Upit o zaradi na Instant Articles?

Nisam pokusavao to, a nisam ni video tu opciju.Generalno to i nije losa cena, pod uslovom da je za tier 1 zemlje, za domace moze i jeftinije da se prodje, tj bar sam ranije jeftinije prolazio.

Mislis na one promocije koje reklamiraju sada, kao slideshow?

Zaista ne znam, negdje sam pročitao da je to moguće i iskakalo mi je par puta na facebook-u. Sada ni ja to ne znam da nađem.

Da, ni ja sad ne znam da nadjem. Meni je isto iskakalo, pa sam probao. Naprave video od fotki koje su najbolje prosle na stranici, ubace malo zoom in, zoom out…nisam siguran da li ubace zvuk. Ima smisla, pustio sam par dana…ali Engagement kao i na bilo kojoj fotki koju bi boostovao.

Primetio sam jos nesto, pokusao sam da boostujem post koji mi je ranije sjajno prosao na drugoj stranici. Neka tuzna prica, a kako su mi vecinom zene na stranici, lepo klikcu na to. Fb mi je odbio boost sa razlogom da su tuzne price senzacionalizam. Tako da obratite paznju, mozda to utice i na reach.

Kako mi se penju…Zbog jednog dana sto nisam clanke postavljao 50% manje vec drugi dan, a to je na mesecnom nivou ako nexaj Boze ostane dooobra cifra! Danas svi postovi preko 10% klikova u odnosu na reach ali nece da pusti da odu na predjasnje stanje pa to ti je…







Ovo je sve pre ovog stanja bilo x2…

Mislim da sam locirak problem! Vec sam o tome pisao i eto opet uradim tu glupost. Prosto mi je bilo neverivatno da imam toliki pad na reachu na linkovima, a u stvari moj dnevni reach je trenutno x2 nego uobicajeno!!!
Naravno sve je otislo na sugave slike a za linkove nije ostalo nista,tj ostale mrvice. Sve je pocelo onog dana kada sam samo slike postavio, a sledeca dva dana nastavio da postavljam vise nego uobicajeno jer sam gurao novu stranicu. Sa nje sam dve najbolje objave od prethodnog dana postavljao ujutru kao prvu i uvece kao posledju objavu. U narednih nekoliko dana cu da vratim sve na staro i da vidim situaciju da li ce da se promeni, ali mislim da je to to, jer sam i ranije imao pad reacha na linkovima kad mi slike izdivljaju.
Na slici se jasno vidi drastican skok u reachu, a tada je krenuo i pad reacha na linkovima…


P.S. pisem sa tel tako da ima malo gresaka, ne zamerite :smiley:

1 Like

sad kad se nisam šlogirao

Kao i sto sam napisao iznad mislim da je ovo razlog, polako postovi odnosno slike koje su dizale reach “vetre” i reach na linkovima se vraca a samim tim i broj klikova. Jeste da je bas bas los dan sto se tice prikazanih reklama ali danas je veliki praznik pa verujem da zbog toga nema ni puni oglasivaca, ujedno je i pocetak meseca i nedelja pa se sa pocetkom nedelje ocekuje pomak. Bitno je da je priblem lociran i nadam se resen :slight_smile:

Ti uskoro praviš temu “Put do 100$ dnevno” :smiley:

1 Like

Ma ta tema kad je situacija kako treba je “ispunjena” :slight_smile:
Ciljevi su daleko veci, i nadam se ostvarivi uskoro :smiley:

Je li vama danas CPM manji u odnosu na ostale dane?

Danas je i CPM i impresions KATASTROFA!!!

Ma da, danas je zlo koliko je manje. ECPM mi je danas za preko 50% manj, ali nista strasno, praznik, nedelja, pocetak meseca. Previse faktora koji uticu na eCPM.

Također i meni, preko 50% manji, također i impresije… sad mi je lakše haha, mislio sam da je samo kod mene, ali čekamo onda da sedmica i mjesec startuje :smiley:

Zivi bili :beers:

Pocetak proslog meseca je isto startovao lose, pa se tamo od 5-6 postepeno povecavalo.

1 Like

Kod mene poseta jaca nego ikad, a cpm los kao pocetak januara, ali gledano generalno, bice isto kao osrednja poseta i dobar cpm. Na isto mu dodje . Ja cim vidim analitiku da je nenormalna, ne mora da ulazim na audience jer odmah znam cpm los.

Polako… što svaki dan morate zaraditi 6-7.000 dolara? Zar vam i 5.500 ili 5.700 nije dovoljno? :grinning::grin::grinning:

Završi se i prvi mjesec na IA. Lične impresije su zadovoljavajuće i uvijek može bolje, ali ruku na srce, facebook je puno bolji od Adsensa. Nakon mjesec dana zarada i nije baš nešto, ali sam zadovoljan i skontao sam otprilike o čemu se radi i kakve članke trebam forsirati.

S obzirom da mi je prvi mjesec bio testni, ja sam prezadovoljan, a uz to mi je stranica porasla za 3000 lajkova. Jako puno ljude privlači IA i članci i zaista strancia organski raste.

Budući da je počeo novi mjesec, zanima me kako se radi obračun na IA? Znam da Adsens pošalje obračun na mail i uplata bude oko 21. ili 22. Da li i facebook šalje obračun ili se negdje u Monetization Manageru može vidjeti taj obračun i koliko će mi zapravo i isplatiti?

Znam da facebook plaća prije Adsensa, mislim to sam na ovom forumu i pročitao.

Unaprijed hvala kolege.

Slažem se također oko toga da je bolji od AdSensa, bar u mom slucaju, također broj lajkova raste.

Sto se tice obavijesti, da, dobit ces mail, ne znam kad se tacno obracunava, ali dobit ces mail. Također mozes i provjerit obracun tako sto ces u desnom uglu otic na Property Settings -> Payouts -> Payout History.

Isplate počinju svakog 16og u mjescu

Hvala puno kolega.

Također sam primijetio da IA članci jako dobro prolaze u grupama, odnosno da se reach u grupama također povećava.

Adsens bi sigurno morao poraditi na boljem plaćanju, jer im je facebook ogromna konkurencija.