Kod mene jedan sajt 25 posto u padu, drugi 15 posto rast. Neki katastrofa sajtovi me prestizu, sa scrape-ovanim sadrzajem i spinovanim tekstom. Nikada Google nece da bude pravedan.
Upravo sam video na domaćem (rs) webu 4 plaćena ads-a gore i 3 adsa dole na prvoj strani SERP-a dakle 7 komada na strani. U pitanju je jedan preparat za kojeg ide dosta jaka promocija.
Od organskih rezultata digli su neke bzvz sajtove sa tankim contentom. Dakle dugoročno je cilj da tih 7 adsova vuku više klikova. Uskoro će kraj godine moraju se ispoštovati klijenti.
Prvi bi voleo da manji sajtovi mogu fino rangirati za long tail, ali ovo je njihov prioritet.
Ovo je tolika nebuloza da se desava da je to nevjerovatno, a desava se cesto. Nikakve logike, bukvalno.
Normalno. Gugl nece prstom mrdnut za kopiran sadrzaj, al svaki normalniji hosting nece se zajebavat, no ce ih natjerat da maknu kopije, zato sam ti ja odmah i predlozio kontaktiranje hostinga.
Pravo vreme za update… Ima li nekih desavanja kod vas? Meni se cini da imam nekih 10% manje danas, mada petkom mi je uvek najmanji broj ljudi na sajtu.
bgmi mene jučer baš zakačilo … 50% manje na jednom sajtu … nadam se da će se popraviti narednih par dana
i mene je zakačilo jučer na haman svim sajtovima jedno 25%
I kod mene je pad bio juce jedno 20tak posto na 3-4 sajta, ali mislim da ce da se vrati sve u normalnu za par dana jer sajtovi su stvarno kvalitetni…
Mene 2 dana oborilo (domaći web) pa vratilo i malo poguralo na bolje
ne bi li bog dao da tako i meni bude haha, isto domaci web vecinom pokošen jučer
I kod mene isto domaci sajtovi u pitanju, gledam danas je vec bolje nego juce, bar trenutno
I kod mene je slično, koliko sam upratio neki je problem sa GA, jer u real time pokaže posjetu kakva jeste, a na ostalim izvještajima ne pokaže dobro.
Jutros je bio šok kada sam pogledao statistiku, vidjećemo šta će biti danas u toku dana.
Na redditu i twitteru se piše o ovim problemima, nismo jedini
E vidis to sam i ja provalio. Jutros zorom ustao da popijem lek i normalno pogledam jer sam video haos pre nego sto sam legao i ono vidim da je bilo 12 ljudi u zadnjih 30 min a ovamo nista ne pokazuje. Ali svakako mi je popadalo dosta KWa koje pratim, tako da definitivno ima i jedno i drugo.
Kod mene jučer nije zarada opala za 25% ko što je analytics kaže da je posjeta opala za 25% nego nekih 10% tako da vjerovatno jeste i jedno i drugo. Evo danas je zarada ista, inače oko 2 provjerim i slične brojke budu, tako znam otprilike jesu li mi sajtovi okej. Možda sam se vratio.
Ovo su trenuci kad poželiš da imaš normalan day job.
Google Analytics nije radio neko vreme to je jedini problem za ove koji su primetili problem nocas a ne google update.
Kod mene cesto zna da se desi ovo
kad dodje do 5000, vrati se na 50 trenutacno, a od tih 50, 900 sa FB
Kod mene isto skače na par hiljada u real time, pa vrati na normalu. Jeste neki bug sa GA video sam na par grupa raspravu. Mada na stanu analitka, google je definitivno odlučio da nas sve upokoji
Definitivno neki update… Pred Bozic, izgleda da nisu popunili budzet kako su planirali pa da uglave njihove reklame na prvu stranu, a da bi obezbedili klikove, sklonili relevantne clanke…
https://www.semrush.com/sensor/
Nigde logike kod ovo apdejta. Koliko citam po stranim forumima nema nikakvog pravila sta i kako su pokosili, vec se stice utisak da su random sajtove kokali. Kod mene je bas fin gubitak. KWi koje sam ja obrađivao su bili ultra izi, pa tako ima npr sve 5-6 tekstova na celom Google koji su ili pomenuli ili obradili temu, i oni sklone moj sajt na poziciju npr 50…A sajt cist, bez PBNa, bez kupovine linkova, cist exp domen…
kod mene se ustabililo na nekih 5% gubitka na gotovo svim sajtovima, a možda je samo do toplijeg vremena hmm