Baš tako, i ja skužim uvijek te promjene po posjetama i naravno Search konzoli. U mene opet linije divljaju, ali to bude tako uvijek, pa se vrate bolje nego prije početka divljanja
Čak se i moj početnički sajt ponašao slično, skoro identično: nagli skok impresija i pad pozicija, pa onda obrnuto. I @anja1 je na onoj drugoj temi postavio skrinšot sa sličnim karakteristikama.
I sve to oko 25.01.
A ja se taman ponadao da me je Google prepoznao i izdvojio iz mase
Što sam prije 10 dana izgubio, ovih dana mi je vraćeno (cca 15% pad pa isto toliko sada rast).
Kod mene se vraća danas, već vidim…
Kod mene ista situacija, vracaju mi se pozicije to jest tih 20% izgubljenih.
Od petka mi je domaci sajt, koji je godinama vec stabilan i samo postepeno raste, skocio za 40%.
Fino zvuci ali mi se ne svidja ovakav nagli skok… Neki apdejt je sigurno bio
Strani sve isto
ma bolje da je pad da se ne sikiraš. užas šta ti se dešava
puj, puj puj.
Naravno da je bolji skok, al fakat bi mi draze bilo da je kao do sad postepeno rastao sajt, jer sam skoro 100% sigurna bila da njega ne moze nista uzdrmati. Sad mi pada na pamet da bi mogao i pasti,iako je nerealno, jer i ovaj skok je nerealan.
PS. Sto me Gugl ovako ne pocasti na affiliate sajtu…
Bas bas ga preterase sa ovime vise. Svakih 5 dana apdejt. Postavlja se pitanje vredi li oslanjati se na organic traffic…
kako bi se tek onda brinula
znam, šalim se ja malo
Pa kako god okrenes, ipak nema bolje alternative. Eto ostaje nada da se s apdejtom algoritam poboljsava i da ce kvalitet vise vrijediti
Ima alternative, free traffic je uvek popularan Mislim da svi mi previse paznje usmeravamo na jednu stvar, a da nam druge stvari prolaze ispred nosa.
Prosle godine mi je jedan kopirani sajt zaradio 7k a da sam na njega potrosio sve ukupno 2 sata za celu godinu. Komplet free traffic. Sajt koji mi je pao ni sam ne znam zasto (mislim da znas o kom sajtu je rec) mi je “pojeo” 2k (doduse zaradio je on 2.5k), potrosio mi je brdo radnih sati i samo mi je na kraju vratio ulozeno i malo preko. Generalno ovo je jedan od slucajeva, ne desava se ovo stalno, poenta je da se napravi paralela izmedju ova dva.
Metoda ima koliko hoces, samo treba covek da se zainteresuje. Da ne drzi fokus samo na jednoj metodi.
Evo jednog primera, koliko nas ima YT kanal uz sajt?
Ovakve video snimke zna da radi moja cerkica od 4 godine, a donose sigurno nesto. Itd itd https://www.youtube.com/user/ezvidinc
Ja se nekako nadam da će google kroz idućih godinu-dvije iskristalizirati svoje algoritme i da će onda biti samo mini update svako toliko.
Ako nastavi ovako ludovati, pozicionirati ofrlje napisane članke od 400 riječi a neindesirati "savrsene’ članke od par tisuća riječi… onda organic posjeti treba tražiti alternative.
ja sam mišljenja da će gugl algoritam da pregori i da će se sve češće dešavati raznorazne čudne stvari. sa milijardu varijalbi i milijardu sajtova u kalkulacijama, spajderima koji ne mogu postić sve, počeće u neka doba da se dimi
Ma ne bi trebalo. Google u te spajde i njihov razvoj ulaže ogromne novce. Ne bi valjda smjelo ići prema nazad, nego prema naprijed…
A vidis, bas ti clanci od par tisuca rijeci su spam uglavnom, a ovi od 400 rijeci uglavnom vise vrijede. Ali posto Gugl nije tako pametan da moze iscitati kvalitet sadrzaja, onda iscitava kvantitet.
Kvalitet eventualno tek poslije analize ponasanja korisnika, a tome mora prethoditi rangiranje…
pa moja logika je da će se prije nešta u najboljem svemirskom brodu pokvarit i poć po zlu nego u golfu dvojci.
Tome se ja nadam… ma zapravo siguran sam da će skužiti razliku.
Mislim da će umjetna inteligencija u potpunosti preuzeti taj dio kroz koju godinu.
Siguran sam da umjetna inteligencija već sad polako preuzima kontrolu googlea, samo što je ogroman proces naučiti je da donosi ispravne odluke… i baš zato (po mom mišljenju) imamo ovakve turbulencije trenutno. Postupak učenja!
Ima ona jedna priča kad je Microsoft napravio twiter acc svom “robotu” i pustio ga da u bespućima te društvene mreže izgradi svoju osobnost. Nakon par sati robot je postao nacist i morali su ga ukloniti jer je vrijeđao Meksikance .
Zajebana je ta umjetna inteligencija i zahtjeva puno updatea, usmjeravanja itd…
Moje mišljenje se donekle slaže s tvojim, ali isto tako mislim da je s golfom dvojkom u godinu dana poginulo više ljudi nego što će ih sa Teslom (primjera radi) ikada poginuti.
Tehnologija se razvija u pozitivnom smijeru, iako ima svoje nedostatke i uvijek će ih imati.
pa nije za poređenje golf i tesla, no je baš za poređenje golf najbolji i najkomplikovaniji svemirski brod. jer gugl postaje ko one svemirske rakete 50tih i 60tih što su zadivljujuće ali tu i tamo pokoja iako je vrh tehnologije, iako su enormne pare uložene u njih, podne, sruši se, explodira… i proći će toliko dugo da mi nećemo doživjet da gugl daje neke recimo baš perfektne rezultate. mislim iovako gugl je stvarno top tehnologije bez obzira i na razne propuste i na ljutnju zbog loše posjete i svega ostalog. zadivljujuće je koliko je pretraga usavšena. ipak daleko je dan kad će pretraga biti blizu savršene. kao što je i dalje daleko dan kad će ljudi ići na mjesec. eo me počeh opet da kenjamar. odo nešta radit, nešta malo konkretnije