Znam da imaju dmca i na taj dmca se poziva ceo svet kada prijavljuju guglu ali artikl 13 je dosta stroziji nego dmca,jer kod dmca nema ovog striktnog pravila samo deo naslova i mali delic teksta da se sme objaviti sa nekog portala,kao i linkovanje prema nekom portalu koje je isto kaznjivo po artiklu 13 ili 11 ne znam tacno ali znam da je jedan od tih tacaka.
hvala na objašnjenju
ja sad ne znam, ne mogu biti pametan
svi se pozivaju na dmca kada prijavljuju googleu jer je google registrovan u SAD
po nekoj logici i taj article 13 obuhvata google jer je googleu predstavništvo za evropu u Irskoj koja je EU … kako god, naebali smo
Evo sad cu ti ukratko opet objasniti ali detaljnije i jasnije jer je ono bilo na brzinu.
Svi se pozivaju na dmca da bi se uklonilo sa gugla jer vecina autora kad se ukloni sa gugla bude im nekako lakse jer se vise ne vidi.DMCA je americki zakon za autorska prava i samo vazi za ameriku ali svi se na njega pozivaju da bi uklonili sa gugla ili ostalih pretrazivac,jer drugacije ne bi mogli ukloniti neki film ili seriju,sliku…iz pretrage.
Artikl 13 i 11 je EU zakon koji ne dotice americke firme kao sto je dizni i dizni nema veze sad sa ovim artikl 13 jer je to americka firma,tako da je prijava bila preko dmca. Znaci ako ti imas film i zivis u eu i da bi ga uklonio sa gugla ili moras tuziti direktno sto je trosak ili jedno preko dmca sto se odradi za jedan dan.
Zakon gde spadaju artikl 13 i 11 i ostali ,tek trebaju da zazive.Mislim da nije ni jedna zemlja usvojila taj zakon.
Da i gugl potpada pod taj zakon jer im je predstavnistvo u irskoj e sad britanija je izasla iz EU pa ne znam kako sada to ide.
Pisalo se i da svajcarska nece usvojiti zakon i da ce se gugl onda tamo prebaciti…
Nije taj zakon jos zaziveo.
Kakve veze ima Irska sa Velikom britanijom?
Da je zakon u funkciji ne bi se moglo ovako linkovati nego samo naslov i delic teksta.Kao sto je gugl otkako je usvojen zakon,poceo da objavljuje vesti a to je da cak samo naslov objavljuje.
Linkovao si pogresnu Irsku hgahahah
EDIT: E ta valja, samo sto ta nije dio UKa i ne izlazi iz EU i u njoj ne zive Britanci
Koliko imas godina i nisi znao vezu izmedju irske i britanije,mislim da je to dosta smesnije.
Cuj nisam znao vezu izmedju Irske i Britanije, pa ti nisi znao da to nije ista drzava haha
Irska pripada velikoj britaniji,bolje brisi komentare da deca ne uce pogresno
Od kada je Irska dio UK?
Pa ne pripada hahaha Velika Britanija (ako pricamo o ostrvu) je samo Skotska, Engleska, Wales i Cornwall (iako ovaj zadnja nema status kao wales i Skotska). Irska je drugo ostrvo… Ali i u tom slucaju Irska ne pripada ujedinjenom kraljestvu, nego samo Sjeverna Irska. (ono sto si ti prvobitno linkovao pa obrisao).
Irska je nezavisna drzava vec mnogo godina, nmg vjerovat da neko vjeroruje da pripada istoj drzavi kao prije 100 godina
Procitajte na wiki a i sta ste vi ucili u istoriji!? A pa nisam ja ovde profesor pa da ucim decicu idite ucite pa onda pisite.
Cekaj, hoces li ti nastaviti tvrditi da je Irska dio UKa?
Priznajem pogresio sam oko irskih.
Kriv sam(glupan).
Izvinjavam se sto sam tvrdio da vi ne znate,necu brisati komentare,neka se vidi kako sa ispao glup.
Znaci ipak gugl mora da se pridrzava zakona kada bude stupio na snagu ako ostane u zemlji koja usvoji zakon.
Morao sam obrisati jer gugl nije u severnoj irskoj nego u irskoj inace te irske mesam.
Evo sad da me pitas gde su bili oni sukobi i silni filmovi o njima ne bi znao koja je irska.
Ko prizna pola mu se prasta
Vidm da se i ostale teme traze da se pocinju placati,pa sto bi onda ja ovde pisao i pravio se pametan dzabe.Mada tesko da bi iko placao na nekim temama,jer niti ima sta da placa a ni nema sta da se nauci.