Webmajstori na novoj forum skripti!

Stigne mi danas email nedavnih aktivnosti sa foruma i rekoh sebi, ajd’ da pogledam šta se dešava, nisam odavno bio, pratim forum godinama i ovakav promašaj do sada nisam video kod vas… Uđem na forum i evo, posle 20 minuta me oči bole što se nije dešavalo sa starim… Koliko god ste se potrudili da ovo bude preglednije itd. samo ste upropastili stari forum, šteta…

1 Like

Kod mene baš suprotno…novi mi se izgled sviđa više od prošloga i zbog toga sam forum počeo češće pratiti…

nekad jedan od boljih tematskih foruma, koji je rijesavao problem svega zivog vezano za IT su nesposobni vlasnici unistili preko noci.

Sorry ekipa ali za mene a koliko vidim i za druge vi uopce ne postojite vise…

nisam od onih koji ne prhvacaju promjene, bas naprotiv ali ovo je ubojstvo sto ste napravili!

Sretno

Sretno i tebi i hvala na tvom 4. postu na Webmajstorima.

ovo mi je novi danas otvoreni nik, jer u stari nisam mogao uci …

Nije ti to novi nick jer si u 5. mjesecu s njim otvorio topic:

No sretno, nedostajat ces nam… not.

1 Like

Generalno sama skripta je po meni bolja od prethodne, samo dizajn mora da se sredi malo to je jedini problem :slight_smile:

Bok webmajstori,
Nakon redizajna, sve ide kao i prije ili ste expimentirali "lagani "pad broja posjeta webu?

Za sada su svi pokazatelji pozitivni. Vidimo porast aktivnosti na forumu, vise postova, vise topica, bolji bounce rate i duze zadrzavanje na sajtu. Jos samo cekamo da gugl pohvata promjene.

Malo je reci da je bolje, sve je tu “na dohvat ruke”, podcinjeno krajnem korisniku, jednostavnije, dakako, samo dok se raja snadje tj prilagodi ovome, sve u svemu ja sam pozitivno iznenađen :smiley:

Ja imam jednu malu stvar koja me onako živcira, klik na link bilo koji ne otvara novi tab, nego me odvede na taj link pa target _blank ne bi bio loš izbor, bar neko moje misljenje(mislim na external link)

Probaj sada :slight_smile: Imas u profilu postavku za to.

2 Likeova

work like a charm :smiley: to je to, svaka cast

Fora mi je:
Pišeš temu…i kao odustaneš, ugasiš stranicu…i čeka te sljedeći put sve što si napisao za kreiranje teme :smile:
Onda, pišeš odgovor na neku temu, odustaneš…ugasiš stranicu. Sljedeći put kad upališ, prvo se malo čudiš kako te odgovor takođe ne čeka…ali se zato ugodno iznenadiš da te odgovor čeka na pravom mjestu, a to je kad otvoriš onu temu gdje si započeo kreiranje odgovora.

Nadalje…stavljati x ili ne na popUp-ove? Ako se stavi, onda se korisnici navlače kao čimpanze da kliknu na x, a mogu kliknut zapravo bilo gdje na ekranu. Ako se ne stavi, onda pak korisnici kao čimpanze traže gdje je taj x, hehe.
Fora mi je kako su to ovdje rješili…tako da cursor zamjene sa iconom zoom-out.

I tako…vidi se da su mislili na detalje…vjerujem da ima milijon toga što se nemože primjetiti na prvu, drugu…stotu :smile:

1 Like

Naravno, dok nadjem gdje je nesto treba mi 5x vise i dok renderiram ovu bijelu boju :slight_smile:

Moram priznati da je forum postao mnogo aktiviniji posle promena skripte ne znam zasto al je tako :slight_smile:

2 Likeova

Vjerojatno zato sto se puno brze izmjenjuju poruke, i opcenito je cijelo sucelje dosta brze nego staro.

Mala zamjerka:
Možda je višak forumu da sam numerira rečenice (nakon prve numeracije) …i pritom malo bugira
Umjesto niza brojeva, kad sam postao bile su sve jedinice.

Ono što me zapravo više zasmetalo, nisam mogao editirati taj post bez da sam dopisao nešto nesuvislo. To kod editiranja me već par puta ometalo. Recimo, htio sam uljepšati u jednom postu “code” koji sam postao, trebao sam dodati samo jedan tab, ali mi nije dopustio.
Ovo za numeriranje je dječja bolest…al ovo kod editiranja mislim da je stvarno suvišno i da nebi bilo loše isključiti ako se može…

Bice da je zbog mejlova koji nam stizu, ja na forum nisam usao odavno i stigne mi mejl pa svratih cisto da vidim kakvo je stanje i onda ostavio par poruka na forumu pa udjem povremeno da vidim odgovore itd.
Verovatno su svi navalili posle dobijenog mejla :slight_smile:

Ne vjerujem da je zbog mejla jer ja se ne sjećam kada mi je došao zadnji mejl…nego izgleda da je forum postao aktivniji pa se i ekipa više zadržava na njemu :smile: