Ukraden password od moje payoneer kartice

Postovanje kolege !
Naime, sta mi se desava ovih dana: Netko je, na neki nacin, ukrao password od moje payoneer kartice, ali evo danas vidim i od paypal accounta. Odmah sam reagirao tako sto sam promijenio te passworde, i poslao na payoneer email. Vec su mi vratili dio novca, jos cekam ostatak. Zanima me nacin na koji je netko to izveo, kako da se zastitim, i s kojim alatima da to potrazim na svom PC-u. Imam malwarebytes anti-malware i spybot search and destroy. Da li je to dovoljno i trebam li jos sta ? Siguran sam da je do PC-a, jer sam jutros u 4 ujutro dobio obavijest od paypala da je na moj paypal account dodana jos jedna email adresa, a zadnjih 7-8 dana nisam nista kupovao online nigdje, tako da ne vjerujem da je ukradeno preko neke online kupnje.

izvrstan je COMODO Internet Security
i besplatan je.
po meni njega bi definitvno trebao imati.
ima firewall itd…

Malwarebytes Anti-Malware je također dobar s tim ako nemaš Premium verziju onda nemaš online zaštitu…

e sada kako je tebi netko ukrao password… postoji niz opcija.

dali si skidao nekakve file-ove i poslje ih pokretao ili otvarao ? mislim u posljednih dana
postoji mogućnost da je jedan od njih bio zaražen…

drugo mogli su ti ukrasti podatke online s neke sumljive stranice pa nije loše imati online zaštitu.

Nisam nista skidao zadnjih dana, tko zna otkad to cuci u kompu… Skinut cu taj comodo internet security, hvala :slight_smile:

sa oba programa napravi full scan (COMODO Internet Security i Malwarebytes Anti-Malware)

Hocu vec sam to pokrenuo

javi kaj je našlo. ako je

HINT:

Provjeri si da u zadnje vrijeme nisi dodavao neke nove plugin-ove/toolbar-ove u browser. Isto tako bih ti savjetovao da si skines “Uninstall Tool” koji ce ti pomoci provjeriti u buducnosti koje si sve novi SW instalirao na svoj komp.

Neki dobar setup na kompu bi ti bio:
Eset Smart Security ili Kaspersky Total Security
CCleaner
Malwarebytes
TuneUp Utilities

PS: Ako ti treba licenca za Eset Smart Security javi se na PM pa ti posaljem jednu.

Comodo ti ništa ne valja kolikogod ti chiefinjo govorio i brisao postove.

Comodo po mnogima je vrlo dobar ali otom potom sada

obrisao sam ti post jer ne znaš kulturnu rečenicu sročiti.

inače svi kao i ti imamo pravo na mišljenje i to nije bed

inače kad veliš da ne valja… onda reci zašto ne valja :thumbsup:

:person_with_blond_hair:

Nisam pocetnik, i znam jako dobro sto je neka osnovna postavka securitya na racunalu. Naravno da je malware nasao nesto, ali to su uglavnom cra…vi i key…ni i to od softwarea koji nije niti instaliran na ovom PC-u. Na kraju mi se ipak namece zakljucak da je netko nesto haknuo kada sam placao online. Medjutim, kad su u pitanju strane stranice jedino sto sam zadnje kupovao su nekakve gluposti sa ebaya (zastitne folije za mob i maske) i mobitel sa banggooda. Ubuduce kad kupujem sa nasih stranica nema sanse da vise placam ista online, nego cu dignut zivu lovu i placat iskljucivo i samo preko uplatnice.

Zadnje sto sam placao online (evo bas gledam) je zastitna folija i guma oko obruba za samsung galaxy tab 4, ali je ta transakcija napravljena preko mobitela, odnosno kupovao sam na ebayu sa svog moba. Da li je moguce da na mobu imam nekakva sranja i kako to maknut ?

Nemaš firewall i anti-virus brate, ne mogu da vjerujem da samo imaš raznolike za spyware :smiley: . Koji Windows koristiš, W7 i W8 imaju već solidan Microsoftov antivirus i firewall ako su aktivirani. Ja sam na XP koristio Avast. Bez obzira na sve ovo oni mogu da ti provale na raznorazne načine, samo ne otvaraj i ne skidaj svakakve gluposti koje ti pošalju nepoznate osobe.

Meni su slali kao žele reklamu na sajtu, platiti će $500 godišnje, ali da otvorim njihov sajt i odaberem banner. Nije to problem, otvorio sam ja sajt, a gle čuda, kada ga otvoriš, traži da skineš Flash Player preko njihovog sajta da bi mogao vidjeti bannere iako mi je zadnja verzija :smiley: . Malo progooglaš, svi isto pišu.

Takođe, kada se kačiš na strane wirelesse, pripremi firewall, reci mu da nije kučni internet.

Kako ti znas sta ja imam ? Imam Microsoft Security Essentials i default firewall od Windowsa 7. I napominjem da PC-e koristim vec 20 godina i smatram se experienced userom po pitanju softwarea a i hardwarea. Ja sam i dalje uvjeren da je to nekako doslo s telefona, jer sam na smartphoneu znao surfat po svemu i svacemu, a i zadnja kupovina je obavljena sa njega 21.5. Problemi su poceli 23.5 . Sad sam napravio factory reset na njemu, formatirao karticu i ubuduce ga ne koristim za gluposti nego surfam samo po provjerenim stranicama. Jbg, androidi su novi PC i hakeri su vec smislili na tonu toga, samo se o tome malo zna.

50% postova ovdje nije kulturna, i to nikome nije smetalo ni na vbulletinu ni ovdje sve do sada, ali jbga… rekao sam u prvom postu koji si izbrisao da je comodo odličan kao firewall, možda i najbolji, ali kao antivirus nevalja i točka. Znam da ima comodo fan club na bug forumu koji ga hvale itd, a ti isti se ulizuju melihu odnosno ceo i vlasnik comoda da dobijaju ranije verzije comoda, a neki i plačene zbog supporta. Comoda nema ni na av-comparatives, a na avtest stranici (inače stranice koji testiraju antiviruse i gledaju koliko je zaraženih fajlova detektirano) je uvijek iza desetog mjesta na bilo kojem testu performansama, real time, vrijeme skeniranja itd.

Sam sebi odgovori :stuck_out_tongue: .

  1. HitmanPro obavezno skenira s bazom kaspersky i bitdefender (najviše 5min traje).
  2. Malwarebytes
  3. Instaliraj avast i skeniraj njime

Kako je izveo? Skidao si nešto ilegalno. Može biti krek ili keygen…

  1. Skini https://www.virustotal.com/en/documentation/desktop-applications/ iako ima hrpa programa koji virus učine nevidljivim za sve antiviruse, ovo je najbolji način za provjeriti 1 fajl ili 5 max fajlova odjednom.

Ma ne može te nijedan virus spasit ako klikaš gdje ne treba, u tvom slučaju ne znam šta je bilo… format PC. :stuck_out_tongue:

Nije to do PC-a nego do telefona.

Vidim zahuktalo se :smile:
Kao sluzbeni distributeri eScan proizvoda imamo stvarno ucinkovito rjesenje za sve platforme i sve tipove uredjaja:
https://shop.control-eng.net/escan-universal-security-suite
Ako trebate free trial 30 dana, javite na PM. Tu sam kako bih pomogao.
Provjerite eScan ucinkovitost na svim mogucim neovisnim testiranjima. A cijena je prica za sebe. LP

Ja koristim Avast vec par godina (placena verzija) i Malwarebytes negde oko godinu dana. Imam jako bitne podatke na kompjuteru, logovanje u online banku, paypal, payoneer, ali za sad nisam imao neke primetne probleme, ali iskreno strepim. Istina ne otvaram sve i svasta i ne klikcem upravo iz straha, jer se danas na netu moze svasta naci.