Zašto sam utihnuo i više se na forumu neću javljati?

U zadnjoj raspravi na temi Google algoritam apdejtovi bio sam napadnut od strane osobe koja je prekjučer došla na forum i našla se uvrijeđena mojim pisanjem, a bez ikakvog pravog povoda.
Čak sam i optužen da sam sam sebe branio sa nekakvog duplog profila :rofl:

Tokom ovih 11 godina na forumu nesebično sam dijelio svoje znanje i iskustvo.
Možda se nekim članovima nije sviđala istina ili su se našli osobno pogođeni sa nekim mojim upisima, ali meni to nije bila namjera.

Kada se čovjek 15 godina bavi webom jednostavno više nema živaca, vremena, volje ni energije za nekakve glupave upite, okolišanja, natezanja i slično - imaš tražilicu na forumu pa traži.

Tako da se sa ovim postom mičem sa foruma i jedino ću odgovarati na privatne poruke.

Želim vam svima sve najbolje u životu - kako privatno tako i poslovno. Uživajte jer život je kratak!

P. S. Jednostavno mi je dosadilo bacati bisere pred svinje…

14 Likeova

be4d31a705d468a61498404a7042779c

7 Likeova

Znaci ti si se nasao uvrijeden od nekoga tko je na forumu 2 dana :smiley: ? Jel ti shvacas da je internet pun trolova i da nekad nemoraju ni bit trolovi nego imat drugacije misljenje ili su jednostavno preglupi da shvate. Sa svojih iskustvom bi to trebao znat. Oprosti al ovo je smjesno kao kad se klinci posvadaju jer je netko uzeo neku igracku i sad vise se necu druzit sa vama idem doma hahah

8 Likeova

Prije 10-ak godina sam imao veću temu na forumu net.hr-a s nekoliko tisuća postova. Skoro polovica postova je bila moja. Šta mi sve nisu pisali, čudo jedno od zločestoće.
No, prije je “crko” forum net.hr-a nego što sam ja odustao od pisanja na toj temi.

“Ako na svom putu do cilja budeš zastajkivao kako bi kamenom gađao svakog psa koji na tebe laje, nikad nećeš stići do cilja.” Dostojevski

9 Likeova

sto je najgore, nije nuzno bio ni troll, nego se ovaj pozivao na neku SEO influensericu, a ovaj drugi tvrdio da ona nije nikakav autoritet pa da je njena rijec bozja, tim vise sto ona nemam nikakve veze sa Googlom

Aj malo na šalu :smile:drmrgood baš si pravi mrgud iz štumpfova :joy: Forumski nick ti pristaje!

1 Like

Di bi ja došao kad bi se ljutio na svakog tko ne vjeruje u Anđele :smile:

5 Likeova

Možemo se zajebavati koliko hoćete ali sad fakat ozbiljno koliko je samo ljudi napustilo forum zna li se ?

Koliko je samo kvalitetnih forumaša i ljudi od kojih si mogao naučiti mnoštvo stvari napustilo ovaj forum i to bez pozdrava :smiley:

apazinjan, c3po, milito i tako u nedogled :slight_smile:

1 Like

Ne zaboravimo @BigTruck i čuveni Instant Articles koji je u to vreme kidao. Pa onda @Anteloff

1 Like

I ja mislim da rasprava od neki dan nije nikakav razlog da se napusti forum, ako ti je forum mio.

Iako nije primjenjivo, ono na šta ovakve stvari mene podsjete je ovo

Na iste stvari može čoek reagovat kao Karlos ili kao Alveš.

Takođe ovakve stvari me još više podsjećaju na nezadovoljno muško/žensko u braku/vezi. Da pojasnim, tu se vazda spominju okidači za kraj, a istina je nezadovoljstvu i nemanju i ne dobijanju potrebnog od suprotne strane.

Upravo ovo. Ovaj forum nije imao više vrijednosti za ove članove i nisu dobijali ono što je tim članovima trebalo (ili im ne treba više). Dal je to znanje, informacije, druženje, priznanje, dizanje ega, socijalizacija… šta god, totalno je nebitno. I to je sasvim normalno, da se ljudi razilaze.

Ima i drugi tip ljudi ko koji se veže i teže pušta i oni duže ostaju na forumu. Ni prvi ni drugi tip ljudi ništa bolji ili gori da su.

Ušo duh božoua u mene pa izfilozofirah da vi smoždim mozak na ovu sparinu.

5 Likeova

Zao mi je kada neko ko je dosta doprinosio sirenju znanja na forumu, odlucio da ode sa njega. Nadam se da ce se @drmrgood predomisliti i nastaviti dijeliti svoje znanje javno i da ce nastaviti ucestvovati u diskusijama.
Na pitanje zasto sam utihnuo odgovor je jednostavan - “zabavljam se o svom jadu”. Promjena zemlje, nacina zivota, promjene u web svijetu, promjene interesovanja sve je to uticalo da se samo bavim youtubom a i to je cisto hobi.

3 Likeova

Nemojte izostaviti i kolegu @Davor_R_Bergam puno smo mogli nauciti o drugu Titu i programiranju.

8 Likeova

A najviše o Uršuli Tolj :smiley:

2 Likeova
1 Like

Ziv je taj idalje. Jedini razlog sto nije na forumu jeste jer je bio banovan:

1 Like

I najjacem brojacu posjeta na svijetu, ali opis na fb stari ofucani hipi :rofl:

Ja sam i dan danas ubjedjen da je on puno napravio a da se ovdje samo sprdao.

1 Like

Ja sam za to da se pokrene peticija da ga odbanujemo.

5 Likeova

Slazem se. Vratite covjeka.

2 Likeova

Covjek nije banovan tj. odbanovan mu profil odavno