Da, mora se. Ne radi se toliko o tome je li nešto gotovina ili nije, već da li PU ima neki sekundarni način kontrole prometa novca (sekundarni u odnosu na prijave koje podnosi sam poduzetnik). Tako da sva gotovina ulazi, a onda ulaze stvari koje tehnički nisu čista gotovina, ali PU iz nekih razloga (koje i nisu javno obznanili) nema baš dobar uvid u to, a to su sve kartice.
I tu je problem kod zaključivanja, jer iako se neke stvari zapravo uplaćuju s računa na račun, ipak nisi siguran. Recimo, uplate općom uplatnicom na žiro-račun firme očigledno ne treba fiskalizirati, ali i uplate debitnom karticom nisu ništa drugo nego uplate na žiro-račun firme, no to se treba fiskalizirati. Pošto ne znam kako točno izgledaju transakcije između banke i trgovca kada se radi o uplatama preko debitnih i kreditnih kartica, nije mi posve logična situacija oko ovoga.
Zato sam pitao kako u praksi rješavate kreditne, kako to izgleda.
Međutim, jasno je da se promet i kreditnim i debitnim karticama mora fiskalizirati jer je PU u svojim naknadnim mišljenjima to izrijekom potvrdila.
(EDIT: odgovorio bresha).
Nekome će biti zanimljive i starije teme s foruma:
Treba uzeti u obzir da su to teme s početka godine kada koješta nije bilo jasno.