Zarada od YouTube-a

Već nekoliko godina imam web stranicu sa video instrukcijama iz matematike. Svi radovi su autorski a predavači su magistri edukacije matematike. Videi su snimljeni u HD kvaliteti i trenutno pohranjeni kod Vimea.

Sada ozbiljno radmišljam da uz web stranicu pokrenem YouTube kanal i da sa ovim materijalima tamo pokušam nešto zaraditi + eventualno neko partnerstvo (čuo sam za VOUStudios).

Ako ima netko iskusniji tko je već u ovom poslu da me uputi … bio bih jako zahvalan.

3 Likeova

odlican sajt, sve pohvale, i red je da se ubacite na youtube

Trebao si otpočetka startati sa YouTube umjesto sa Vimeo. :wink:
No, u redu je.
Naravno, bilo bi ti dobro otvoriti kanal, a preporučujem partnerstvo direktno s YouTube umjesto s mrežama (pogotovo ako si iz Hrvatske). Nema razloga da i njima daješ postotak sa takvim, autorskim sadržajem. :sunglasses:

1 Like

Odlicna stranica upravo podjelio na FB.

Probaj samo da ne odzvanja zvuk. Doduše pogledao samo prvi video koji je na stranici, nisam ostale. Ako si riješio u ostalima onda super :slight_smile:

Kolege, hvala na pohvalama i savjetima.

Nebudes se bas usrecio sa zaradom od yt-a na nasim prostorima… Radim kao yt partner vec 4 godine u kategoriji filmova i prosjecna zarada na nekih 600 000 pregleda mjesecno je do 15$

Kako tak malo zaradis na toliko pregleda? Jel za oglase koristis neku partnersku mrezu ili adsense?

Nije mi jasno zasto. Možeš li mi poslati na PM link kanala da vidim o kakvim videima se radi ili barem napisati tematiku kanala…

Radim preko machinime (Partnerska mreža), ali malo jako malo klikova na oglasima i problem je u mom slučaju kaj je večinom third party content (Radi se o trailerima za filmove, s Hrvatskim titlovima). Zato i vučem posjetitelje kroz annotationse na stranicu gdje onda dodatno zaradjujem s etargetom i adsensom.

Svaka cast za sajt i za video materijal.Odlican je.

Hvala @Dejvis. Puno je truda uloženo a i profesorice također nisu za bacit :slight_smile: Čudi me da ih još nitko nije komentirao.

To se vidi.A nisu za baciti,slazem se.Vidis,svi su tu kulturni,ne idu off topic pa makar u pitanju bile i tako zgodne dame :smiley:

Hmm ja sam imam 2 videa koji su blizu milijun gledanja i svaki i je donio ukupno oko 600€. Ovisi dakle o puno toga (dužina videa, države prometa i jako bitno koliko je share-an i koliko se prorišio društvenim mežama). Ne znam ja sam stavio i da sam iz Kanade, mada sa iz Zagreba i novci sjedaju na adsense koji je na moju adresu u Zagrebu …

Ako ti je problem, stavi linkove od videa da ih vidimo

dragi ljudi, radim na youtubeu i zarada vam je otprilike ovako, na milijun pregleda dobijete oko 1200 dolara a za 600 000 pregleda oko 800 dolara i tako :smile:

Odakle ti je posjeta?

USA vecinom… :smiley:

Toliko imaju samo najjači od najjačih igrača. :slight_smile:
Znam da nam nećeš staviti link, a reci barem o čemu su videi, koja je tema i jesi li direktno na Adsenseu? :blush:

Na pocetku sam bio na adsensu, al nisam vise, trenutno sam partner sa fierce networkom, cpm je tamo oko 7 dolara i da se lijepo zaraditi!
Ako mislite zaradivat na yt, nesmijete nikome govorit s cime se bavite tocno tamo jer su ljudi ljubomorni i svi zele preko noci isto to, samo trebate imat strast prema onome sto radite i strpljenja, ja od 2013 to radim a sve je pocelo slucajno iz zabave!
Tako da sretno svima :smiley:

uglavnom ako se netko zeli pridruzit toj mrezi isplati se zarada je veca, a i podrska je jako dobra!
https://www.fiercenetwork.net/become-a-partner.html?referral=8650