Laravel
How to Build a Blog with Laravel
Laravel - Create Blog and Admin Panel
Laravel
How to Build a Blog with Laravel
Laravel - Create Blog and Admin Panel
Kakve su ovo teme sve je to dosta staro iz 2016 najbolje pratit laracast ali ajde da podrzim iako mislim da je ovo beskorisno jer to vec svi znaju nac i koristit youtube
Isto kao i tema za udemy gde se radi copy paste sa https://www.real.discount/
Nema veze što je staro, ali radi i najnovijim laravelom, samo su file-ovi malo drukčije posloženi i treba malo prilagoditi.
Počeo sam raditi po tom tutorialu i super mi je, sve mi je jasno jer sam do sada radio sa drugim frameworcima.
To ti je istina ziva sto pricas da je sve skoro isto i funkcionise samo se u nove verzije po nesto promijeni oko rasporeda ili dodatnih funkcija.
dokle si dogurao s programiranjem kad već radiš s frameworcima? radit već negdje kao programer ili jos uvijek učiš?
Sa laravelom prosirujem svoje znanje.
Ide ti dobro sto posto cim znas blog napravit i radit u drugim frameworcima, sad je tebi lako prec sa jednog na drugi.
Nema veze da li je u pitanju blog ili bilo sto drugo, ako znas logiku i probleme, mozes rijesiti bilo kakvu problematiku.
Ovaj mi je jako pomogao sa Laravelom kad sam počeo učiti Laravel. Koncizan i jasan:
Treba se cijelo vrijeme obrazovati, jer neprijatelj vreba na sve strane.
Kako ucim svakim danom sve vise, recimo 3-4 sata, tako dobivam sve vise snage i moci, kao u nekoj igri, sto skupite vise necega imate vise energije.
A tada znanje izaziva balkanski jal lokalno, posebno kad imate znanja, posla i love.
A to me veseli kad su uhljebi ljubomorni i nos do poda, ali nitko im nije kriv sto se grabe za mrvice.
Posto znam c# , kad rijesim php(laravel i php unit) do kraja, onda idem na asp.net i ruby on rails.
I nakon toga xamarin za mobilne app.
Kad znas C# brzo prelazis i na Javu jer je sve skoro isto. Takodje i Xamarin C# ce ti idealno leci jer sa njim danas mozes sve i Web i Mob aplikacije radit.
E sad ja sam za to da se baziras na jedno i doktoriras ga ne povrsno svaki.
Tako je. A tko je rekao da ce biti povrsno?
Ovo sto sam nabrojio je minimum 2-3 god. ucenja i gledam dugorocno.
Java me ne zanima, jer se po novom placa licenca za produkciju.
Radije kupim imac i licencu za vs nego da radim javu. S javom nema bas posla kod freelanciga.
Php, ruby in rails, go, python i asp.net se trazi u vecini slucajeva.
Rokaj onda to sto se trazi i sto mozes da unovcis najbolje, ali nemoj prelazit sa jednog na drugi cesto vec kompletiraj ga. 2 -3 godine je smijesno samo za Laravel, a ne jezike koje si pomenuo
Svakako vjerujem da treba zagazit i u druga područja.
TensorFlow, PyTorch, Keras, OpenCV…
2-3 god. za laravel?
Ne bi se slozio. 6-8 mj uvrh glave, svaki dan po 4 sata ucenja.
720 - 960 sati.
900 sati je fond sati jedne god. na fakultetu.
Znaci 3 god. – isapada 4.5 god. laravel , odnosno znanje u rangu 9 semestara??
Onda jos toliko php i jos toliko baze i dodjemo do studija od 13.5 god. I nakon toga
Toliko se medicina ne studira sa specijalizacijom, sub specijalizacijom i doktorskim.
Zaboravio sam linux, unit testing, git. DDD, solid state, design patterns.
Probao sam python, ne lezi mi, kao ni go lang.
Kad pogledate na youtubu, svi preporucuju barem 5 jezika, realno 2-3 + za svaki framework i mozda nesto reactjs ili vuejs.
Realno preporuča se znati.
Jedan skriptni jezik
Jedan objektni jezik
Jedan funkcijski jezik.
Već sam neko vrijeme proveo u mobile i web svijetu.
Tako da nije loše isprobat i druge stvari npr. Deep learning, Gaming, Iot
Evo recimo kome je dosadio flow dohvat podataka iz baze i spremanje u nju.
Mislim da je ovo odlična prilika za nešto ovakvo počet učit.
Da sam novi ja bi učio ovako.
Za back ASP.NET Core
Za front Vue.JS
Za mobile Kotlin
Za vlastiti užitak
Python s libovima Pandas, Flask, OpenCV.
Zbog cega, ako nije tajna ?
Ne odgovara mi sintaksa.