Webshop načini naplate, kartično plaćanje

Ima li itko hr webshopove i koje načine koristite za naplatu?
Trebam preporuku za kartično plaćanje

Tcom payway sustav… košta dosta, ali savršeno funkcionira.

Skrill card gateway.
Za 7 godina koristenja nikad niti jednog problema. Najnizi moguci troskovi, ‘per transaction’. Isplata na bankovni racun nakon 14 dana od zaprimljene uplate + Skrill MasterCard ako zelis.

1 Like

CorvusPay koristim ih od 2012. Sad dali ima boljih neznam jer sam samo njih koristio. Uglavnom serveri rjetko padaju, podrska bi mogla biti bolja…

Wspay, do sad nikad problema

Hvala na preporukama.
Pogledao sam sve solucije i odlučio se da ću izabrati između CorvusPay i WSPay.
Cijena za oboje je prihvatljiva cca 200 kn mjesečno za promet do 40k (ove godine sigurno neočekujem veći)

Ima li kod takvih stvari nešto na šta bi trebao obratiti pažnju ili je to sve već automatiziran proces?
Kako rješavate izdavanje računa nakon transakcije?

Radi se o WP.

Koristi Solo i njihov plugin za WP, ili ručno unutar 24h od narudžbe.

Za njih sam vidio na webu.
Znači njihov plugin omogućuje da odmah nakon transakcije i uplate oni dobiju račun na svoju email adresu?

Da ovisno o statusu narudžbe mail se šalje. Možeš staviti na completed ili slično. Napravi acc na solo pa testiraj da li ti odgovara.

Ako se odlucis za njih mozda bi bilo pametno da ih pitas kakav je zakon slanja racuna od 0 do 24h, sto bi bilo u tvome slucaju. Vjerojatno oni nesto vise znaju o tome…na zalost meni nitko nije znao odgovoriti u poreznoj upravi.

Nažalost to je tako kod nas u HR. Od mog knjigovođe susjed je porezni inspektor i nažalost puno puta se dogodila da je knjigovođa išla tražiti savjet ali čovjek NIJE ZNAO dati rješenje ali je za isto napomenuo da neradi jer će morati pisati kaznu. Tko je tu sad lud!? :confused:

1 Like

Oni svake godine imaju “akcije”. Npr, iz nekoga razloga imas samo transakcijske racune koji se ne fiskaliziraju. Oni ce izvuci iz baze sve koji nemaju fiskalni racun i zvati te u poreznu da ispunis papir i navedes razlog. Tako mogu zvati i sve koji rade racune izvan radnog vremena. Moze proci, a mozes i platit kaznu da se smrznes, posto se ne radi o jednom racunu nego stotinu ili tisucu…

Pozdrav,zanima me jel uzima (i koliko) banka mjesecno/godisnje za uvodenje karticnog placanja na web shop koji je registriran u sklopu firme… ili su svi troskovi tih 250-300kn mjesecno npr. za Corvus . Koji uvjeti se trebaju ispunit da se uopce moze uvest na shop karticno placanje…

Banka uzima postotak po transakciji isto kao i pri korišenju POS uređaja na prodajnom mjesto. Koliko točno ovisi o vrsti kartice i banke…

I corvus uzima fini dio kolaca. Placas pretplatu, kunu po transakciji i neki postotak, cini mi se cca 1%. Mislim da je wspay bolja opcija i prelazim kod njih.

Sada jedno nubovsko pitanje. :slight_smile: Jel ti servisi omogućuju kartično plaćanje od bilo kuda u svijetu?
Mislim, koliko vidim to je HR servis, pa me čisto zanima jesu li oni u praksi kompatibilni sa ostatkom svijeta ili tu postoje iznimke?

I drugo pitanje, ako netko slučajno zna.
Jel postoje kakve statistike s čime korisnici rađe plaćaju. Paypalom ili kartično plaćanje? I u kolikom omjeru?
Ako netko ima integrirana oba sistema, može možda reći iz iskustva kakva je situacija?

Mozes zaprimati uplate iz cjeloga svijeta.
Kod mene je omjer, okvirno:
50% kartice
30% paypal, uglavnom usa i nesto eu
20% ziro racun
-malo sam testirao, ako izbacim kartice, paypal ide na 40%.
Ako ti je trziste USA, po meni paypal je dovoljan ili kreni samo sa njime pa vidi.

1 Like

imao sam ws pay, u biti dvoumio sam se izmedju njih i corvusa, ne znam vise zasto sam se odlucio za ws pay. t com mi je bio preskup ili tako nesto.

ws je bio mislim 3k godnisnje + 2-3% (?) po transkaciji, mislim da je za razlicite kartice razliciti postotak, ne sjecam se vise.

ugl. nisam imao nikakvih problema s njima

Ako sam dobro shvatio, wspay uzme godisnje cca 3500kn sa pdvom. Al nema proviziju na transakciju. Ovo 2 do 3% uzima banka, dok diners i american i vise…i do 5%.
Ako imas puno transakcija, definitivno se isplati wspay.
U corvusu sam bio medu prvih 5 korisnika i umjesto da mi smanje proviziju, racun mi dolazi sve veci. Cca 1000kn mjesecno.

Generiraj slikaj&plati kôd i sve si ih zaobišao, ionako svi koriste mobilno bankarstvo :slight_smile: