Winter is coming: Google September 2019 core update

Kod mene (vise sajtova) nema promjena, kao da nije bilo nikakvog updatea. Nit gore nit dole.

čekaj mjesec dana, biće svakako neki novi apdejt :smiley: možda se sve popravi

Jel ovaj update i dalje aktualan? Jučer pad 20% a čini mi se da će danas bit i puno više od toga.

To je kao posle zemljotresa, sad se sve sleze. Tako da se i dalje osecaju posledice apdejta.

Iskreno zakljucio sam da je ovaj update najvise udario amazon affiliate sajtove.

Moj zakljucak je da ce google u blizoj buducnosti sve manje ceniti sajtove koji su napravljeni samo na amazon affiliate programu, sto znaci da post koji zelite rangirati treba imati npr ako pisete (Best xxx under 1000) treba da sadrzi jedan proizvod sa amazona, jedan sa walmarta, jedan sa nekog custom affiliate programa, jedan sa dropshipping sajta i poslednji npr sa oficijalnog sajta) i onda dodate jos 2 amazon linka.

Gledam sajtove koji su me prestigli za kljucne reci svi su custom shopovi ili dropshipping sajtovi ni jedan amazon sajt nema ispred mene, i npr ti sajtovi su dosli sa seste na drugu poziciju a ja sa druge na petu, sestu za ordjredjene kljucne reci.

Tako da uskoro racnujate da ce te morati da pocnete da radite affiliate diversity!

Ovo je po meni i moralo da se desi jer ima more amazon affiliate sajtova…

1 Like

jesi probao shareasale? viđeh da ih dosta sajtova koriste. meni se sviđa kod njih što linkovi su obični linkovi i tek poslije klika postaju aff linkovi, čuo sam prije nekih godinu dvije da uzimaju 25% od zarade, a mogu se npr izdvojit linkovi amazona da ne budu u programu. evo ođe primjer kako to izgleda, ovaj dodo burd koristi shareasale i inače sabija sa posjetom. eo primjer članka i linkova
https://dodoburd.com/valentines-day-gifts-for-boyfriends
samo se u kod stranice doda neđe u footer neki shareasale kod i on konvertuje linkove tek pri kliku na njih. a koliko sam čuo imaju baš mnogo šopova u njihovom programu i proglašavaju ih često najboljim aff programom. ja ih nisam koristio, samo prenosim šta sam čitao

Nisam probao ali hocu da ti kazem da i da koristis samo shareasale google te nece ceniti kao kad koristis affiliate diversity sto znaci i sharesale i amazon i jos 5 razlicitih sajtova u istim postu, gledam i taj sajt koji si okacio opada mu poseta od updejta ahrefs ne moze da stigne da updatuje toliko pozicija pa cemo tek za mesec dana videti realno stanje dal je to 10-15-20%…

Gledam momka u mojoj nichi sa 6K poseta mesecno pravi nekih 60K godisnje cistih para od dropshippinga.
Cinjenica je da su proizvodi od 2500 do 6000$, ali sve jedno prodaju se :slight_smile:

1 Like

Imam ja account na ShareASale, platforma im je krš., prešla sam na CJ. Ali ok, snađe se ko mora. Što se tiče provizija, različite su, ovisno o merchantu.

Evo primjera radi sad sam ukucala produkt “ice maker”. Izlistava ovoliko merchanta i proizvoda:

Kao što vidite, slike im se ne učitavaju, sve ide na “guranje”.

Za taj isti produkt na amazonu izgleda ovako:

Dakle nije za poređenje, ali svakako treba isprobati i ostalo, jer što reče baba: “ne stavljaj sva jaja u istu košaru”.

U prinicipu ne treba tražiti affiliate platformu, pa tu onda produkte, nego obrnuto - tražiš produkte koji te zanimaju, pa vidiš kod kod affiliate programa su (osim kod amazona, pošto su tamo skoro svi) i tu se prijaviš.

PS. Evo kako stoje stvari za siti produkt na cj.com

Ispada da ima više nego na Amazonu, što čisto sumnjam, vjerovatno se ponavlja isti produkt kod x različitih prodavaca…ali ok, svakako više nego ShareASale.

pa ako koristiš shareasale imaš affiliate diversity jer linkuješ ka raznim prodavnicama plus još amazon. i to nisu neki posebni aff linkovi več regularni linkovi kako bi i ođe linkovao neki webšop, kad pogledaš linkove sa članka koji okačih linkovi su sa raznijeh strana etsy uncommongoods firebox… dakle sa ovim programom dobiješ upravo ono što govoriš, affiliate diversity još pride se ne zajebavaš sa konvertovanjem linkova. bar je tako po ovome što ja iščitah i viđeh na raznim stranama.

a to što ima pad sajt normalno je za sajtove o poklonima da imaju u januaru pad, skoro svake godine je isto i skoro svake godine na ahrefsu na sajtovima sa poklonima možeš viđet i veći pad no što se vidi kod ovog sajta.

ok, bolje iskustvo iz prve ruke naravno, nego ova moja pisanja prema čitanjima raznim. meni se sviđa jako ova opcija sa linkovima što se na klik konvertuju u aff linkove i primjetio sam da ih koristi dosta jakih sajtova pa mi je logično bilo da znaju šta rade. @Kosana jesi ti koristila tu opciju konverzije običnih linkova u aff linkove?

a zar ne bi mogla da linkuješ sve proizvode sa amazona i svih ostalih šopova koje shareasale podržava? jeste glupo ako im je krš pretraga, ali meni ne bi toliko to smetalo. ja awin aff program koristim za etsy ali proizvode tražim direkt na etsiju.

Ne. Nisam stavljala nikakav “konverter” u footer, koliko se sjecam linkovi su svi pocinjali za shrsl .com

Ali na CJ com svaki llink pocinje sa redirekt URL-om "anrdoezrs. net ", a onda ide originalni URL onoga ko prodaje produkt, i izgleda ovako:

zajebah se dobro, nije shareasale nego skimlinks, sad pogledah u source kod na dodo burd.

dakle ovaj sajt koristi skimlinks koji konvertuje linkove ka webšopovima

a to konvertovanje linkova mi se baš sviđa zbog onog što gore makica ispisa, zbog raznolikosti ponude. a linkovi su i za posjetioca i za gugl obični linkovi

Nisam sigurna da sam razumjela, ali npr.za CJ imas link tool , tzv. CJ Deep Link ". I kad ides na bilo koju web stranicu koja je u njihovom programu, onka kliknes na taj ad onn i on ti izbaci link (screenshot gore) . Meni je to skroz prakticno.

Ovo zvuci dorbo, pogledacu to.

ma mislio sam na ovaj skimlinks, šta god neđe nađeš samo staviš link ka proizvodu, dodaš njihov kod i toeto bar koliko ja shvatih jer su sa svim redom webšopovima i aff programima povezani.

evo ođe ima malo više o ovom aff programu.

https://blogging.com/reviews/skimlinks/

ja sam se zainteresovao gledajući ovaj dodo burd sajt. toliko sam ga gledao da sam i source kod izučio. a i praktičan mi je ovaj način jer su svi redom aff programi na okupu. dobija se raznolikost. jeste da uzmu svoj dio, ali opet mi se čini dobar sistem. a dobro je što se može npr amazon kao što je na sajtu dodo burd urađeno izostavit iz programa pa dobijaš 100% zaradu

nisam ih probao kao što rekoh no mi ovako na oko djeluje zanimljiva i dobra priča

1 Like

Sa mojim sajtom ovo nije slucaj. Pozicije su mi ostale iste a posjeta se vratila u normalu, cca 500 UV dnevno.

Prijavila se upravo:
image

Pa kad me odobre, bas da vidim sta se nudi. :blush:

Odlično, taman da nam javiš iz prve ruke. Nemoj zaboravit stavit da izuzmeš amazon (ko što je dodo odradio) i ako još koji aff koristiš. Da ti ne uzimaju dio zarade bezpotrebe

1 Like

Jos noviteta u SERPu

Koliko su ti ovi pouzdani, po tvom iskustvu?

Meni se cini da je bio prekjuce update.

Oni prate forume i objave ljudi iz Google-a tako da generalnosu ok jer prenose ono sto se desava. Inace moguce da je neki apdejt jer mi se poseta tako ponasa. U jednom satu bude 10 ljudi pa onda jedan, pa sledeci sat dva pa onda opet 10 itd. Tako ludi obicno kad je update.

1 Like