JS je functional programming language
Kako te nisu ubjedili je FP jedina ispravna paradigma, i jedini nacin na koji se software treba pisati
OOP je za pi**e.
JS je functional programming language
Kako te nisu ubjedili je FP jedina ispravna paradigma, i jedini nacin na koji se software treba pisati
OOP je za pi**e.
ToÄno
@creatifcode zaÅ”to misliÅ” da CI nije potreban za frontend ? Naravno ako misliÅ” da u produkciji imaÅ” Å”to manje bugova. Ljepo runaÅ” testove i ako proÄe spremno je za deploy.
I kakve to sad ima veze sa CI?
Pisanje i izvrsavanje testova bi se trebalo odvijati lokalno prije nego sto uopce napravis commit i push tvojih promjena, pa zatim i pull request. CI je zadnja stvar na koju bi jedan Frontend Dev trebao uopce misliti. Za CI ako build ima fail developer bi trebao dobiti ili mail ili slack notification i onda ponovo to lokalno fixati i ponovo odraditi commit ā push ā pull request.
Integracija samog CI i CD nema veze sa developerom, bio on backend ili frontend ili someend, za to su tu DevOpsi.
Nadam se da mi s ovim smjeskom zelis reci da se zajebavas i da je ovo u biti sarkazam, jer ako nije onda nek ide u sve 333 PM.
Ma nemaju oni sta mene ubjedjivati to ubjedjujem ja njih.
Ma OOP je u biti goli qurac, to nikad nije niti valjalo. Proceduralno pisanje FTW.
A ne mrtav sam ozbiljan Logicno da se zajebavam
Toliko se hypa diglo oko tog FP-a ko da je ne znam ti sta, a na kraju ga niko ne koristi - svi samo pricaju o FP u JS-u.
A ovako izgleda svaki tutorial o FP u JS-u
Pa to bas i nema smisla, ali da ima svojih prednosti ima, a pogotovo u software koji obradjuje pun ā ā ā ā ā podataka u sekundi, dakle big data, veliki streamovi podataka u real time itd. Scala I play framework, F# od MSa, Haskell itd. Ima ih dosta u ovisnosti sta ti treba, a hype ko hype, uvijek nesto najbolje i ne treba nista drugo. Ja sam misljenja da je FP koristan u izrazito uskom polju aplikacija. Ne vredi raditi ToDo aplikaciju u FPu, ali Twitter je vec druga prica koji i je presao na Scala.
Scala se vrti unutar jvm, F# se vrti unutar .net okruzenja, ne vidim prednosti.
Jer tako se moze koristiti i java i c#, dodje na isto.
Haskell da, iako nije brzi od c/c++, mozda se varam. Samo sto je od c/c++ jedno 5-8 x tezi.
FP jezici imaju mozda neku prednost, ali da za python postoji kvalitetan compiler(ima http://nuitka.net , ali jos nije zreo) , FP jezici ne bi bili potrebni mozda. FP jezici rjesavaju uske probleme i to je to.
Veci dio sw-a za big data je pisan u javi koliko sam vidio.
Fakat ne kuzim tvoj komentar.
pa to sam ja gore napisao. Jel ti citas sve ili samo onako ovlas preletis tekst?
Citam sve, to sam napisao reda radi.
To si u pravu, u oglasima od frameworka bude naveden: symfony, laravel ili eventualno zend, a od cms-a uglavnom typo ili ponekad drupal.
U ostalim slucajevima kao sto sam napisao, nema frameworka, nema cms-a, samo cisti php i iskustvo.
Cujm po pricama, da se na selu(pokraj grada, kao npr. popovec pokraj Zagreba) mogu naci stanovi (garsonjera) do 500/600 eura sa rezijama.
Ako je tako onda se isplati otici u de.
Može se naÄi, da. Zavisi kako tko gleda na to i Å”ta mu se isplati, mora biti jasno da rijetko kad iskustvo iz vana u NjemaÄkoj neÅ”to znaÄi. Ako dolaziÅ” tu kao PHP developer onda ti je iskustvo iz Hr skoro pa bezvrijedno i poÄinje skroz sa dna, a to znaÄi plaÄa od cca. 35k - 42k ā¬, ali u odnosu na druge .možeÅ” puno brže napredovati.
Zavisi i gdje ideÅ”, Berlin i Hamburg su neÅ”to sasvim drugo od npr. Stuttgarta, dok ÄeÅ” tamo nakon 3 godine u De bez pol muke dobiti 60k ā¬, u Stuttgartu Äe ti za to trebat godine i godine i ako uopÄe uspijeÅ” dobiti, govorim sad za PHP developera. München je priÄa za sebe i tamo ako si sam ti se ne isplati iÄi za manje od 60k ā¬, a to nije baÅ” lako dobiti. Sve u svemu Stuttgart je najgori po tom pitanju jer su svadbe smrti do bola i gledaju na svaki cent.
Meni je nakon 5,5 godina i pun mi je ā ā ā ā ā , da mi djeca ne idu u Å”kolu tu veÄ bi se vratio, a da mi dolje sad neko ponudi plaÄu za Product Managera, Å”to sam sada tu, od 15k - 20k Kn mislim da bi me samo teÅ”ki lanci zadržali u jebenoj Njemackoj
Iz konteksta zvuÄi da je ovo na mjeseÄnoj bazi.
Kako si pobogu uz takva primanja u strahu pokrenuti neÅ”to svoje i onda uživati u HR ili gdje ti veÄ Å¾elja?
Budi product manager svog producta.
Malo sam se krivo izrazio, sad sam editirao. Da mi netko u Hr ponudi placu od 15k - 20k HRK mislim da be nitko nebi zadrzao u DE.
Kakve veze imaju moja primanja sa pokretanjem vlastitog posla, osim toga nije svatko za to, ja sam probo pa se usro. Neda mi se s tim zajebavati lakse mi je svaki dan doci na posao i odraditi svoje nego biti 24h na raspolaganju bez vremena i privatnog zivota.
Nije problem biti Product Manager svog producta, problem je taj product razviti i plasirati na trziste i jos dovoljno zaraditi da namiris sve koji se hoce napiti tvog znoja, rada i truda.
Pa imaā¦jer za pokretanje nam treba meÄuostalim kapital. Ovisno od posla kojeg pokrecemo.
Uz moje krivo shvaÄanje da imaÅ” 15k eura plaÄu i da želiÅ” natrag u HR, nisam vidio prepreku tome. Jer novac koji sam mislio da primaÅ” je relativno jednostavno oploditi da u HR imaÅ” odliÄne uvjete za život.
Å to se ostalog tiÄe, slažem se.
Isprika na malom offtopicu,
U svakom zlu neko dobro;
Eto, budi zadovoljan (i) tim Å”to ÄeÅ” djeci pružiti neÅ”to veliko, a to je Å”to Äe govoriti njemaÄki. Sjetim se sliÄnih životnih solucija, npr. kad vidim Niku KovaÄa na TV-u, naÅ”eg bivÅ”eg izbornika, sada trener Bayerna,
govori kao Njemac, naravno, to i jeste u jednu ruku, roÄen je tamo.
Djeca neÄe biti izbornici, ne moraju ni programeri, ali Äe im se mnoga vrata otvoriti.
U Berlinu mozes naci garsonjeru za 600-700e.
Jedini razlog zbog kojeg sam i otiŔao u prvom redu su djeca jer u pripizdini odakle sam ja nebi niti imali nikakve Ŕanse.
Malo isto off, al me interesira.
Jel su u firmi uglavnom domaÄi zaposlenici ili mjeÅ”ano ? Kako gledaju domaÄi na āstranceā koji se zaposle ? Recimo uzmi primjer svoj ured u kojemu radiÅ” ?
U naÅ”oj firmi, na naÅ”em odjelu, web, su domaÄi stranci, a stranci su domaÄi. Uglavnom nemaju problem s tim.
U Äetvrtak je uÅ”ao Å”ef u nas ured i poÄela neka zajebancija, a ja mu kažem jel ti shvaÄa da si ti u biti stranac u svojoj zemlji.