[quote=“tsereg”]Fiskalna kasa neće biti potrebna uopće, niti za koju djelatnost. Fiskaliziranje izdavanja računa se u Hrvatskoj neće vršiti pomoću fiskalnih kasa kakve se koriste u BiH.
Točno je poznato za koje djelatnosti neće trebati fiskalizirati izdavanje računa. Popisano je u prijedlogu zakona:
Međutim, ako se obveznik bavi makar jednom djelatnošću za koju treba fiskalizirati izdavanje računa, onda on mora fiskalizirati izdavanje svih računa, čak i u djelatnostima koje normalno ne bi bile fiskalizirane.
Za točan popis, naravno, treba pričekati donošenje zakona.[/quote]
Nije mi jasno da li će onda i studio koji radi web stranice i web aplikacije morati imati tu “fiskalnu blagajnu”. Jer kako bi to trebalo funkcionirati? Malo su ne dorečeni oko toga. Ja sam mislio da se to odnosi samo na subjekte koji imaju poslovanje s gotovinom, a web studio kao takav nema nikakvo poslovanje gotovinom. Ja ti pošaljem račun mailom, ti ga platiš e-bankingom i to je to. Ja mogu svoj račun i u Wordu izraditi ako hoću, nemam nikakav poseban program za to. Što je s onima koji posluju s inozemstvom? I npr. kreiraju račune preko npr. InvoiceMachine.com itd. Dosta je to nedorečeno sve skupa.