Win11 - disable automatic update

Pozdrav,

na novo imam win11 i nije prošlo valjda ni dva tjedna i već mi lupi updejt i smrda mi nekoliko stvari. Od najgoreg PhpMyAdmin/mySQL ne radi nakon updejta…grhh

Al ono, frajer mi je nakačio oneDrive, posljedica toga su izmjenjene neke putanje foldera na računalu …ma užas …

Uglavnom, ko vrag što bježi od tajmana, tako želim disableati win11 automatic update i našao sam ovaj tutorijal: Windows 11: Disable Windows Update (permanently) - YouTube

Tu su prikazana dva načina…

  • prvi kroz group policy (video do 00.00 - 02.00)

  • drugi kroz registry (video od 02.00 na dalje)

Nisam najbolje shvatio zašto je rekao da ova metoda kroz registry nije preporučljiva? Koji su mogući problemi? Sumnjam da mogu biti veći od automatskog updejta? xd

I ako sam dobro shvatio, prvi pristup bi trebao biti dovoljan da se disablea update?

Drugo pitanje, kako maknem ove ikone nad folderima koje su mi se nakačile nakon updejta?
ScreenShot001

Hvalaa.

To je i na win10 tako. Onedrive koristim i super je, ali promijeni logiku prema folderima baš kako kažeš.

Ne znam koja metoda je bolja. Ja bih osobno išao preko group policy (ako može) jer ti je lakše snaći se i možeš sebi spremiti postavke koje hoćeš. Ako se nešto i promijeni nakon nekog velikog comulativnog update-a opet možeš lako postaviti što želiš.

Taj warning za registry se uvijek spominje jer su izmjene u registry opasne - lako će srušiti OS ako se ne pazi što se radi

P.s. te ikone nad folderima si dobio jer su označene da se sync na OneDrive. Na njemu pronađi što želiš syncati a što ne

Unistalirao sam oneDrive … ne želim nikakve windows-ove sinkronizacije, o backupu brinem samostalno.
Ikone su ostale … no tko ih ****, nije to bitno. Baš gledam, ako napravim novi folder…onda ikone nema.

1 Like

Zašto uopće koristiš win11? Imaš neke ekstra benefite?

Trebao si pustit desetku. Ne znam što ti znači da je desetka SPAM oriented? Ja ne planiram stavljat win 11 barem još 6 mjeseci.

Velim, kad sam već prisiljen mijenjati onda odabirem zadnju verziju da mi što duže potraje. Jer nemam mi gore muke nego kada moram mijenjati.

To da me svako malo pilala sa obaveznim updejtovima …horor … i to mi svaki puta skrši aktivnu radnu okolinu update, koju uobičajavam držati konstantom i komp ne gasim, nego samo idem na hibernate.

No nije problem što mi razvali aktivnu radnu okolinu, nego što svaki puta jecam od straha hoće li uopće sve raditi nakon updejta …ko što jel, upravo mi ne radi.

Nadam se da ću uspjeti sada disableati te updejtove.

1 Like

Ja govorim o desetki a ti čini mi se o jedanaestici. Kao što rekoh, trebao si ostati na win10. 11 još uvijek nije dovoljno pouzdana, barem za mene.

I ja sam govorio o desetki.

Doduše, boldano se odnosi na trenuti baksuz na 11-ici… no strah je jednako tako bio prisutan i na 10-tki …tj. kada god vrli Microsoft nešto updejta.

Generalno, ako imam stabilnu okolinu, ne želim promjene. Tu je windows dosadan ko ■■■■■ otkako je uveo prisline updejtove. A to se dešava od 10-tke.

Zahvalan alat za koristiti odmah poslije instalacije Win11.

Ja evo već skoro godinu dana redovno sve ažuriram i nikakvih problema sa win 11

Takođe. Ali Win11 je natrpan bespotrebnim stvarima koje puno nas ne koristi. Preinstalled aplikacije, dozvole, tracking itd itd…

Zbog toga je ovaj alat “ThisIsWin11” odličan. Poslije svake instalacije Win11 otvoriš ga, ubaciš svoj config file i sve što ti ne treba će ugasiti.

Windows Store, Cortana, Preinstalled aplikacije, tracking itd itd…