Kako da dodam neko polje u postavkama WP teme (lupam neka bude polje za adsense kod) i kada korisnik tu zalijepi u to polje kod da se on prikaze na određenoj poziciji na sajtu
Postoji li neko objasnjenje na Codexu ili nesto drugo ?
na akciji ‘admin_init’ registriras opcije, a na akciji ‘admin_menu’ dodajes theme page…
To bi bilo ukratko, tako ja radim… ne znam jel postoji primjer za opcije, ali rekao bih da postoji negdje, probaj malo proguglat…[/quote]
Sve si mi rekao
tako kod mene izgleda, znači tebi trenutno nisu potrebni svi file-ovi
za početak napraviš unutar teme novi folder pod imenom includes, te u njemu napraviš novi php file gdje ćeš dodavati nekakve funkcije potrebne za npr… google adsesnse
Ma ne treba meni za adsense to sam naveo kao primjer radi se o obicnom textu :),radim jedan sajt za klijenta,zuri mi se treba mi lova,a oni nemaju vremena da sastave taj text pa kada budu imali vremena neka samo ubace preko forme da ja odradim svoj posao,a da imam ja bih taj text napisao “rucno” u index.php
U “Theme options” treba da bude jos nekoliko textarea polja i sada oni treba tu da nalijepe svoj text koji je potreban Screenshot by Lightshot
Znači trebala bi mi neka 4 dodatna polja (Racunovostvo,revizija,savjetovanje,o nama)
ovo što ti želiš možeš izvesti i pomoću text widgeta, napraviš jedan sidebar iznad footera i jedan unutar footera
te samo koristiš text widget u koji možeš ubaciti i sliku i ispod slike željeni teks.
[quote=“chief_wolfinjo”]ovo što ti želiš možeš izvesti i pomoću text widgeta, napraviš jedan sidebar iznad footera i jedan unutar footera
te samo koristiš text widget u koji možeš ubaciti i sliku i ispod slike željeni teks.[/quote]
Da, ali on ne želi widget…on želi dodatno polje u theme options (mada i dalje ne razumijem zbog čega).
@renato100 da ne zelim widget
A zato da olaksam klijentu i da sto prije dobijem lovu,a i ovo mi je prva izrada weba za lovu,tako zelim ostaviti sto bolji utisak
dali već imaš napravljen options page u temi ? teško je ovako tebi odgovoriti konkretno jer neznamo koju tehniku si koristko kod izrade
options page stranice.
Ne kužim uopće za koji ■■■■■ treba bilo kakve opcije i slična sranja kad su ovo najobičniji excerpti sa stranica. Dakle stranica “o nama”; stranica “računovodstvo”, stranica “revizija”, stranica “savjetovanje” i onda na ovoj stranici povućeš excerpte(sažetke) od tih stranica.
Ovako ja sam dobio jednu biljeznicu i u njoj ima pun ■■■■■ nekih stvari ne mozes se snaci uopste
I tu je sada kao popisano koje stranice bi trebale biti a ustvari nista nije napisano
Tako da ce najbolje biti da je cekam taj ■■■■■■ text i da ga ubacim u index.php
Ajde ti najiskrenije reci dali ti uopće znaš bilo što vezano uz WP ili nemaš pojma? Jer ovako kako ti pričaš ispada da nemaš pojma kako to sve skupa funkcionira. Kakve veze ima index.php i stranica “o nama” ili bilo koja druga?