Traži se Investitor za Crypto Mining Joint Venture

Ovdje je dobro što nikad nemožeš biti 100% u gubitku, npr ako investiraš u opremu evo primjer ovaj ADM komponenta sa 6 kom grafičkih kartica, i sve da posao propadne, uvijek se grafičke mogu prodati na oglsniku gamerima, tako da gubitak nije npr 15 000 kn ( koliko se plati oprema)
Dok npr ovaj ANTMINER ako kupis jednog od 2100USD, ako posao propadne, neznam tko će kupiti taj uređaj poslije

Ovo mi opet nema logike jer zašto bi netko riskirao svojih xxx para, da bi od njih privređivao samo 10% nakon (ako) što preživi rizik?

Nego ajmo ovako, tebi se pojavi ulagač od 2000 kn i ti mu za posao uzimas 1000kn? Ok zvuči donekle realno. Nakon toga ti se pojavljuje ulagač od 200 000kn, a ti za relativno sličan posao uzimas 100 000kn?
Nije li da tu neka logika ne štima?
Ti ako bi bio (po meni) fer, imao bi fiksni iznos za održavanje majnera. Djelomično uvećan ovisno o količini majnera koje održavaš i djelomično da uzmeš postotak nečije čiste dobiti kao ekstra bonus što si nekoga opario. Kako bi to parametrizirao, tako bi bio primamljiv ulagačima.
Ti naravno ako imaš zainteresirane klijente možeš imati politiku 50/50 … Ali s obzirom na vrlo zanimljivu ideju, pojavit će se netko tko će ponuditi ulagačima bolje uvjete.
No ako možeš prodati to što nudiš, super za tebe…i super za ideju… Jer to govori koliko tu ima puno prostora za konkurenciju.

Ja bi na tvom mjestu puno više gledao da kvantitativno to dobro postaviš, nego da kvalitativno pokušavaš puno sebi izvući iz male kvantitete klijenata. Naravno, treba znati pogoditi dobar omjer…

nece nitko tko zna majner postaviti niti za 50/50 to raditi. Nasao sma investitora i sve i sad trazim rig i sad cu morat kupit slabiji rig za vece pare jer je doslovno svijet popizdio s tim grafickama, nigdje u svijetu nema RX 470 i 580. A uskoro nece biti ni ovih Nvidia 1060 i 1070…

A sto se tice postotka, pa ne radim ja ovo da budem neciji crnac. Ako netko trazi crnca da investira moze kupit zemlje na polju i nac radnika da crnci.

Pa kakav je to psototak 90-10, taj postotak mi dodje da bi i ja bez para radje ulozio u to nego sam to radio.3 mjeseca mi je rizik a nakon toga on radi ko crnca a ja uzimam sve.

Bas zbog toga sam lupio 50/50, jer investitor netreba nista raditi samo dati pare. Pod time sam mislio na ljude koji su vec isli u slicna ulaganja, znaci ljudi koji imaju novce i znaju podnjeti rizik uloga. Takvi ljudi mogu cekat i godinu dana na povrat investicije…

A logika kod ulaganja je partnerstvo, ja ne trazim nekog za koga cu da radim nego trazim partnera koji ce biti uz mene sa svojim novcem dok cu ja raditi sve ostalo. I kriva ti je racunica, on ulozi 20 000 kuna u ovom slucaju, za 5 mjeseci si to vrati, odnosno vec nakon 3 mjeseca on ima pola uloga vraceno + oprema u vrijednsoti 20 000 kuna koja ce mozda biti vrijednija kako vrijeme prolazi jer toliko je uvrnut ovaj svijet, cijene ovih komponenti rastu bas kao i kryptovalute.

I ne vidim tu nikakav problem. Investitor moze kupiti opremu stavit je u kombi i dovest kod mene doma, odemo i kod biljeznika i potpisemo da on je vlasnik opreme, pa mi nije jasno kakav je to povrat investicije kada on ima robu u vrijednsoti 20 000 kuna + mjesecno stavlja u djep 2500 kuna.

90-10 …pa kasnije 50/50 sam naveo samo kao ideju u kojem smjeru bi mogao razmišljati. Zato sam i rekao da je to ugrubo prijedlog.Kako bi ti točno parametrizirao omjere, to ostaje na tebi.

Ti se drzis svoga 50/50 …pa sretno. Ja sam poprilicno siguran da investitor sa 100 000 kn može puno manje platiti nekoga da mu postavi majner…nego da daje 50tkn za to.

Moj dobronamjerni savjet je bio da ako se okreneš povoljnije investitorima, da bi ti mogao sjediti na istim parama, čak i boljima…jer 10% od više pravih investitora je bolja para nego 50% od nekoga tko eksperimentira sa nekom sitnom lovom.
A ovi s pravom lovom, teško da će ti dati pola uloga da im postaviš majner.

1 Like

Dobro o toj podjeli bi mogao razmisliti, ali zasad vise ne trazim investitora, nasao sam jednog i vjerojatno cu sad kupiti onaj rig za 18k kuna s 6GB Nvidia grafickama, nadam se da nisu u medjuvremenu rasprodali.

Nema tu nikakvog “podesavanja”. Skine se miner software po izboru i pokrene. Software sam zna iskoristit graficke kartice do 100%; cak i najisplativiju kriptovalutu zna switchat po potrebi, ako se ne zeli nesto konkretno mineat. Potrebno predznanje => nula. Ako koga zanima, ja podijelim svoja iskustva/setup po potrebi.

Iskreno, ne postoji nikakav razlog zasto bi netko s novcima te novce poklonio bilo kome i dijelio 1% profita.

S druge strane, ja imam novce, ali iskreno nisam uvjeren da ce kroz par mjeseci ovo i dalje bit ovako isplativ sport.

1 Like

Huh?

Pa ti barem ides tim forumima i citas kojekakve sve probleme imas. Nemogu vjerovati da si ovo napisao.

Koliko puta se desilo da su ljudi kupili rig, pa nisu znali spojiti?
Dobro, to mozda moze malo nadareniji susjedov mali spojiti, ali on nece odgovarati ako ta masina od 20k kuna nece raditi.

Sto se desava kada imas 5 graficki, a jedna od njih ne radi?
Skinem scriptu koja ce to podesiti? Hahahaha, pokazi mi tu skriptu

Sto se desava kada na internetu citas da graficke bi trebale davati 27 MHS, a one daju 20 MHS?
Takodjer skinem scriptu? Pa daj podjeli tu skriptu s nama da je ja podjelim na drugom forumu onom koji se zove pcekspert, pa da oni maheri po 10 rigova u podrumu rjese svoje probleme s tom skriptom. A ne da se muce sa testiranjima, flashanjima, upgrejdovima, overclockanjem graficki, undervoltanjem i sta ti ja znam sve sto rade da bi njihov rig radio kako treba.

No ja tebe razumijem, ti pricas o mineru. Mineru koji skines s neta upises podatke i on sada nesto tu majna i dobro je dok majna nesto, nebitno koliko s jednom grafickom koja pitaj boga kakva je i koliko majna.

I netreba trovat topic, samo cete me otjerat iz topica, bas slicno kao sto ste otjerali @Anteloff s foruma, a sve se svodi na jal. Rekao sam da sam investitore nasao i da ne trebamo pricat o nikakvim postocima, koliko cu ja ili oni zaraditi.

Ako zelite ici tim putem u redu onda odoh ja, ako zelite da ostanem i pisem gdje sam kupio rig, koji rig, kako sam ga podesio, na koje sve probleme sam naisao i kako sam ih rjesio, koliko moj rig majna, sto majnam, kako transferiram i u sto rpetvaram tos to majnam onda molim vas…

1 Like

Aha, jel vidiš sad kako je to kad ti netko “truje” oglas? :wink: Jel i sad vrijedi ona: pa ovo je forum, tu smo da raspravljamo, treba upozoriti da se ljudi ne zalete itd itd ? :slight_smile:

Zato sam ja za to da se zabrani bilo kakvo sporedno komentiranje u oglasima i da se za takve stvari otvaraju nove teme.

Što se mene tiče, @leffe je skroz u pravu, ali takvim i sličnim komentarima nije mjesto u oglasu. Što se problematike znanja o majnanju tiče, skriptama itd. taj nedostatak znanja se lako riješi za hiljadu dvije kuna jednokratne kompenzacije onome tko zna to podesiti. Isto vrijedi i za prostor, a i održavanje. Ali ne želim kvariti oglas i slobodno zatraži moderatora da obriše ovaj moj komentar, ja sam sa time suglasan @c3po

A koliko je kompenzacija trazenja riga, kupovina istog, sklapanje?

A da sad pitam da mi das kontakt broj te osobe?

Ili da odemo na njuskalo, upravo je jedan stavio rig od 4 graficke za 16k kuna (rabljen), ustekas i majnas?

Ovaj topic mi zvuci kao onaj o susjedovom malom protiv kojeg su svi skakali na zadnje dvije jer je pravio webstranice u wordpressu za 100 kuna.

Dobro, slazem se, evo preporucit cu i ovima mojim investitorima da procitaju i razmisle, jer postoji netko tko ce im sloziti rig i sve pdoesiti i odrzavati za 2000 kuna, pa im je to daleko bolja investicija.

Sve sto treba im je neka skripta sa interneta koju svi skrivaju ko zmija noge i neki momak ciji kontakt broj ili profil ili bilo kakav kontkt nemamo.

Pa eto, molim da nadalje ne pisete u prazno nego date link na tu skriptu i dadete kontakt osobe koja ce to sloziti. Osobno cu je kontaktirati, jer imam ja svog posla, pa ako stvarno ta osoba tako dobro radi ili se stvarno to moze sa nekom tamo skriptom sa dropboxa podesiti cemu da onda ja trosim svoje dragocjeno vrijeme?

Samo da pitam jel ta osoba koja ce sve podesiti nabavlja i komponente i spaja ih? Jel to je jedan od poslova koje bih najradije preskocio… Ne jer neznam ili nemam znanja, jer imam itekakva znanja, ali vidim da su ta znanja bezvrijedna, pa cemu trositi vrijeme na nesto sto ne vrijedi…

A ja nisam skontao @dadaas jesi li ti kad imao rig pa majnao i postao ekspert ili nisi nikad vec si citao na forumu pa eto postao ekspert?

1 Like

Ja ti stvarno ne želim kvariti oglas i zato neću pisati jer bih ti sigurno pokvario oglas. Moj prethodni komentar može slobodno biti izbrisan.

Htio sam samo reći da neki kvare tuđe oglase obrazloženjem da je ovo forum i da se treba komentirati, a kada netko pokvati njihov oglas isto komentiranjem onda se uvrijede :wink:

Treba zabraniti komentiranje oglasa i točka

1 Like

Nisam ekspert za mining, ali sam ekspert za racunala. Flashanje, overclockanje, sklapanje konfiguracija, podesavanje svega.

A sto se tice majnanja, majnao sam s tim skriptama o kojima vjerojatno pricaju @mitok i @leffe , neozbiljno s jendom grafickom koja niti je dobra za mining i sa procesorom koji sam runao na jednom od svoja 4 kompjutera. No kako trebam sva 4 kompa onda nemogu trosit CPU na mining, a niti na grafu jer mi se system usporio.

Po meni strucnjak za mining mora imati odredjene vjestine:

1. mora znati spojiti rig, mora poznati sve te komponente u sustinu, mora znati da neke maticne s nekim grafickama neidu, odnosno idu ali to zahtjeva odredjenu vjestinu flashanja biosa. To sve sam ja vise puta u zivotu radio.
  2. Mora znati softwerski dio, Linux, jer nekako to preferiram, a i u Windows sucelju su potrebne vjestine podesavanja tog riga da majna maksimalno moguce. I to nije set and forget, tu je potrebno dnevno pracenje, sto kada ti odes na spavanje 9 sati a rig ne majna?

Ja vise pricam o stvarima o kojima se tu nezeli pricati, sve sto cujem je neke skripte i susjedov mali koji to sve radi za 2000 kuna.

@mitok
Ja se uopce ne ljutim sto ti meni pokvaris oglas. Dapace bilo bi mi drago da izneses sve svoje cinjenice. Ako imas covjeka koji to sve podesi za neke male pare, pa kako ces mi pokvariti oglas ako cu ja njega unajmiti da meni to napravi? Ili ako postoji ta famozna skripta koja sve sama podesi. Dajte link, to niej kvarenje oglasa, to je pomaganje kolegi sa foruma. Kvarenje oglasa je pisanje bezveze nesto bez cinjenica, onako razmisljanje naglas bez nekih povratnih informacija koje bi to komentiranje opravdale. Zato molim te napisi kontakt te osobe i link taj.

3 Likeova

@dadaas Ok, hvala na odgovoru.

OK, kad si tražio :slight_smile:

Ne znam zašto si se uhvatio broja telefona te JEDNE ODREĐENE osobe? :slight_smile:

Da želim uložiti u mining i da mi se neda učiti sam o tome, kupio bih opremu za mining i otišao bih na razne forume, Njuškalo itd i napisao oglas da tražim nekoga da mi podesi rig da radi na max (spajanje, podešavanje, skripte…) i da plaćam 1,000 kn za uslugu. 100% bih bio zatrpan ponudama.

Ako nemam prostor, iznajmio bih garažu za cca 400 kn mjesečno, u nekom kompleksu ili pod zemljom gdje je hladnije pa ne trebate pretjerano hladiti (osim standardnog hlađenja). Ako treba neko dodatno održavanje, parsto kuna nekom dam da povremeno ispravi greške, ili radije dam 2000 kn odmah u startu da bude bez greške i sve automatizirano. Kinezi sa hiljadama rigova sigurno ne sjede cijele dane pored tih rigova i “održavaju” ih. Dakle može se podesiti da rade samostalno.

Eto, trošak 2,000-3,000 kn, jednokratno, a zadržavam 100% profita :slight_smile:

Uz to, ako se hoćeš ciganit, struja ti može biti skoro besplatna. Iznajmiš garažu i trošak struje koju potrošiš plaća se iz pričuve ili paušal od desetak kuna mjesečno po suvlasniku garaže u kompleksu :slight_smile: Pričam iz iskustva, mislim da režije garaže, ne na mining u garaži, ali ako se hoćeš ciganit ne moraš prijaviti da imaš mining farmu u garaži. To je recimo parsto ili malo više kuna mjesečno što se ne uoči lako kada je kompleks sa stotinjak garaža. Ili seliš rigove svakih mjesec dva u druge iznajmljene garaže ako struja postane problem.

Bravo, lijepo razmisljas, ali samo u jednom smjeru.
ja te izazivam da napravis to sto si napisao, cak ti dajem savjet, jesi cuo za pcekspert forum? Ajd pitaj tamo to, vidjet ces kakve ce ti cifre lupit u glavu i dali ce ti se uopce bilo tko javit. Cijenu nemoj pisat, pitaj njih ne ti kazu cjenu.

A spomenuo si kineze. Zar ti stvarno mislis da oni imaju rudnik koji proizvodi 100 000$ mjescno placaju susjedovog malog da to nadzire i odrzava? Ili mislis da to neka skripta radi? Pa onda kad krene po zlu idu na google.com pisat i trazit rjesenje? Ako to mislis onda podjeli 100 000 sa 30 dana da dobijes koliko po danu zarade. Ispadne da po satu zarade 140$. Sad zamisli koji je to trosak kada se kvar i majner ne ukloni u najkracem roku.

Zar mislis da su administratori bankovnih sustava pronadjeni na njuskalo?

Mozemo se dotaknut i web hosting teme, na istu je foru…

A uhvatio sam se broja te odredjene osobe ili kontakta jer me zanima od kud vam informacija da bi vam netko to uopce isao slagat, za bilo koje novce, a ne za ove gumbe o kojima pisete. Reko andjite mi jednog, ako radi za te novce ja ga unajmim odmah.

Onda trazim tu famoznu skriptu, pa dajte je tu stavite link, pa nije valjda bogati to neka tajna? Znam ja mnogo skiprti, ali neznam na koju to vi mislite, koja to sve automatski radi.

EDIT:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284670
O ovom forumu pricam i ovo je link na probleme s rigovima njih skoro 600 postova. Na tom istom forumu mozes i pitati za koliko bi ti netko slozio rig da majna maksimalno moguce.

A mozes potraziti i mene, vidjet ces od koje godine sam na tom forumu, pa mozda zakljucis koje iskustvo imam.

EDIT2:
Primejr u tvom slucaju:
Majnas s ovim rigom 500$ mjesecno. Krepa rig u 21h navecer. Sta radis? Zoves susjedovog malog, on spava, drugi dan ima skolu nakon toga trening, vraca se kuci navecer u 18h. Tvoj rig nije pravio novac 21 sat, a po satu radi 0.70$. Susjedov mali jos nije dosao vec imas 15$ manje. Sto ako susjedov mali nezna to popravit pa treba dan dva? Gubitak se penje na 45$. I koliko ces tog susjedovog malog platiti? Onako mislim po satu? 12 kuna, lol

Sad zamisli da taj susjedov mali ode na more na 7 dana…

Eto, ja pricam o ozbiljnom rudarenju, a vi pisete o neozbiljnom. Mozemo i dalje nastaviti ovako, ionako od ove teme nece biti nista…

1 Like

Možeš i pitati taksista iz Radio Taxi udruženja za koliko će te odvesti na neku lokaciju, pa onda isto to pitati Uberovog vozača :wink: U oba slučaja ćeš doći na odredište, uz veliku razliku troška

“Problem” prostora i troška za struju sam vjerojatno uklonio opisom u prethodnim postovima. Dakle tu gubiš svoju prednost.

Ostaje stručnost podešavanja. Koliko vidim, onaj web shop koji prodaje rigove ih je očito sam složio. To je tamo napravio netko tko radi za plaću od recimo 5,000 kn.
Hoćeš se kladit da će mi složit rig kakav poželim za recimo 300 kn ako dođem tamo na pult i velim mu da mu dam 300 kn da mi sklopi rig od mojih komponenti?

Problem sklapanja je također riješen.

Kompatibilnost se bez problema riješi u sat vremena. Postaviš pitanja na stručnim forumima, ili odeš u neki shop ili servis, staviš 100 kn na pult i zamoliš osobu koja tamo radi da odvoji 10 minuta da ti kaže koje komponente idu jedna s drugom.

Ostaje održavanje. Ponudiš 1,000 kn da netko to složi tako da ne bude problema, a ako bude ponudiš mu recimo 100 kn po rješavanju problema. Sve to je daleko povoljnije nego dijeliti 50% profita vječno.

Ja ti garantiram da se bez problema može pronaći osoba koja će za 1,000 kn sve podesiti da radi kako treba i da ne treba sjediti pored riga i dežurati kada će se dogoditi problem. Neki su pisali i da postoji software koji automatski switcha na najprofitabilnije kripto valute.

Uglavnom, rješenje je jednostavno i jeftino :slight_smile:

Ok, ti nudiš svoju cjelodnevnu prisutnost i to ima cijenu…oke, nego ajde razjasni molim te ovo onda:

Za osobu koja ulaže 100tkn, tvoja prisutnost košta 50tkn, dok za osobu koja je uložila 1000kn, tvoja prisutnost košta 500kn.

Jel vidiš da u startu nešto nisi dobro postavio? Ili imaš objašnjenje za gornju (po meni) nebulozu?

Nije li ti logičnije da tvoj rad ima:
a. fiksnu cijenu
b. dodatno nešto uvećanu prema količini majnera koju održavaš nekoj osobi
c. eventualno da si isplaćuješ bonus u nekom postotku po čistoj dobiti koju ostvariš klijentu.

1 Like

Jedan BTC rudnik u blizini (trošak struje mjesečni 15000€ ) održavao je IT stručnjak za plaću kakvu bi imao u svojoj branši. Teško da bi dobio bilo kakav udio. Ljudi koji ulažu dijele sa svojim ulagačima, a teško sa nekim tko nudi rad i vrijeme. Rad i vrijeme se zaračunaju i isplate.