Upit o zaradi na Instant Articles?

Gledao sad u petak na jednom stranom kanalu bilo riječi o internet marketinu kad najedanput tema o ad breaks zaradi. Uglavnom Zucki je banirao odmah 9 stranica u USA od kojih svaka ima više od 3 milijuna pratitelja. Samo je jedna od tih 9 iz Kalifornije ili Filadelfije (zaboravio sam sad) stranica od 11 milijuna ljudi je dobila mjesec dana zabrane ad breaks i instan articles, znači nema monetizacije preko audience network 30 dana i nakon toga će tražiti ponovo apeal. Razlog: Vlasnici ovih 8 stranica su skinulo video sa youtube-a, sakrili logo i stavili svoj i uploadali na fejs. Neko ih je prijavio i BUM - odmah Ban! Znači izgubili više milijuna pratitelja zbog kršenja pravila. Ova stranica od 11 milijuna je koristila samo 3 sekunde od nekog i čupali se nešto kao “fair use” ali vlasnik pravi sa youtube-a je neki “navodno” koji je slao 68 mailova po satu sa prijavama i ovi ovom lupili restrikciju od 30 dana. Zamisli, gradiš sve živo godinama i zbog jedne krađe padne sve u vodu. Onda je još bilo lako navući pratitelje ali sad da idem iz početka, pa ja mislim da bi poludio. Zato ne preostaje ništa nego kamere ili mobitele u ruke i sami snimat. Fejs to smatra sad krađom a pogotovo nakon svih afera koje su imali, sada žele zaštititi kreatora, sa čim se totalno slažem. Zaboravio sam još napisati da su rekli da je zarada u USA 4 puta manja na fejsu nego na youtube-u za isti broj pregleda. Negdje oko 50 USD na 100.000 pregleda a fill rate je 70%. Pozdrav svima, često ja dođem pogledat šta ima ali nikako naći vremena i napisati nešto “pametno”. Ako ne budem imao vremena pisati jer puno radim, svima želim sve naj za nadolazeće blagdane!
P.S. Pozdrav Big Trucku ma gdje bio, sjećam se da je on svojevremeno pisao i puno pomogao, barem meni, u svojim počecima. Sjećam se da je upravo prošle godine on prognozirao da će najbolje krenuti sa vlastitim sadržajem, ma koliko teško bilo.

2 Likeova