Pozdravi dragi prijatelji forumasi, nocas mi je ukraden iphone …pa da li ima kakav nacin da ga se efikasno pronadje, vec je prijavljen policiji…
Find my iPhone aplikacija, iCloud lock ?
Dok sam radila kao Applecare advisor mnogi su nam se javljali sa ovim problemom. Ali, prijava policiji je sve što možeš učiniti. Čak i ako je Find my phone aplikacija aktivirana na telefonu, logiranjem na iCloud se telefon može deaktivirati (tako da zaštitiš svoje podatke), ali samo ako je telefon uključen. Može se na karti vidjeti gdje je telefon, dakle samo ako je telefon uključen.
A i to je gubitak vremena.
Ako kojim slučajem i naprave zapisnik, bubnut će ga u arhivu - i to je to.
Vjerovatno si u pravu…ali to je jako tužno iz razloga što svaki mobitel ima svoj IMEI broj, a kod svakog poziva se zna točno s kojeg broja je poziv izvršen (broj na sim kartici) …ali i sa kojeg IMEI broja je poziv izvršen. Tako da kradljivce bi trebali moći bez problema detektirati kod prvog korištenja uređaja…ali istina je da ih ne detektiraju uvijek… znam to poučen iskustvom.
Pa znaš koliko se mobitela, tableta, laptopa i sličnih vrijednijih predmeta ukrade ili izgubi u jednom danu.
Nije stvar samo u detekciji i lociranju, već i u samom procesu povratka predmeta za kojeg treba ljudstva, logistike, papirologije…
Službeno zapisnik pišu za vrijednosti od 2k kn i više.
A postupak se ne pokreće ispod nekih 15k kn, nemaju dovoljno kadra za to.
Samo zato jer nam još “Google” nije boss. Kad se sve te papirologije premjeste pod vodstvo određene umjetne inteligencije koja i ne mora biti nešto prenapredna, započet će nova era
Je, a kaj bu uhljebi onda radili?
Čije sise bu onda sisali?
Nije istina meni bas vratili ukradeni telefon prije godinu i pol. Preuzeo ga neki dan.
Veli da je bio ugasen par mj pa nisu neko vrijeme gledali ali provjere tu i tamo…
Eto isplatilo se na kraju…
sve u svemu relativno utjesno, treba samo imat zivaca i cekat…neke bolje dane
Ma…
To je jedan od milion. To kad usput u nekoj raciji ili kod nekog dilera, lopova nađu pa…
I to šta nađu, večina toga ode na crno tržište. Tu i tamo nekakav predmet moraju prikazati
zbog statistike i papira.
Prvo sta bi ti preporucio je da se probas logirati na svoj icloud , i opcenito na racun od tvog iphone-a . I da vidis jeli ti aktiviran findmyiphone , ako ti je aktiviran , moci ces od tamo uci u njega. Druga stvar , svakako se slazem sa prijavom na policiju , osim ako se zelis ti igrat detektiva i osobno se obracunat sa lopovom. Sad ovisi dali je tebi aplikacija findmyiphone ukljucena i postavljena ili nije. Ako nista , barem mu mozes zakljucat cijeli mobitel tako da sa njim guzicu moze obrisat doslovno. Sretno
Izgubila sam ga u Rijeci, tako da nazalost to nije moj slucaj…ubiti krivo sam se izrazila, ukrali su mi ga !
Na icloud-u se stalno ulogiram, ali nazalost nista…a zakljucala ga jesam, sad treba cekat…radi se o Iphone-6
Cijena moba mora biti više od 1000kn da se pokrene istraga.
Što se tiče iclouda - obriši ga i otključaj pa idi popričaj sa krim djelatnikom koji ima predmet na radu.
Tako će se omogućiti korištenje telefona pa će ga se lakše moći locirati.
Ovako će ga samo raskomadati za dijelove - nemaš ništa za izgubiti.
PS
Jedan iPad je tak nađen na Kosovu, a ukraden je u ŠVedskoj.
2000 kn.
Sve ispod toga se smatra bagatelnim.
1000kn. Nova izmjena kaznenog zakona. Vidi legalis i zakon.hr.
Bilo je 1000, pa 2000, i sad opet 1000…
Igraju čapaneze sa zakonima
koliko ja znam nije se mijenjalo i bilo je oduvijek 1000 kn…
Vrijedna pokretnina, očito sa puno informacija , dobro šifrirana…to bu netko već…šteta, a RI je grad gdje navodno postotno sa mobitelima ima najviše ‘incidenata’…