U ERSTE banci oženili me za 40kn

Ček je predan na inkaso u ERSTE banci (znači isplata kroz 3-4 tjedna) i to su mi naplatili 40 kn.

Prije je to bilo besplatno.

Koja banka ne uzima naknadu za inkaso odnosno gdje je i kako sada najpovoljnije unovčavati čekove?

Lokacija: Zagreb

P.S. Od ovih silnih “zbirnih” tema nisan znao kuda ovo staviti pa ako ima neko bolje mjesto, samo naprijed.

Meni PBZ uzima redovito 20kn za inkaso…

Nemam pojma jel ima koja banka da ne naplacuje inkaso

Ovo pitanje se već dosta ponavljalo: Svaki put dođemo do zaključka da sve ovisi o teti na šalteru.

Moja teta na šalteru u ST Banci uvijek uzima 20kn za čekove ispod $200, te 40kn za one poviše $200.

Za adsense - najbolja OTP banka…

Neznam kako sada ali tada jedini nisu uzimali nikakvu proviziju na G cekove. Cak ni kod prvog ceka nije morao na inkaso, sto je slucaj u ostalim bankama. Otvorio sam racun i u 10 minuta je lova bila vani. Od tada nisam stavljao nikad na inkaso…

[quote=“trnac”]Ček je predan na inkaso u ERSTE banci (znači isplata kroz 3-4 tjedna) i to su mi naplatili 40 kn.

Prije je to bilo besplatno.

Koja banka ne uzima naknadu za inkaso odnosno gdje je i kako sada najpovoljnije unovčavati čekove?

Lokacija: Zagreb

P.S. Od ovih silnih “zbirnih” tema nisan znao kuda ovo staviti pa ako ima neko bolje mjesto, samo naprijed.[/quote]

Probaj prvo promijenit poslovnicu, moje je iskustvo da manje prometne poslovnice imaju vise povjerenja u klijente. Vjerojatno zbog manje vjerojatnosti pojavljivanja nevazecih cekova.

Što se inkasa tiče meni u PBZ u vinkovcima čekove manje od 200$ dolara nikada nisu poslali na inkaso, dok u Osijek jesu svaki cek, cak i one od oko 100$

Da, sve ovisi o poslovnici i osobi. Meni u Zadru u pbzu uzimaju 20 kn za inkaso, mislim da bez obzira na visinu iznosa.

[quote=“digits”]Za adsense - najbolja OTP banka…

Neznam kako sada ali tada jedini nisu uzimali nikakvu proviziju na G cekove. Cak ni kod prvog ceka nije morao na inkaso, sto je slucaj u ostalim bankama. Otvorio sam racun i u 10 minuta je lova bila vani. Od tada nisam stavljao nikad na inkaso…[/quote]

Isti slučaj.
U OTP banci nikad inkaso, nikad mi ništa nisu naplatili. Niti za više niti za manje od $200. Čekove uplaćujem u Zadru uvijek u istoj maloj poslovnici (s jednim službenikom).

Meni u Zagrebačkoj prošli tjedan 57,50 kn nije trebalo na incaso jer je bio manji od 200$.

Nekako mi se neda otvarati jos jedan racun i placati odrzavanje tog racuna. :fuj:

[quote=“gambo”]Isti slučaj.
U OTP banci nikad inkaso, nikad mi ništa nisu naplatili. Niti za više niti za manje od $200. Čekove uplaćujem u Zadru uvijek u istoj maloj poslovnici (s jednim službenikom).[/quote]
Sad ovisi koliko je to više od 200$. Pričekaj da ti dosegne 500-600$ paš vidjet da češ i ti morat na inkaso.
Ja bi bio sretan kada bi inkaso i ta 3-4 tj bio jedini problem. Moj ček je debeli mj dana na inkasu i ni traga ni glasa od njega, tj. 2 čeka!

[quote=“Ivan PZ”]Meni u Zagrebačkoj prošli tjedan 57,50 kn nije trebalo na incaso jer je bio manji od 200$.

Nekako mi se neda otvarati jos jedan racun i placati odrzavanje tog racuna. :fuj:[/quote]

Kakvo placanje odrzavanja racuna? ja imam u Erste banci otvoren racun vec vise od godinu dana i nikad mi nisu naplatili naknadu za vođenje racuna niti bilo sto drugo ukljucujuci i inkaso ceka.Mozda je to zato jer imam njihove investicijske fondove uplacene,neznam.Zadnji cek jos nisam stigla odnijeti na inkaso pa provjerim dali se u međuvremenu što promjenilo kako kaže doticni gospodin koji je otvorio ovaj topic.

Inkaso je u pbz 20 kn kako su već drugi napisali, meni su slali jednom prije dosta vremena, i to neku siću od 140 $, kad je bio onaj period da je google masovno blokirao čekove.

Ali evo već 5 godina uredno polažem čekove na isti devizni, kad je i više od 200$ ne šalju mi na inkaso, (osim jedne tete koja se stalno prijeti, ali nju izbjegavam), u principu polažem samo u matičnoj poslovnici.

stalno u istu banku,sprijateljiš se s ekipom sa šaltera i nema nikakvih problema:D

Ipak istina je,i Erste banka je pocela naplacivati 40kn od ovog mjeseca.Iza toga odem u OTP banku i kažu mi kako su i oni danas dobili dopis kako za takve cekove moraju uzimati 1% od iznosa ili najmanje 20kn.Nema više mukte nigdje,ako tko otkrije koju banku neka javi ali sumnjam.

Sve su počeli naplaćivati. Plaćaš im svaku transakciju po računu, plaćaš im račun, plaćaš im što ih pogledaš, plaćaš im što živiš. Nedavno je to u više navrata i na TV-u komentirano. Te “takse” su u dobiti banaka skočile s 5 % na 20 %. Strašan monopol. Pretpostavljam da je to razlog zašto vani uspjevaju i male banke.

male banke? Tog vani nema. “Male” banke ti vani (DE) rade samo sa privatnim, bogatim klijentima. Nesto ko kamatarenje, sa razumnim kamatama.
Mala banka danas ne moze opstati,…

Ja sam gledao na telki jednu emisiju neposredno nakon neslavne propasti malih banaka u Hrvata (Glumina i ine). Bilo je riječi kako u Americi male banke imaju veliku ulogu za male poduzetnike, jer im pristupaju izravnije.

Naravno, sve “malo” Americi treba gledati relativno, ali primjer “malih” banaka kod nas bi bila “Centar banka”, “Banka Kovanica” i takve. Kakvi su uvjeti kod njih?

Ti naslova!!! A ja mislija da te kompletna svadba došla 40 Kn posredstvom Erste.

Dobra ideja za promociju!

Gle, ja ti pratim index.hr i tamo vrlo brzo naučiš kako se pišu naslovi. Još malo i instrukcije mogu davati. :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja