Upute za AdSense

Čitajući teme i postove vezane za zaradu na netu, dalo se zaključiti da je AdSense najpouzdaniji izvor prihoda u odnosu na konkurenciju. Svejedno nisam naišao ni na kakav FAQ ili tome slično ovdje, pa me zanimaju osnove rada sa AdSenseom. Može li me tko uputiti kako ga koristiti?

Nadalje, site planiram lansirati kroz par dana (link ću dati ovdje za dan-dva, čim riješim domenu), pa me zanima kako se oglašavati: da za početak ponudim prostor za neku fiksnu naknadu, dok još site nije uhodan? Ili predlažete nešto drugo?

Na web portalima Adsense je najcešča i najbolja alternativa. Kažem alternativa, jer veliki portali prodaju direktno oglašivačima i tako ostvaraju puno veću zaradu nego što bi je ostvarivali s Adsenseom.

Odeš na google.com/adsense, pošalješ aplikaciju i nakon što te odobre, unutar svog Adsense accounta kreiraš oglasne jedinice koje postaviš na sajt i uživaš u zaradi :smile:

Imaš službenih video tutoriala ovdje: http://www.youtube.com/user/InsideAdSense

Ako misliš na prodaju oglasnih prostora direktno oglašivačima, na to možeš zaboraviti dok ne budeš imao desetke tisuća posjeta dnevno, ako i onda.

Ovo govorim na osnovu toga što znam koja će ti biti tematika portala. Za druge vrste web stranica, vrijede druga pravila.

Pročitaj svakako polako i pažljivo “Terms of use” za AdSense i sve ostalo šta koristiš, koliko god naporno bilo…

Pozdrav svima,

Ovako imao sam adSense na jednom portalu nije bila neka velika zarada (5-6€), nakon 20-ak dana nalog je blokiran.

Koji je razlog najviše me interesuje:

  1. Na početnoj stranici imao sam 4 reklame…
  2. Klikovi radni kolega (pošto svi izlazimo na net sa iste IP adrese)
  3. Sadržaj na portalu je bio preuziman sa nekih drugih servisa

U ovo drugo najviše sumnjam, e sad me interesuje vaše mišljenje i eventualno neki prijedlog za neki budući portal da nedodje do iste greške…

Kada praviš portal ne govori radnim kolegama za njega. Pretpostavljam da je to jer je blokiran adsense nalog a ne prikazivanje oglasa na odrđenom portalu.

ja imam također jedan problem… oglasi mi se ne prikazuju na naslovnoj stranici, ali mi se prikazuju na ostalim stranicama… stranica je malo delikanog sadržaja (sad će svi nahrliti na link :P), pa je možda zbog toga, ali na hrvatskoj verziji te stranice se sve normalno prikazuje :wink:

kako da to popravim? dali tražiti alternativu adsensu? da li se može srediti da se na naslovnici prikazuju oglasi jednog oglašivača a na drugim stranicma od adsensa?

Sada sa mobitela teško da mogu točno vidjeti o čemu se radi, ali drugo pitanje daje jasan odgovor. Možeš koristiti druge oglasne jedinice. Pogledaj koje su alternative i odluči se za jednu. Mislim da adsense daje opciju ako nema određene oglasne jedinice da povlači neki drugi kod ili oglas. Ako i nema toga, jedna lagana if then petlja to riješi na najbolji mogući način :slight_smile:

1 Like

Možeš mi preporučiti neku alternativu kojoj ne smeta tematika stranice (ima nekih polugolih cura i neke ljubavna scene)?

i dal mi možeš reči kako da složim da povlači neke druge oglase kada nema adsense?

može i na pm :wink:

Kvalitetne alternative i nema, pogotovo ne za domaće stranice. Ja sam koristio na par stranica Chitika (nema relevantnih oglasa za naše govorno područje) kao i Adbrite (također nije za naše malo tržište). Ne znam što bih rekao osim, nema tu neke sreće.

Chitika isplaćuje mislim i 10$ zarade pa možeš oprobati. Ja se nisam ulogirao na račun već godinu dana, možda sam i sakupio 10$ :smiley: baš ću oprobati kada budem imao volje pa javim hehe

Što se tiče tematike i Google oglasa, ako se radi o polugolim djevojkama, bez eksplicitnih scena koje pokazuju ili sugeriraju na nešto više Google te neće gnjaviti. Isto tako, ako spomenuti sadržaj na tvojoj stranici ne vodi, linkom ili drugim smjernicama na nešto više od ‘tek’ polugolih djevojaka Google to odobrava. Sve dok se držiš ‘moralno’ u granicama bude sve OK, znam imao sam portal i upozorenja od Google-a na neki određeni sadržaj, dok mu drugi nije smetao a radilo se o scenama i fotkama koje si spomenuo.

Evo screen shoot Chitike :stuck_out_tongue:

probat ću svakako Chitiku jer je stranica na engleskom tako da bi trebalo funkcionirati :wink:

meni nije problem da dolazim u sukob s Googlom (ne šalju mi upozorenja), već je problem taj što se mi ne prikazuju reklame na naslovnici… na ostalim stranicama se više-manje prikazuju… vjerujem da je problem u tome što se u meniju spominje riječ sex :wink:

imaš možda još kakav savjet? radi se o ovom sajtu

Ako ne želiš izbaciti SEX iz menija (ako zbog toga ne dolaze oglasi) tada predlažem da na naslovnoj poredaš elemente da ti se ne pokazuje prazan prostor, ili još bolje ako imaš drugi site da ubaciš reklamu koja linka na njega ili jednostavno prodaš taj reklamni prostor…

Evo ti primjera kako sam iskoristio If Else petlju na jednom WP portalu

<div class="rightwidget">
 
  <?php if(is_front_page() || is_category() || is_search() || is_tag()) { ?>

 
ADSENSE CODE
 

 
<?php } else { ?>
 
   <?php if ( !function_exists('dynamic_sidebar') || !dynamic_sidebar('Home Right Widget') ) : ?>
  <?php endif; ?>
<?php } ?>
 
 </div><!--end .right widget-->
1 Like

upravo sam ti pogledao stranicu i oglasi se vide normalno i na naslovnici, kao i na ostalim stranicama…

Koliko dugo se čeka na potvrdu primitka prijave za AdSense? Ima više od tjedan dana da sam poslao, a od njih ni cvrk.

  1. Once you submitted your application, you will receive an email from us within 6 to 8 hours that will tell you whether you have passed the first step of the review process. If you passed the first check, you can then log in to your AdSense account. You will see a red bar across the top of your account. To initiate the second step of the review, you need to implement the ad code on a page of your signup URL that receives traffic. If you do not implement the ad code, the review process will not continue.

  2. Once our system detects that the code has been placed on a live page, we will automatically review your websites with the ad code - not only the page that you submitted in the application. It typically takes 2-3 days for our specialists to complete the review. Depending on the volume of applications we receive, it may sometimes take longer. As soon as we’ve reviewed your application, we’ll send you an email with details on your application status. If you implemented the ad code and it takes longer, make sure your code is implemented correctly and is placed on a page that receives impressions. Don’t place the code on a test page that has nothing but the ad code on it.

  3. Once your application is fully approved, the ads automatically start showing in your AdSense for Content ad units and the red alert in your account disappears.

https://support.google.com/adsense/answer/76228?hl=en

I ja sam predao za Adsense prije 7 - 8 dana i jos nema nikakvog odgovora od njih :smiley:

Da nismo nešto zeznuli? :open_mouth:

Ja sam se prijavio početkom ljeta i sutradan su mi poslali kod za one probne oglase. Nakon 48 h su se počeli pojavljivati pravi oglasi.

Sve je stvar kvalitete stranice, tj sadržaja. Ako ti je stranica 100 % unikat sadržaj odobirt će te u roku 5 dana, ja sam prijateljici, prije mjesec dana odrobio u 5 dana, a sadržaj je bio 5 članaka od 500 riječi unikata na engleskom

Što se tiče kvalitete stranice, IMO nema ovakve u regiji. Što se tiče samoga sadržaja, ima preko 200 članaka - isto tako, nema takvih u regiji. E pa sad, ja još čekam, s tim da sam sinoć opet poslao zahtjev.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact