Webpack, kako hendlati css skripte namjenjene customiziranju

Pozdrav,

koji je dobar/uobičajen pristup za dodavanje css/scss skripti unutar NPM komponenti…koje su predviđene da će ih user prekrojiti prema vlastitim potrebama.

Trenutno radim tako da unutar komponente definiram jedan folder naziva “node_config” i unutra ubacim te skripte.

Moje pravilo koje slijedim je da nakon instalacije takvih komponenti, sadržaj tog node_config foldera kopiram u (pravi) node_config folder kojeg držim paralelno uz node_modules folder.
Na taj način unutar komponente uvijek znam relativni path prema (pravom) node_config folderu… i onda unutar komponente znam od kuda ću dohvaćati taj css file koji se customizira.

Zašto radim tako?
Zato što mi se čini da nema smisla da se išta customizira što postoji unutar node_modules foldera komponente …jer je valjda ideja da npm install/update održava sadržaj tog foldera …pa bi se mogao overwrite-ati sadržaj tih custom css skripti.

Ono što me smeta, gubi mi se automatizacija na ovaj način. Htio bih da je sve automatski posloženo nakon instalacije komponente …a ovako ja manualno moram znati da tu imam nekakvi node_config, čiji sadržaj ću negdje kopirati nakon instalacije…

Možda ima neko elegantno rješenje kojeg nisam svjestan? Hvala.

1 Like