Traffic Bot Moja iskutva i analiza

Pozdrav! Već duže vrijeme želim napisati ovdje post o mojoj analizi rada sa traffic botovima. Točnije “jingling” i “Traffic Spirit”. Prije 5 mjeseca išao sam na jednom mojem “zaboravljenom” blogu testirati ponašanje rangiranja u tražilici na članak sa botovima i na članak bez botova. Analiza naravno traje još uvjek no do sada su ovo moji zaključci i opis situacije:

  1. Članak
    Tri ključne riječi ili fraze koje po adword statistici krisnici u Hr pretražuju 1-10tis. puta mjesečno.
    Nikakvo korištenje junk traffica ni člično. Zaista kvalitetno odrađen SEO i slijeđeni svi google pravilnici o kvalitetno napisanom članku. Prema google search konzoli u posljednjih 3 mjeseca:
    *Broj klikova prema ključnim riječima 11
    *Broj pojavljivanja 82
    *Prosječna pozicija 27

  2. Članak
    U odnosu na prvi članak napisan u 2 dana razlike. Korišten Traffic Spirit sa nekoliko izmjeničnih ključnih riječi koje su također po adwords statistici 1-10tis. pretraživanja u Hrvatskoj/mj. Korišten traffic source sa ovim kombinacijama:
    PRVI DAN Jedno 2000 prometa sa tagom “Europa” kombinirajući vrijeme provedeno na stranici 20-60sec + 4 keyword geywords
    DRUGI DAN, TREĆI I ČETVRTI DAN cjelodnevno ubijanje traffic spirita sa tagom Hrvatska, Bosna, Češka; Slovenija, Ukrajina + 2 google leywords
    SLJEDEĆIH NEKOLIKO DANA povremeno uključivanje traffic spirita sa istim tagom država
    Taj mjesec analizu sam skroz zapostavio jer i dalje mi nije djelovalo sigurno raditi ikakve usporedbe.
    Tako da ćemo se prebaciti odma na zadnjih 30 dana ( znači 3 mjeseca nakon korištenja ikakvih botova)
    Analiza zadnjih 30 dana na članak broj 2:
    *Broj klikova prema ključnim riječima 476
    *Pojavljivanja 6182
    *Prosječna pozicija 6,2
    I zaista, odem na chrome anonymous ili na laptom kod frenda koji nikad nije bio spojen na moju mrežu niti je pretraživao moju stranicu i slično i vidim da na ključnoj riječi ili frazi moj članak zaista bude 6. po redu. Nema backlinkova!

Zaključak:
Već nakon samog prestanka korištenja botova počeli su se događati stvarni organski klikovi i relativno dobra google pozicija i posječenost. Prije nego nešto prekomentirate nek vam bude jasno da sam ja dobro svjestan da ovaj način rangiranja nije korektan sa adsensom ni sa bilo kojom drugom monetizacijom, ali ovdje je stvar u nećem drugom.
Moje pitanje za vas:

Što vi mislite o ovome? Da li vi svi to radite pa sam ja sad zapravo ispal glup? Tolko se trudim pisat dobre članke i radit SEO na svim stranicama i uvjek se borim ko lud da bi bio 20 na rangu u nekoj riječi. I sad upalim jedan bot i probim se u roku nekoliko dana. Da sam ga držal duže upaljenog vjerojatno bi bil i prvi u tražilici. Zanimaju me vaša iskustva i komentari?

dobar test. jel moguće a vejerovatno jest da se slučajno potrefilo da je članak broj dva možda zbog manje konkurencije, drugačijeg rasporeda ključnih riječi, titla, meta deskripcije ili bilo čega drugog bolje rangirao od članka broj jedan? da je to došlo nezavisno od bot trafika.

što ovo ne bi bilo korektno sa adsensom? i sa monetizacijama ostalim?

ja nisam koristio nikad bot trafik, ođe sam neki jadni slabo organizovan test pokušao

1 Like

traffic bot nije dobar za nikakvu monetizaciju, ali korištenje monetizacije nakon što sa botovima rangirate članak, ne prestavlja apsolutno nikakva kršenja pravila naspram monetizacijske mreže, jer poslje botova dolaze samo stvarni ljudi i to ne slučajno, nego klikom na poveznicu koju je google predložio, a to što google predloži moju poveznicu koja je prethodno botovana, to mene nije briga

2 Likeova