U što uložiti 1000 eura svaki mjesec?

Pozdrav svima…

nanovo sam registriran, ali sam stari član koji je negdje izgubio podatke za login.
Zanima me vaše mišljenje…

Imam solidna primanja (…)…e sad, postoji mogućnost s moje strane da svaki mjesec u neki web projekt uložim cca 1000 eura - tj. započnem novi projekt.

Zanima me što biste mi savjetovali? Aff, adsense sajtovi, nešto treće?

Lp, Hrvoje

Jel to 1000 ojra ili pride ide i npr. 2 sata rada dnevno?

Koja su tvoja znanja, koji su ti afiniteti? Zašto ti je prioritet web projekt?

Postavljaj na stednu :slight_smile:

Ajmo reć ulaganja do cca 10.000 kn mjesečno maksimalno plus moj rad 3-4 sata dnevno…prije sam se bavio s adsense sajtovima (igre i sl. stvari)… aff malo preko markethealtha.

Znanja se uglavnom temelje na wordpress sajtovima, više-manje sve uz plugine… SEO poznavanje solido.

Kupiti prikladnu stranicu (ne srljati), da ti odgovara operativno (wordpress) i tematski i da donosi stabilnu mjesečnu zaradu - adsense.
Angažirati znalca da te detljnije informira o aff pa ćeš lakše odlučiti hoćeš li se u to upuštati ili ne.
Ukoliko ćeš se upustiti u aff, onda je dobro da prethodna stranica bude svojevrsna baza za budući aff biznis.

Pronađi jedan fix i 5 sigurnih. Možeš se obogatiti. Ako ne prođe, idi sljedeći mjesec istim tempom. Moraš pogodit da ga j…š.

4 Likeova

Haha! Pa nije ni to lose. 1000eura svaki mjesec? Kupi poslovni prostor pa ga rentaj, apartman na moru, hostel, stan na dan? Koliko povrat ulozenog i koliko brzo ga zelis? Kupuj akcije Telekoma :slight_smile: Pokreni neki YOuTube kanal, skupi ekipu koja ce raditi za tebe:)

2 Likeova

‚Kakve lose savjete mu dajete. Da stedi na stednoj gdje mu je kamata 0.10%?
Da kupuje dionice telekoma koje konstantno padaju, pale sa 400 na 140 trenutno.

Pravi affiliate siteove.

Hvala na odgovorima.

Imao i dionice telekoma, i ine itd… ovo s kladarom neću ni komentirati…
Aff sam napravio neku stranicu bio sa zelenom kavom dok je bila popularna, 3. stranica na google, imao sam par prodaja…znaci ima prostora…

Za 1000e, s kolikom prosjecnom mj zaradom bi adsense sajt mogao dobiti?

10-30€ mjesečno zavisi od stranice

Pogledaj ovaj marketplace, tu su navodno samo pomno odabrane stranice : www.empireflippers.com

A da ulozis u poljoprivredu? Aronija, ljesnjaci, orasi, paulonija?

Ja isto baš čitam… na forumu o web stranicama i internet zaradi, iliti na forumu o grani gospodarstva koja u cijelom svijetu ima najveći rast, čovjek je bukvalno dobio savjet da kupi njivu i posadi lješnjake… i onda da se vuče za uši dok ne prođe 7 godina do punog ploda… ili to da uloži na štednu, gdje je kamata 0.90%… točnije na 18k uloženih eura, nakon 365 dana će zaraditi čak 140€…

Izgleda da neke kolege webmajstori niti sami ne vjeruju u to što rade, i da im baš i ne ide najbolje…

Ja da imam 1000€ mjesečno… ima nekoliko opcija… kupio bi neku kvalitetnu web stranicu koja donosi zaradu, koja ima potencijal, i koja košta cirka 3-4k €… ako treba čekat i 2 mjeseca dok se ne nađe nešto isplativo za kupnju… ali ključno da se može dodavati novi kvalitetan sadržaj i da se može podići vrijednost i posjeta na istoj…

Ali kako glavno pravilo ekonomije glasi, nemoj držat sva jaja u istoj košarici… našao bih nekoga tko će mi 6 dana u tjednu dodavat sadržaj na razne stranice… to je tjedno 12 sati, mjesečno 48 sati x 3€ po satu = 140€ mjesečno…

Sada tu dobivaš puno prostora za rad… možeš recimo svaki mjesec kupiti na flippi ili na digital pointu ili ovdje neku stranicu od 300-400€, sad da li će to biti neka stranica sa nekim affiliate proizvodom, da li će biti stranica sa wallpaperima, ljekovitim biljem, igricama, receptima, o nekom turističkom mjestu… itd itd… to je do tebe… i nakon toga iskoristiš svog radnika da te stranice održava i da im daje dodatnu vrijednost…

Uglavnom, po meni je ključno da imaš jedan turbo kvalitetan projekt-sajt koji ti je baza, i za kojeg gledaš da ga neće pojest niti jedna googleova životinja, da za njega pišeš najkvalitetnije unikatne članke, a pošto imaš budžet 1k €, možeš si lako priuštit i da platiš nekome da piše kvalitetne članke… možeš si priuštiti u kupovinu guest postova na portalima na kojima to odabereš… zatim izabereš neki drugi projekt koji će ti biti na drugom mjestu po važnosti, ali koji nije kvalitetan kao prvi, ali je kvalitetniji od stranica sa wallpaperima… recimo izabereš neki affiliate proizvod

i onda dolazimo do treće skupine stranica… a to su copy-paste stranice… od wallpapera, igrica, raznih stranica temeljenim na slikama, stranice sa downloadima softwarea itd itd… uglavnom tvoj radnik koji bi dva sata dnevno radio na njima, mogao bi dodavati hrpu sadržaja bez problema… on bi mogao održavati dnevno i 15 web stranica bez problema… na svaki sajt bi trošio 8 minuta… a ti onda kako vrijeme prolazi, vidiš od čega ćeš odustajati, a što ćeš pojačavati… koje ćeš nove webove stvarati itd itd…

Uglavnom troškovi…
Projekt broj 1… kupit web od 4k €
Projekt broj 2… nakon nekog vremena kupit web od kakvih 2k €
Projekt broj 3… kupovat webove od kakvih 300-400€ i gomilat ih…
Projekt broj 4… ne kupovat webove od 300-400€ nego ih stvarat sam i sa svojim radnikom… vidjet šta ide, šta ne ide… i onda rokat po tome… recimo wallpaper stranice se nakon samo 3-4 mjeseca rada mogu podići na zaradu i od 400€ mjesečno… affiliate webovi ne trebaju imat veliku posjetu kao stranice sa slikama, a mogu donositi jako finu zaradu.

Sve u svemu… mjesečni troškovi bi bili…
Radnik koji bi održavao stranice i recimo FB grupu = 150€
VPS server mjesečno = 30€
Pisanje članaka za prvi i drugi sajt, te plaćanje guest postova te nekih drugih SEO radnji = 220€ mjesečno
Ostalih 600€ koji ostaju, ulagati u te projekte 1,2 i 3… odnosno kupovine web stranica… sve dok se ne dođe do dovoljnog broja webova, a onda tih 600€ možeš na brojne načine uložit, imaš aplikacije imaš ovo imaš ono… a naravno, budžet će ti se cijelo vrijeme i povećavat jer ćeš sa vremenom zarađivat i mnogo od samog adsensa odnosno od nekog affiliatea.

Uglavnom… eto, to je moje mišljenje trenutno, i to je ono šta bi ja napravio sa tolikom lovom… naravno cifre su velike koje spominjem, ali i tvoj mjesečni budžet je velik.

5 Likeova

ja bi sa 1000 eura mjesecno sve outsourcao i samo bi bio CEO. Hehehe.

A mozda je bolje pitanje kako ti zaradis tih 1000 eura?
Pa akos e dade poduplas taj proces, ili potruplas, pa umejsto 1000 eura imas 3000 eura i tako sam poduplavas i outsourcas i siris dok ne zaradjujes milijun mjesecno.

Kvota 2? :slight_smile: Vrati kredite za te pare.

  1. Educirat se
  2. Napravit svoj affiliate site
  3. Nakon pola godine prodat za 20-30x mjesecnu zaradu
  4. Ponovit sve

Dakako, nekoliko siteova zadrzis za sebe, ostale prodaješ.

P.S. Ovo je proces od nekih 8-10 mjeseci, to ti pada taman prije prosinca 2016… Moj savjet je da zadržiš sve siteove tijekom prosinca pa ih prodaš tamo u siječanj, veljača, ožujak…

P.S2. Ja sam zapeo za ove affiliate siteove jer se sam time bavim, možda ima i boljih opcija… razmotri sve prijedloge (osim kladionice i poljoprivrede :joy:).

Ni poljoprivreda nije loše ulaganje, za 5-6 tisuća eura digneš nasad nečega, lješnjak, aronija i kad ti gledanje u ekran dosadi odeš raditi u voćnjak da održavaš kondiciju na nivou :slight_smile:

2 Likeova

A je, ako imaš komad zemlje i volju za baviti se time… ali vjerujem da to nije opcija kad je covjek dosao na webmajstori forum pitati savjet za ulaganje :smiley:

Ja da imam te pare, u svoj biznis. Ali nemam, a ti bi mozda mogao, ako vec neces da radis, da potpises neki ugovor sa nekim ko ti lepo predstavi svoju ideju, biznis plan, kako da od toga zaradis, sta treba i na sta da se ulaze i slicno. Realno, ja cak mogu i za sebe da sastavim, ali da se ne nudim preterano, imas lokalne firme kojima mozda takva investicija znaci puno, da razviju biznis. Pa pogledaj, razmisli, tipa ako sa ulozenih 1000e, prvi mesec mozes dobiti 2000e ili da vratis 1000e, a da naredni zaradis 2000e, mozda ti se isplati. Trazi da ti napisu detaljan biznis plan, predlog, pa ako ti se svidi, potpises ugovor, i budes partner sa nekim.

2 Likeova

Rakicko???
Uložiš 1000, a dobiješ 2000 nakon mjesec dana???

Smiješno.

Danas je novac jeftin. Banke su krcate novcem kojeg nemaju kamo plasirati.
Godišnje kamate na oročenu štednju su 1-2%, kada uzimaš kredit onda je 3x skuplje ali ipak puno manje od tvoje računice - 100% mjesečno.