Vaša mišljenja na hosting ponudu

Uzmimo u obzir da je hosting zaista stabilan (provjereno), nije dostupan sa najavom samo kada se dodaje ram i sl. na dati. Da li je ovo povoljno:

  • 1gb prostora
  • 10gb bandwitha
  • 5 addon domena
  • neograničen broj poddomena i email accounta
  • cPanel, backup i ostalo po običaju uključeno

Godišnja cijena: €25

Da, ne?

Ako je zaista stabilan kako kazes jeste, zasto da ne dovoljno da smjestis neki sajt za pocetak, vremenom ce ti mozda trebati vise protoka i to je sve.

Ja bi ovo uzeo ako je dobar uptime. Gdje to ima?

Za te novce ja sam uzeo https://www.ipage.com/hosting-features i prezadovoljan sam. Bio sam prije na hostgatoru, oni su preskupi, kada ih trebam za problem neki cekao po sat vremena, ovi mi se jave u roku 2 minute na cet i najbolja stvar od svega kaj mi je page load time za istu stranicu se duplo prepolovio od kada je stranica na ipage.

Mislim da si ti uzeo na sniženju, renewal će te puno više koštati.

Imao sam u planu da uzmem reseller paket zbog vlastitih potreba a i zbog toga što je jeftinija cijena. Pošto još uvijek nemam toliku potrebu, htio sam dio uzeti sebi, ostalo podijeliti sa ostalim

Za 25 Eura godisnje pa nije ni jeftino sto se danas sve nudi. Ima jako malo bandwitha.
Mozes kupit kod amerikanaca host za 2.45 / mjesecno sve unlimited.
Primjer: http://www.mochahost.com/webhosting.php

2,45 sa popustom, bez popusta je 5, tako da je velika razlika u cijeni :).

mochahost vam ne bih preporučivala, probala sam VPS kod njih, stalno su zanovijetali, da mi sajt koristi previše resursa, pa onda zatvore sve dok ne ispraviš grešku, i onda ti se javi tip da ti proda bolje rješenje, naravno, dedicated… apsolutno nezadovoljna

Što se tiče ove konfiguracije gore,zar nije bolje uzeti besplatni hosting kod http://www.000webhost.com/, imaju 1500 MB Disk Space, 100 GB Data Transfer , Cpanel etc

A vid ovo:

Zašto ga niko ne koristi?

Koliko je provjeren? Ovo zvuči predobro da bi bilo istinito.

Ima danas dosta shared hostinga jeftinih. Primjer: https://www.eurohost.com/sharedhosting.php

€6/mjesečno nije neka ponuda.

a sto kazete na ovaj deluxe paket u go daddya?

ja se mislim kupiti, ima li tko kakvih iskustava sa godaddyem sto se hostinga tice?
I da, kome ne trebaju addon domene moze iskoristiti ovaj njihov economy paket, trenutno je na snizenju 50% kao i svi ostali paketi ali uz ovaj kupon mozete ga sniziti za dodatnih 80% i kupiti skoro pa besplatno…
kupon je : cjcrmn1hos

GoDaddy je katastrofa. Nikako ne preporucujem.

Koristim Godaddy Deluxe vec 2 godine i nikada nekih problema nije bilo, bio je jednom problem s nekim serverom i to je trajalo neka 2-4 sata ali se resilo.

Mana godaddy-a je sto podrska odgovara u proseku za 24 sata (mada je uglavnom svugde tako) + nemate Cpanel vec neki njihov poseban mada nije nista komplikovano.

Evo cuo sam na jednom sajtu da su ovi super:
http://infinityhosts.com/web-hosting.html

Imas ovaj shared hosting od 2.49 i mozes zakacit 3 domene, 5 SQL, 5GB HD. Sasvim solidno za cjenu koju nude.

I jedan i drugi za pet addon domena koštaju $5/mj što je skuplje od gore navedenog. Realno, ljudi se dosta pale na unlimited bandwith i space, a u stvarnosti rijetko kojem će trebati više od gore navedenog osim u slučaju da planira uploadati filmove što je ujedno i ilegalno ili imati milione posjeta što je rijetkost :).

Da ti pravo kažen neznan.

Upocetku su na forumu ovdje nudili i free hosting - malo pretrazite forum.

Ja mu mogu dati free hosting ako hoce bez probleam i to sa 200 GB bandwith-a. Uglavnom “milito” ovaj tvoj sa 10gb bandwitha je jako jako malo. Moj sajt kojeg imam (jedan od mnogih) i koji ima najmanju posjetu trosi oko 1 GB bandwitha dnevno. Znaci na tome hostingu nebi progurao niti 10 dana a jos zamisli kada bi zakacio na njega 5 domena. 10gb bandwitha za jednu jedinu domenu je jako jako malo.
Ovdje bar nude 300GB bandwith-a:
http://infinityhosts.com/web-hosting.html

edit:
evo jos jedne koje sam nasao: http://leethost.in/web-hosting.php
Za 2.99 $ nude jako dobru ponudu. Kakvi su nebi znao.