da ispravim, bilo je do 2017,a onda su nekad produžili do 2020, tako da bez brige :smiley:

https://m.bonbon.hr/podrska/pitanja-i-odgovori/pretplata/ponuda-cijene-paketi-i-promocije-u-pretplati/pricaj-i-smsaj-for-free-do-2020

Koristim bonbon pretplatu.

Za 100kn mjesečno imam 1000 minuta, 2000 SMS-ova i 3GB prometa. Sve što ne potrošiš se prenosi u sljedeći mjesec.

Uzmi u obzir da se ne prenosi u nedogled, nego samo ono što ne potrošiš u trenutnom mjesecu se prenosi u sljedeći. Ono što si prenio iz prethodnog mjeseca u trenutni se discarda.

Tako da ako sam prenio prošli mjesec u ovaj 2GB prometa, ovaj mjesec ću imati 5GB interneta. Ako potrošim 1GB i ostane mi 4GB, u sljedeći mjesec će se prenijeti 3GB (a ne 4GB). Razlog je jer se prvo troše onaj prenešeni promet, pa zatim promet iz trenutnog mjeseca. Kako sam potrošio 1GB samo iz prošlog mjeseca, to se discarda i prenose se 3GB iz ovog mjeseca u sljedeći mjesec.

I to je okej. I dalje su mi bolji od svih ostalih koji ništa slično ni ne nude. Pokrivenost signalom vrlo dobra. 4G hvatam gotovo svuda.

Znači dobro sam zapamtio. Hjooj…kako se tada ta 2017-ta činila daleko, kao “neodređeno dugačko vrijeme” :slight_smile: …a evo je na vrata…

Ne da im se boriti s novim bugovima ako unesu promjenu xd.
A kad pogledaš…dok god ne skupe kritičnu masu…davat će svojim korisnicima urnebesne popuste unutar mreže.

1 Like

Potrosnja interneta mi je mininalna oko 300-400 mb, ljeti oko 1gb, vecinom se spajam na wifi.uzet cu u bon bonu opciju 1000 min 150 poruka 1.6 gb za 70 kn. kazem uz cijenu mi je bitna i dostupnost a kako cujem puno su bolji nego tele 2

To sam i ja uzeo prošli mjesec plus što prenose nepotrošeno u slijedeći mjesec pa ti se zbraja.

Isplati se a i to nemogu potrositi

Bon bon je najbolji i izuzetno povoljan. :slight_smile:
Čudno je jedino što je to sestrinska firma T-coma. :smile:

Bio sam na Tele2 pretplati. KATASTROFA
U Zagrebu je signal bio toliko loš da mi je pucala veza.
Nakon toga VIP pretplata. Usluga vrhunska, samo je i račun bio takav.
Sada sam na BonBon(čiću) i usluga je korektna kao i račun.

Znaci def bon bon :slight_smile:

Ak se smije znat, prije kolko si bil na tele2?

I ja sam bio na Tele2 do prije 3-4 mjeseca kada sam prešao na bonbon. Pokrivenost na bonbonu mi se čini bolja, pogotovo jer svugdje hvatam 4G. S Tele2 to nije bio slučaj.

Kad sam u uredu (100m visine, Zagreb, blizu FER-a) Tele2 mi nije mogao pružiti signal niti da mogu poziv uspostaviti, a kamoli imati internet. S bonbonom u uredu hvatam 4G bez problema.

Vise od 10 godina

Bon bon je u vlasnistvu t-coma i zato je usluga najbolja a svi drugi se sluze njihovim mrezama osim vipa i znam razliku u kvaliteti

Čekaj malo, znači kada uhvati t-comov signal to je roaming?

Pa jel se onda više naplaćuju pozivi i internet?

2012 sam prešao na VIP