Wordpress premium tema - korištenje za više web stranica?

Kupio sam premium temu na Themeforest (Envato market). Treba mi za jednu stranicu koju ću kreirati od te teme i aktivirati tek naknadno. Pošto nisam na “ti” sa Wordpressom želim malo vježbat prije nego aktiviram tu buduću stranicu. Želim vježbat baš sa tom temom koju sam kupio.

Zanima me sljedeće: Da li mogu sada iskoristiti tu kupljenu premium temu na nekoj nebitnoj domeni, onako za probu, pa kad se ispraksiram onda tu istu temu staviti pod domenu radi koje sam i uzeo tu temu? Da li je to dozvoljeno (lijen sam kopati po dokumentaciji koja je došla uz temu)? Da li je to tehnički izvedivo (da nema neku sofwaresku blokadu da se tema dvaput iskoristi)?

Koliko sam shvatio…trebam na hosting instalirati Wordpress, pa onda pod domenu instalirati željenu temu. Jel tako? Hosting i domenu imam, a mislim da neću imati problema instalirati WP kao niti uploadati WP temu. Nisam do sada editirao neku WP temu pa to želim izvježbati prije nego što aktiviram stranicu kojoj je i namijenjena ova tema.

Znači, jel mogu računati da ću bez problema ovu temu prvo probno postaviti pod jednu probnu domenu, pa kasnije tu istu temu ponovno uploadati pod drugu domenu?

U 99% slučajeva ćeš moć to napravit.

No, bolje ti je samo postaviti “Coming soon” na site i u pozadini radi što hoćeš. Generalno, u WordPressu vrlooo malo toga možeš zeznit pa da kasnije ne možeš ispravit… Posebno ako koristiš npr. elementor.

Javi se slobodno privatno ako ti treba savjeta za taj početak u wp-u :slight_smile:

2 Likeova

pa piše li ti na koliko je stranica, domena dozvoljeno koristiti temu, ima li to ograničenje, trebalo bi to neđe pisat.

ma ja :slight_smile: ko će čitat. čini mi se da neke teme se aktiviraju preko licence i imaju određen broj tri 5 jedan beskonačno na koliko se može domena instalirat ta tema

ladno si sve ovo ispiso a nije ti se dalo pogledat na linku od teme ili autoru to postavit pitanje.

eo ja imam jedan predlog, uzmeš ođe Brent Oxley opet u hosting industriji - besplatan hosting na 1 godinu besplatan neki hosting na godinu dana za više domena, na pejpalu ugasiš automatsku subskripciju i naplatu nakon godinu dana jer će ti to tu bit samo hosting za vježbanje, nađeš tu istu temu ođe https://www.gplplus.com/product-category/wordpress-themes/ ili nekom drugom sličnom mjestu za 5 dolara i onda je možeš koristiti do besvjesti i vježbat bez ikakve brige na koliko sajtova možeš koristit temu, a i hosting nećeš svoj zagovnavat testovima no imaš jedan za vježbanje i isprobavanje i testiranje raznih stvari.

Hvala ti, ali za sada baš želim ovako po malo samostalno istraživat i tu i tamo nešto možda pitat ovdje.

Instalirao sam WP i uploadao temu. Naravno, nije izgledala niti slično kao demo verzija radi koje sam je i kupio. Onda sam shvatio da trebam napraviti import demo verzije (ima hrpa demo verzija), pa sam našao baš tu demo verziju radi koje sam i uzeo temu i odradio taj upload (nakon instalacije preporučenih plugina). Sad pod tom probnom domenom web stranica izgleda isto kao i ta demo verzija teme. E sad dolazi muka sa customizacijom, ali nema žurbe, možda bude i noćas, a možda i druge godine :slight_smile:

Nego, tražilo me generiranje nekog koga kojeg dobijem na Envato marketu. To sam nekako odradio. Jel ću moći normalno ponoviti isti postupak i opet instalirati istu ovu temu i importati isti ovaj demo prikaz i na novoj domeni naknadno (bez da ponovno kupujem temu)? To me trenutno zapravo najviše i zanima. U dokumentaciji piše da je za jedan projekat, ali da ga mogu odraditi npr za klijenta i onda ga njemu dati.

Piše za jedan projekat, ali da ga mogu napraviti i za klijenta pa na njega prenjeti licencu. Meni ovo i treba za samo jedan projekat. Mislim kad se ispraksiram sve ponoviti na novoj domeni, a potpuno ugasiti na ovoj trenutnoj probnom. Samo se bojim da ne postoji neko softwaresko ograničenje. Recimo tražilo me generiranje tog nekog koda i to sam odradio. Nekako bi mi bilo logično da me to traži i pod novom domenom, a da ne prođe pošto sam to već jednom odradio.

Da bih riječ rekao :slight_smile: Gotovan, jednostavnije mi je bilo ovdje postat :slight_smile: Ali možda će i još nekom koristiti ubuduće :wink:

Teme rade uglavnom tako da ju s tim kodom što si dobio registriraš. Kad završiš sve, prije seljenja, deregistriraš, preseliš na drugu domenu, pa registriraš na toj drugoj i to je to. S tim nećeš imat problema. Vidi, vjerojatno nakon registracije kod imaš gumb Deregister theme ili nešto slično.