Webpack/npm - ne razumijem grešku

Pozdrav,

… nije mi jasna jedna greška koju mi webpack / npm vraća.

Naime, ažuriram package.json file i pokrenem npm install da bi mi vrisnula greška:

Nije mi jasno što ta greška želi reći.
Dolje se vidi da je verzija webpacka 3.12.0 …a unutar greške se nešto žali:

Found: [email protected]

Just don’t get it.
Zna netko o čemu je riječ? Hvala.

Tvoj dependency zahtijeva novije verzije node modula, NPM zapravo ne zna što učiniti, pa daje upozorenje, može se zaobići greška koristeći – force ili --legacy-peer-deps, vjerojatno je jedan od paketa zastario, nadogradnja paketa i ispravljanje pogrešaka nadogradnje mogu riješiti sukob dependencya, a možeš i u “package.json” fajlu unijeti nove verzije paketa kada ih ručno overrajdaš…

npm config set legacy-peer-deps true
1 Like

Ok, super …ovo mi je jako puno pomoglo. :wink: Rješio si mi sada i jedan drugi problem s kojim se naganjam već puna dva dana …hjooj.

Nego, ako može malo pojašnjenje što se točno desilo…

Dali je poznato koji dependency? Jel se to možda odnosi na extract-text-webpack-plugin

I dalje mi nije jasno gdje je nađen webpack@4 ? Ovo što kaže greška:

Found [email protected]

…ako dolje na dnu pozivam naredbu da pokaže verziju webpacka i tu pokazuje da je trenutna verzija webpacka 3.12.0

Da, na njega.

Zato što sigurno vuče stari info verzije iz package.json-a, otvori taj fajl pa usporedi verzije, pokušaj zamjeniti naziv verzije sa novom…

I zašto se mučiš na Windowsu, mountaj si almu na drugi hard :innocent:

To nije. Ja sam naime u procesu rješavanja drugog problema se zabijao u ovu grešku, pa sam mislio da imam pre-visoku verziju webpacka. Taj je bio v4 i onda sam ga deinstalirao i stavio trojku. Greška se ista nastavila, a nakon toga mi webpack-v pokazuje tu verziju 3.12.0. Do tada je pokazivao 4.nesto.

E sad, nakon što sam uspješno riješio problem, reko da sada vratim webpack na 4 …i mislim da sam vratio, ali više ne radi naredba webpack -v xd

Hjooj… ako kažem webpack -v on traži instalaciju webpack CLI
ScreenShot018

Ako kažem yes …bam, neki ogromni error

…no stvar radi, iskreno zaboli me više…a i muka mi je od toga više.

Nemam iskustva, no možda će biti najpametnije. Windows te toliko izmuči, da postaneš strašljiv i na sve drugo xd.

Koliko sam skontao, har-validator biblioteka, request i tar se ne podržavaju u toj verziji, moraš node.js ažurirati, pa zatim

npm install --save-dev webpack-cli

Opet će ti kad tad naletiti neka greška u skorije vrijeme ukoliko nastaviš ignorisati verzije, najbolje bi ti bilo da si neku stabilan linux instaliraš i na njemu odradiš sve pod novijim verzijama, ja sam se satrao neki dan dok sam gradle na windowsu instalirao za android editor, dok sam za isti setup trebao na linuxu 5 minute uz 3 komande… :sweat_smile:

Zapravo, muči me ova ogromna greška …jer sada vidim ako kucam samo npm install da se zabijam u tu istu grešku:

Vrišti nešto oko node-sass-a sa kojim sam imao puno problema: Webpack ne radi nakon promjene računala - #5 od ControlEng

E sad, ako kucam: node-sass -v …kaže da ga ne prepoznaje:

image

A webpack uredno kompajlira …bokte, više mi niš nije jasno.

Do sada sam imao verziju node-sass-a 7+ i nije štel raditi, uporno se derao:

Node sass does not yet support your current environment: windows 64-bit with unsupported runtime (93)

…i nit pod razno nije htio izkompajlirati file-ove, sada kada sam reinstalirao node-sass, sada uredno kompajlira, ali ako tražim verziju od node-sass, kaže da ga ne prepoznaje. Meni tu više niš nije jasno xd.

Jesi probao

npm rebuild node-sass

Ma to su neki warninzi, s time se da živiti xd.
Ok, zezam se …valjalo bi i to riješiti, ali hoću reći to mu nije kritikal point gdje puca…to mi baci i kada sve prođe ok. Puca tu gdje kaže : NPM ERR!

To i jeste riješilo problem sa sass loaderom od kojeg je sve započelo. Doduše, uspio sam ga rebuildati tek nakon što si mi rekao ovo gore:

Do tada sam cijelo vrijeme pokušao ga rebuildati globalno. (Lokalno je vrištao neki error i ja sam po tom erroru mislio da ga lokalno i nemam)

Rebuildam opet …kaže da je uspješno rebuildano…
image

Nakon toga opet ne prepoznaje verziju
image

Mislim da tu niti NPM više ne zna tko pije, a tko plaća… a ja još manje. :sweat_smile:

Pogledaj ovu temu.

1 Like

Ok, kontam. Meni se i jeste izmakao iz devDependencies u dependencies part u package.json-u.

Inače, nešto sam mrdao …ništa spektakularno…naime išao sam redom:

  1. npm uninstall node-sass
  2. npm install (testa radi … i tada je prošlo bez ovog gore velikog errora)
  3. probao webpack build (po očekivanju nije radilo bez node-sass-a)
  4. npm install node-sass (uspješno ga instalira …zatim radi weback build)
  5. npm install (vojla … sada radi i ovo bez greške)

Što god da bilo, ja bacam šturu na lijevo što dalje od ovoga :smiley: :smiley: …it’s work…it’s not screaming … I don’t touch it any more xd.

S time nisam još puno radio, mada sam pokretao nešto Android studio … fala Bogu, tamo je išlo sve po automatizmu.

Doduše me jedino iznenadio kod selidbe na novi komp … ja sam samo prekopirao projekte i prilikom pokretanja istih je tada nešto vrištalo oko tog gradle-a (što god da to bilo)

Solucija je bila ne kopirati direktno, nego izvesti projekte iz Android studia kroz opciju “Export → … as zip” i to je radilo.

Hoćem reći, nemam niti pojma što je taj gradle …no zasad je Android studio više manje odradio sve po očekivanom. :slight_smile:

Iskustva već imaš sakupljenog na windowsu, a na Linuxu ćeš sebi olakšati drastično taskove dnevnog rada, a uz to ćeš imati environment gdje sve radi “podmazano”, dok se na windowsu moraš stalno zezati sa kompatibilnošću, jer windows u većini situacija jednostavno nije namijenjen za takve taskove…

Gradle je alat za automatizaciju upravljanja izgradnjom otvorenog koda, temeljen na Javi. To znači alate koji kompajliraju izvorni kod, pokreću testove, stvaraju paket iz datoteka (npr. jar) i zatim se brinu za implementaciju i izvođenje programa. To ga čini alternativom Ant i Maven alatima za izgradnju. Gradle koriste, između ostalog, i poznati frameworkovi Hibernate, Grails, Groovy kao i Spring Integration i Spring Security za svoju izgradnju. Od 2013. uključen je i sustav Android. Gradle radi na Java Virtual Machine.

Meni je grardle na primjer trebao, jer mogu izraditi više verzija aplikacije (npr. besplatna ili koja se plaća). Prednost ovoga je što su sve različite verzije u jednom projektu i ne moram stvarati novi projekt s gotovo identičnim kodom ponovno. Osim toga, Gradle omogućuje vrlo jednostavnu integraciju biblioteka. Ako je biblioteka prenesena na Maven Central, mogu je jednostavno dodati putem poveznice na jednu od Gradle datoteka u Android projektu i odmah je koristiti, postoji naravno mnogo više značajki, ali ovo su vjerojatno 2 najvažnije za koje su zainteresirani programeri za android.

1 Like