Webstresser - unajmi (domaćeg) hakera za DDoS napad :)

Organi reda su rasturili ekipu koja je radila iza servisa Webstresser, gde su korisnici mogli unajmiti uslugu DDoS (Distributed Denial of Service).

Evo par citata iz teksta “U Hrvatskoj otkriven najveći svetski servis za DDos napade” – izvor rs.n1info.com

Webstresserom je upravljao devetnaestogodišnji hrvatski državljanin koji je uhapšen 24. aprila i protiv njega je podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio teško krivično delo protiv računarskih sistema, programa i podataka, za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije u okviru dvodnevne akcije, koja je započeta u Srbiji, uhapšeni su M.J. (19) iz Prokuplja i D.V. (21) iz Rume, zbog postojanja osnova sumnje da su bili administratori Webstressera.

Svaki korisnik Webstressera mogao je da plati naknadu putem onlajn platformi za plaćanje ili u kriptovalutama poput Bitkoina, te mu je za iznos već od 15 evra na raspolaganje stavljena infrastruktura koja omogućava DDoS napade na veb stranice po izboru korisnika.

… LINK

Evo još par tekstova za one koji traže dodatni info

Na kraju još jedan citat.

Link do orginalnog teksta

Gert Ras, head of the Dutch police’s High Tech Crime unit, said the operation should send a clear warning to users of websites like webstresser.

Don’t do it,” Ras said. “By tracking down the DDoS service you use, we strip you of your anonymity, hand you a criminal record and put your victims in a position to claim back damages from you.”



Nadam se da će ova priča pokazati mladim ljudima da se krimogeno ponašanje ne isplati.

Kad 24sata prenose neku vijest… Najtraženiji haker na svijetu jer je prodavao usluge ddosa :joy::rofl::joy::rofl:

Ma debilizam i u Srbiji i u Hrvatskoj, to firma koja je imala gomilu administratora sirom sveta, garantujem da vecina njih nije ni zna nista vise od onoga za sta su obuceni kad su upali kao admini ali se kod nas predstavljaju kao hakeri koji su mogli da hakuju NSA i roknu nas sve nuklearkama da su hteli.

Balkanske novine kao i drzave, sprdnja.

1 Like

mene interesuje ako je istina da su mogli iznajmiti, sa kojih je servera to išlo? koja infrastruktura?

P.S

ako želite nekoga da ddosate --> http://www.novogara.com/

provjereno dozvoljavaju, mene su ddosali s njihovih servera :smiley:

Dali netko zna kvalitetnu i jeftinu alternativu za Webstresser?

kupi server od novogare i pokreni scriptu

moram malo u offtopic

narode može li mi neko objasniti da li je danas neki specijalan dan?

povećan mi traffic na svim sajtovima, na native i popup mrežama rekordno visok cpm … šta se dešava? sredina je sedmice

That month, following a DDoS on an unnamed UK bank, a tip from the NCA landed at the Dutch agency, informing them the web infrastructure for webstresser.org was hosted in the Netherlands. Forbes reviewed domain registration information for the site and found it was registered in October 2015 by someone with a Hotmail email address and who claimed to be based in the small Netherlands village of Gulpen. Forbes emailed the user but had not received a response at the time of publication.

In November, the Dutch police were able to take “snapshots” of the site’s server, from which they recreated their own version of webstresser.org, according to Ras. That allowed them to determine how it worked and eventually led them to the identities of the alleged administrators, though Ras couldn’t say just how as the investigation continues. Even an attempt by the site’s owners to move infrastructure to Germany didn’t stymie the cops, Ras added, as American authorities took down the site today.

37 backend servera: holandija, njemačka i US

19 mu godina ali je profesionalac izgleda

gledaj što ga zajebavaju na fbu

https://www.facebook.com/Igot2muchSwag69?fref=ts

https://www.facebook.com/mirkovic6969

Srami se …dobru alternativu trazis za ddos napade??

3 Likeova

Evo thread i na Redditu

Ovo je komedija.

Ako je ovo glavna vijest iz cybercriminala onda majko moja kakva li je to policija. Sta su ga uhvatili jer su ga slucajno vidjeli na Facebooku da je napisao ddos?

I pazi koliko samo drzava je ukljuceno u ovaj proces, da uhvate neke klince koji sus e malo zaigrali, lol

A inace usluga ddosanja je dobra stvar, zamisli da imas server s jako vaznim podacima, cemu bolja obrana nego da nekom platis da ga ddosa pa da vidis jel server sposoban to podnejt ili nije, odnosno jeli dobro podesen ili nije…

2 Likeova

Cuj malo se zaigrali, preporuke za alternativu webstresser, instrukcije kako da… boze sacuvaj

Neko ulozi vrijeme, pare u sajt, neko hrani porodicu sa tim sajtom i neko se zaigrao sa tim. Ne vidim razliku izmedju provale u stan i unistavanja stana i ddosa. Nemojte neko da poteze glupu pricu sto se nije zastitio, jer je zaista glupa prica.

I treba da hapse sve sto se ovako igraju

3 Likeova

Nisam citao u detalje, ali to sto su oni napravili niti nije ddos napad i vecina normalnih servera to podnosi odnosno niti ne osjeti.

Pravi ddos napad je kada dolazi sa svih lokacija planete zemlje, ne sa par servera zakupljenih u nekim drzavama.

I kako si covjek nije sam kriv? Kazes netko zivi od toga, pa taj netko ako zivi od toga nebi smio drzat site na nekom tamo serveru u kazahstanu kupljenom na domeni: b3sts3rv34u.xyz

Jer ako i je konkurent narucio ddos onda si je najvise taj netko tko zivi od toga sam kriv, a ne neki klinci koji su poslali par podataka previse.

i svi bi trebali imat blindirana vrata, protiv provalni alarm, kameru u zgradi i psa čuvara, a ko to nema sam je kriv što mu neko provali u stan. ja tu logiku ne mogu i neću da razumijem. kao što rekoh niđe veze je priča u krivici vlasnika sajta i skidanje odgovornosti sa kriminalaca kako naručioca tako i počinioca.

apsolutno nikakve razlike nema razlike u sjebavanju fizičke imovine sa sjebavanjem sajtova i bar bi vlasnici sajtova to trebali tako poimat. I da su kartonska vrata ne smije niko da provali po normalnim moralnim načelima.

10 Likeova

U potpunostis e slazem s tobom, ali znamo da ne zivimo u utopiji i ako zivis u kriminalnom dijelu grada gdje znas da lopovi ordiniraju i sam odlazak na sprovod prestavlja rizik da ce lopovi uc u kucu. Takva je situacija kod mene u mojem mjestu. I ako ja to znam onda sigurno necu ostavit vrata kuce sirom otvorena i jos im napisat da me nema do pol 17 jer sam otisao na sprovod, jer ako dodju da kradu da to obave do 17h.

Eto takva je situacija na internetu, znamo da ddosiranje psotoji i jos x drugih nacina rusenja siteva kao sto su to radili ti klinci, oni su cyberkriminalci, ne branim ja njih, ja samo kazem da bolje neka skinu tog koji zivi od stranice a boli ga K***** za to dali je zatvorio vrata kad je otisao na sprovod nego tebe koji si unajmio zastitare dok si na sprovodu…

Evo Mirkovica vani…sa tatom u autu se vozi :smiley:

1 Like

@ dadaas

U prvoj poruci sam postavio napomenu koju je naveo Gert Ras gde je naveo potencijalnu opasnost.

“Don’t do it,” Ras said. “By tracking down the DDoS service you use, we strip you of your anonymity, hand you a criminal record and put your victims in a position to claim back damages from you.”

Kako njemu niko niije platio da ga napada, a napadu su bile izložene banke u Engleskoj na primer, šta misliš šta će im on odgovoriti ako zatraže odštetu. Zamisli varijantu da im kaže "Vi ste krivi, imali ste loš sistem i sistem administratore, a ovi što ga tuže zbog štete kažu “Ma u pravu si 100%” i posle povuku tužbu.

Naravno da nisu uhvatili neke velike, jer bi ih teže iscimali. Ovako nađu nekog prosečnog, uhapse ga i posle će od njega napraviti primer.

Jer taj imaginarni lopov koji provali u stan dok si ti na nekoj imaginarnoj sahrani neće biti uhvaćen. A ovaj stručnjak koji je sad pušten ima kriminalni dosije već jer su ga nahvatali.

Znači ona izreka ovde važi 100% - “Nemoj, pa se neboj”. Jer velika većina ljudi na forumu lako može naći neki tutorial i napraviti neku krimogenu aktivnost. Ali velika većina naravno nije glupa da tako nešto odradi, kada se u IT sektoru velike pare mogu dići na sasvim pošten način za relativno kratko vreme.

1 Like

Da razumijem te. Sve su to igre. Samo mi nije jasno kako su mogle banke biti rusene sa ovim servisom…

Da steta je nastala, steta je nastala i kada si na sahrani, a nisi zatvorio vrata i ako uvate tog lopova on ce odgovarat. Ali kod mene u mojem mjestu, a vjerujem da je slican slucaj i sa ovim cyberkriminalcima koji su definitivno nekom napravili stetu nece podmirit stetu?

Citam na jednom drugomt opicu, kaze lik, sta da ga tuzim za 1000 kuna kada nema za kruh, samo cu se vuc po sudovima i imat vece troskove nego cu ikada vidjet tih 1000 kuna, ovako platim 1000 kuna sam popravim stetu i gotovo.

Tako i te banke, sumnjam da ce si naplatiti ista od ove djece. kao sto i sam akzes, ovo sluzi kao primjer onima koji to rade na malo drugaciji nacin.

P.S. ako su rusioli banke, onda mora da su im druge banke platile da ruse te banke, druim riejcima klinci bi se mogli nagodit, a te druge banke koje vjerojatno sjede na dobroj lovi i mogle bi paltiti stetu neka odgovaraju.

U slucaju nas obicnih smrtnika, sto ces ti akda ti neki klinac srusi site? Privatno ga tuzit? Na kojem to sudu? I sto ako je klinac iz druge drzave i bez prebijene pare? Znaci da bi zbog neceg od cega zivim doveo u situaciju da to propadne jer se neki klinac zaigrao, nisam li se mozda onda i ja malo zaigrao?

Da se vratim na sprovod, pustim psa u dvoriste i ovi sto ordiniraju ce moju kucu preskocit, a susjed ako nije zatvorio vrata ce 100% nagrabusit, no on vjerojatno nema sto da mu ukradu… Tako je i sa webstranicama, one koje su nebitne niti ne trebaju azstitu jer i ako se ih srusi, no harm done… A one koje su bitne su zasticene, problem nastaje kada imate bitne strancie a niste ih zastitili, i to je tu problem…

Čitam o (i gore spomenutom) Kristianu iz Zaprešića; :slight_smile:


Kažu i da

19 godina, zbog slabih ocjena nije mogao upisati informatičku školu

Ispravno pretpostavljate; najvjerojatnije je član našeg Foruma. :blush:
Odat’ će se time da ga neće biti online neko vrijeme. :smile: :o:

pisali po svom fejsbuku i postavljali ssove

pa ne znam stvarno da ih nisu uhapsili onda stvaaaarno

meni nije jasno kako su imali toliko mozga da sve to naprave i da to sve dobro funkcioniše a nisu jednostavno mogli da se pritaje … da su ostavili samo bitcoin plaćanje niko im ništa ne bi mogao

Meni je isto stvarno cudno kako su ih uhapsili. Cak bih se usudio kalditi da ih je Facebook uhapsio a ne ovo cyberinterpool agencije svih ovih velikih europskih drzava.