TransferWise iskustva?

Koristi li netko Transferwise? Kako ide taj servis, koliko je pouzdan, koje su mogućnosti i kakva su vaša iskustva? Pitam jer nekada PayPal zna biti bug-ovit a podrška je za ništa…

Jedno pitanje opće kulture, koliko je moguće raditi online bez korištenja PayPal servisa? Dali imate alternative, i kako se dogovorite sa klijentom? Imam osjećaj da PayPal radi na staroj slavi, i da ljudi vjeruju tom servisu a drugima baš i ne? Kako se skinuti sa te droge?

1 Like

Transferwise je isto vec dosta raširen tako da mislim da ljudi vec dosta vjeruju i tom servisu. Ja koristim Transferwise i dogovorila sam se s klijentom da i on krene koristit jer je svima puno jeftinije. Tako da svi dobivaju. Koristila sam Paypal dok nisam presla na business account koji mi je uzeo ogromnu proviziju i odmah presla na Transferwise.

Pouzdan je ful, za razliku od Revoluta za kojeg sam čitala neke horor price. Mozes kreirati račun u hrpu valuta i samo prebacujes uz dosta niske troskove i dobar tečaj.

2 Likeova

Hvala na odgovoru, i ja imam business PayPal account. Provizije su velike, ali sam na to zažmirio čitavo vrijeme. Sada me smeta što support neće da odgovori/sredi problem, što je dosta bug-ovit i web i Android app , na kraju što sve njihove probleme korisnik osjeti financijski bez ikakvog obrazloženja, refound isl…

Treće, što god se može pronaći na Google vezano za PayPal probleme, kada se klik na neki link 80% slučaja su to broken links. Nema traga tom problemu i rješenju.

Podrska od paypala je jedna od gorih podrski s kojima sam se susreo. Imam business acc i automatsku naplatu preko njih. Preprodajem jedan digitalan proizvod i u tosu mi stoji da proizvod u vremenu 8-23 gmt + 1 saljem u roku 2 sata. I sad, vec par mjeseci im ne rade vremenske zone i obavijesti o uplati mailom kasne nekad par minuta, nekad vise sati. 10 puta sam prijavljivao kvar i samo su odgovorili da rade na tome, ali da to ionako nije velik problem. Meni osobno je to ogroman problem jer ne znam kad su ljudi platili. Ne mogu sjediti za kompom cijeli dan i refreshati svaku minutu, a zbog krivih vremenskih zona se pogubim u prituzbama jer se znaju zaliti da im proizvod kasni, ali vecina prituzbi dode unutar ta 2 sata, ali zbog razlicitih vremenskih zona mi treba neko vrijeme da skuzim jel sam ja kriv ili kupci. Mislim, svakako je u oba slucaja kriv paypal jer ja nekad dobijem obavijest o uplati nakon 3 sata.

Isto koristim paypal za posao i nisam imao tih problema. Koristim ga par godina i mogu reci da su povecali fee i tecaj eura im je smjesan. A sto se tice tehnickih problema i podrske, sve je brzo rjeseno.

Business acc , ili personal ?

Business acc. Koristim jedan i drugi. Mozda mi se posrecilo, al svaki put dobio brzi odgovor. Kao sto napisao, zamjeram na njihovom fee i tecajnom listom. Tako da razmisljam da ih maknem jer su mi isplativije kartice.
Al dosta radim sa ljudima u inozemstvu i vecina ih ima PP.

1 Like

Ako prodajes proizvode ili usluge preko stranice, web shopa tesko je bez prihvatanja kartica, pa imas paypal i alternative 2checkout, stripe itd. Ali ako za tvoju uslugu ili proizvod moras razgovarati sa klijentom i zavisno sta prodajes lijepo im kazes da hoces uplatu na racun, tako barem ja radim sa svojim klijentima i dobijam uplate na payoneer, i vjerovatno cu registrovati jos koji servis preko kojeg imas virtualni racun i debitnu karticu za isplatu novca. To radim kao prvo da ne placam porez u BiH (zelenim gov… od vlasti, zao mi je ako se neko uvrijedi ali tako ja mislim za njih) i drugo zbog toga sto je PayPal podigao provizije, sad moramo i da radimo konverziju valuta direktno kod njih a ne kao prije da ti banka to radi. Na kraju kad izracunas paypal proviziju 4-5% + konverzija valuta + porez sto bi trebao platit izadje puno ne isplati se ni radit. Ja sam skoro odbio pojedine klijente iz USA necu vise da radim sa njima ako ne budu nasli nacin da mi placaju na payoneer tj virtualni racun u USA. I fokusiram se na EU jer klijenti i firme i fizicka lica ti mogu placati na racun, a iz USA samo firme i malo je teze jer nema svako firmu i business bank account. Ako se bavis affiliate programima npr amazon, ili radis na fiverr, upwork svi mogu da ti isplacaju na virtualni racun payoneer, epayments ili bilo kojeg servisa i ne moras koristiti paypal uopste. Nemas problema sa chargeback, i provizije su daleko bolje nego kod paypal. Lp

1 Like

Jel ima koji servis da prima kartice, a ne moras imati firmu? Treba mi vecinom za EU trziste i Japan.

Tesko da ces to naci. Bez da imas firmu i papire o poslovanju nece ti niko procesirati kartice. Mozda mozes registrovati firmu u delaware ili offshore drzavama ali opet je problem ako nemas bankovni racun sto je puno teze izganjati nego registrovati firmu. E sad ako pravis veci promet, i imas pare, Dubai (UAE) ti je najbolja opcija, nadji agenciju i otidji tamo registruj firmu, dobijes tu njihovu radnu vizu na osnovu firme, onda otvoris racun u banci. Porez ti je 0% na promet iz inostranstva. Sve to mozes zavrsit za par mjeseci i izace te nekih $10k mozda malo manje ili vise zavisi koja agencija ti pomaze oko toga. I onda imas samo godisnji trosak mozda $2k ne znam tacno.

1 Like

Ne isplati mi se, tek ispipavam trziste. Sa paypalom vrtim lagano pozitivam roi, mozda bi se poboljsalo da dodam kartice.

heheh ok ok samo kazem, mozda sutra budes trebao pa eto da znas sta sve mozes :wink:

1 Like

Da se uključim ovdje, da li se ovaj 2checkout getaway može primijeniti na shop u BiH, prema domaćoj klijenteli ? Za BiH znam da postoje ws-pay i pikpay kao getaway opcije pa me baš interesuje može li 2checkout ili ima nekih restrikcija (ono da ne podržava KM kao paypal i slično) ?

danima imaju nekih problema. Još mi nisu odgovorili, mislim da neće ni odgovoriti, ali je 6. dana u mjesecu prošao automatic withdraw

danas mi ovo izbacuje kada idem na PayPal. Ali da napomenem, da sam jučer i danas uredno kupovao na GearBest.
I još da napomenem, da imam on hold love za koju se nadam da će mi bit idostupna… :sweat_smile:

# Access Denied

You don't have permission to access "http://www.paypal.com/ba/cgi-bin/webscr?" on this server.

Meni jucer i danas notifikacije uopce ne rade. Nije dosao ni jedan mail o uplati, jedino sam dobio za ono sto sam ja placao. Kad idem na help centre, vraca me na home page. Izgleda da je jedini nacin da ih nazovem.

Danas meni radi sve. Nisu mi nešto sigurni više

Dobar je ovaj paypal.

A slušaj, kako kod nas stvari idu, umalo da ne pogodi :smiley:

1 Like

Da vratin temu na ontopic ja koristin TransferWise i zadovoljan san.

Ne koristin više TransferWise. Tvrdu da moj mobitel nije “mobile phone” i nemogu se logirati. A ja san siguran da JE mobile phone!!