Pa vidi se preko poste ko je slao… jednom ti inspektor naruci i onda ti ga uvali na finjaka
Sto niko njih ne predlaze, ispanu jeftinije, barem na pocetku
Pa vidi se preko poste ko je slao… jednom ti inspektor naruci i onda ti ga uvali na finjaka
Sto niko njih ne predlaze, ispanu jeftinije, barem na pocetku
Ja slao nedavno par paketa preko njih u BL, i u Federaciju. Isporuka sutra i prekosutra bila (oko 7-8 KM slanje, otkupnina bila ~50 KM), međutim pare sam čekao mislim 5-6 dana. Ne znam kako je sa privatnim brzim poštama poput euroexpress i dr. kontam da je kod njih brža isporuka para, mada to i nije toliki problem. Cijena kod privatnih brzih pošta je od 10 KM pa na više, međutim kod pošte srpske treba ići na šalter pa valja čekati sat vremena da dođeš na red, dok ovi poput euroexpressa ako se ne varam, nazoveš i dođu pokupe pakete…
To je velika prednost jbg… jos ako je cijena ista…
Znaci imam poso za tebe sledece godine, ako se zainteresovan za minimalac, al prijavljen!
Znaš kako kažu, s familijom nikakav posao ne treba raditi.
Ne trebas. Ja slao stolicu staru. Dosli iz poste RS kombijem i pokupili.
@simeon jesi razmisljao da narucis par stvari od ljudi sto prodaju i trazis fiskalni racun. Tu ces vidjeti kako su obracunali postarinu. Znaci trebace ti fiskalna kasa.
Valjalo bi stupiti u kontakt sa nekima od onih sto prodaju one alate, iptv boksove, telefone i gluposti preko FB. Na svakom njihovom sponzorisanom postu ima preko 200 narudzbi, znaci sistem im radi, a zarada dupla.
Jojjjjj ja mislio ti iz Bosne kad ono ti iz Švicarske
Pa nije neralno da se nesto tako slicno desi… Dosta ljudi se i na ovim prostorima zajebalos takvim stvarima… eto nedavno neka zena u HR preprodavala na crnu polovnu robu (ne svoju nego na veliko)… morala platiti 80k kuna.
Ja kad sam valja robu na crno prije 3-4 godine, javi mi se na fb neki inspektor iz porezne, nmg se sjetit kako je pisalo, nesto vjerovanto vezano za indirektno oporezivanje… i anpravi neku retardiranu narudzbu…
Znaci naravno nije se on predstavio, ali pokazuje mi na stranici u inboxu sve te informacije. Odkud znas da on nije htjeo isto tako na foru da me uvati
Jesmo mi supak Evrope, ali se lako mogu desiti problemi… pogotovo kad neko vec ima nesto registrovano i onda radi na crno preprodaju pored toga
Ajd ucini mi uslugu… kad vidis neko nesto da prodaje na fb tako posalji mi link… ja evo gledam zadnjih dana nikako da mi iskoci ista tako, a htio bi provjerit sta sve prodaju pa da testiram koliko reklame kostaju
Jesam uporan…
Za šta da te inspektor uvati (za onu stvar jedino)?
Ti šalješ sa adrese npr B. Luka sa imena marko marković sa broja koji si kupio na trafiki…
Kako da dođe do tebe ?
Opet kažem po ovom mom principu prolazi glupa roba…a tehnika i nesto za sto ide garancija je druga stvar…
Nekuda mora uplatiti novce.
Po preuzimanju plača dakle košto ti je kurir uzeo paket za par dana donese novac…
Eto ti odgovora, znaju kuda se nosi novac.
Jesam ja lud ili nekom noge smrde?
Radi se o LAŽNOM indetitetu i LAŽNOJ adresi, možeš čak i na njihove paket shopove nositi i primati novac…
i poste ce radit sa laznim podacima bez provjere licne il tako neceg kad su pare u pitanju i ovolika roba?
Ne kontam ove savjete rada na crno, pomocu laznih identiteta i sl. @simeon je napisao da ga interesuje da to radi kao SP -> nije pitao kako da se bavi sivom ekonomijom…
@simeon
U tvom slucaju je problem sto placas PDV a ne mozes ga odbiti na svojoj strani. Pravis racun u excelu lupam.
stavka a cijena
stavka b cijena
postarina cijena (sa pdv)
onda ti platis kuriru, ili sto oni rade cesce je kompenzacija, znaci oni pokupe npr (proizvod kosta 20 Km, postarina 8) oni ti isplate 8, ti radis kompenzaciju …
Mislim da je sve stvar obima kao i da li stvarno mislis ozbiljno da radis ovo. Poreske su u zadnjih godinu dana (informacija iz poreske) cesljalje kurirske sluzbe i trazile detalje ko salje puno paketa a da nije registrovano preduzece sto je i logicno, e sad koji je bio kriterije…da li neko salje dnevno 10 ili 50 to ne znam …
Ja sam mali preduzetnik, i trenutno se malo borim da ne bude primoran do kraja godine da postanem veliki… Kako ide sledece godine kad bi poceo za PDV- jel pocinjem odma skupljati PDV ili do 50k prometa ne moram?
Evo necu vise piliti naopako, samo kažem svoj primjer, šaljem cca 10paketa mj sa x exspresom i nikad me nisu pitali osobnu, a otkupnina do 250KM, a nisam pod ugovirom sa brzom poštom… Niti bi kada onome vozaču dao osobnu
Kako ce ti postar dati novce na lazno ime? Imas laznu osobnu? Ako te ne trazi onda je idiot koji ne radi svoj posao. Kod mene nema sanse da se to dogodi.
U kojoj di državi ?
U Bih me nikad niti jedna brza pošta nije tražila osobnu (izuzev državne pošte s kojom ne radim jer su spori)
I nije vozač idiot nego nema nikakve svrhe da mu dam
Edit. Šta ga briga kako se ja zovem ?
Eto, ti si najpametniji, sta ga briga kome daje novce 🤦
Očito ne živiš u BiH.
(Neću više komentirati)