Želja za zaradom, ustrajnost, Inovacija i kako je zaštititi

Smatram da je uz želju za zaradom potrebna ustrajnost Preprodavača ne samo pri cilju zarade . Ustrajnost pri raznim aspektima koju preprodaja donosi . Sto točno ja mogu ponuditi uz proizvod osim šturog opisa i duplo vislje cijene. Ne zaboravimo da je manje više . To nacelo definitivno vrijedi u početno malom poslovanju i privlačenju odredene publike radi rasta konkurentnosti na svim poljima poslovanja. Nazalost iskustva u prodaji nemam ali ako se ne varam zdrav razum je bitan pri poslovanju preprodaje bilo da osobno imam proizvod na zalihi ili preko ds preusmjeravanjem potražnje na ponudu ubires udio. Manje je više pa za početak vjerujem da je razuman udio u okvirima ulozenog vremena i novaca proporcionalan onome di ne ostetis kupca nesto previše. Zašto. Naravno konkurencija je jeftinija i to podize zahtjeve konkurentnosti na polju jeftinija proizvoda sto na kraju vodi izjednačavanju konkurentnosti a na poslijetku i inovaciji pri samom cinu prodaje. Face it. Konkurencija je zdrava druzba inovativnost je ustrajna služba.

Na vrijeme uocis posao ili proizvoid kvartala . Svi ga uoce svi ga prodaju na ovaj ili onaj način. Desava se sljedeće . Jeftiniji Preprodavaci spustaju cijenu na zgražanje svih ostalih konkurenta koji bivaju prinudeni spustiti svoje cijene kako bi opstali te uocili sljedeći krik prodaje online te se iznova priključila masi prodavača na opet isti M.O… poprilično stresno predstavljam. Osobna zaliha je po meni dugoročno prepoznatljiviji proizvod od ds. Ds diktiras cijenu no ti ne pruzas kupcu krajnju uslugu. Kinez to radi i time na poslijetku bude prepoznat kao dobar ili los proizvod tjst Preprodavač. Zato mislim da osobna zaliha uz dovoljno velik strateški ulozen kapital dozvoljava rast vlastita servisa u nesto na kraju tradicionalno . Recimo svako polje proizvoda tehnike prehrane nebitno cega ima sljedeće. Promašaj. Standard i inovaciju. Promašaj za lekciju po mogućnosti tuđem promasaju. Standard po zajednici koju ciljas i naravno inovaciju . Inovacija je neophodna ako se odlucis kupovat zalihu i plaćati poreze. Ne zaboravimo takodjer da porezna ne ubire velike poreze di to ne prepozna potrebnim. Ako se porezna interesira mogao bih i ja. Na inovativan način . No svaka inovacija kao sto je i ova koju sam smislio ima određenu dozu straha izlaska u javnost. Ne znajući di se obratiti po savijet da ne budem pokraden vec zdravo upućen naletim na vas ekipu. Nadam se da ću stogod naučit od vas zajednice te ukoliko sam trčao pred rudo objavom o inovaciji biti ispravljen konstruktivno. Hvala.

Pozdrav. Ime mi je Ivan i prije dva sam dana pronasao na oko legitimne nacine zarade o kojima se ovdje vodi rasprava. Zanima me da ukoliko se doista ispostavi da imam superiorniju inovaciju od onog sljedeceg. Koje su pravne akcije koje moram poduzeti u zastiti takve neke inovacije ako je to moguće. Tnx

Savjetuj se sa advokatom specijalizovanim za prava nad intelektualnom svojinom i patentima.

1 Like

Ako si u Hrvatskoj onda ti je zaštita extra. Ako si u BiH neces se usreciti. Sreca pa imam HR drzavljanstvo i znam sta pricam no i to kosta. Linkat cu ti stranicu na kojoj mozes sve provjeriti od zakona, ovlastenih advokatskih ureda ma sveee… no gledaj ima CAKA ako proizvod zastitis u HR onda je on automatski zasticen i u cjeloj EU posto je Hrvatska njena clanica, no pazi sad za ostale zemlje i prekooceanske nije zasticeno vec moras zasebno uplatiti ovlastenoj “svjetskoj organizaciji” no i tu imas dobru prednost mozes i iz Hrvatske registrirati/zastititi proizvod za zemlje van EU. Sto znaci 2 puta placas zastitu proizvoda. Rijesenje cekas cak po 3 godine nekad i duze, opet postoji ali!! ALI ne boj se ako si npr. 25.8.2018. predao zahtjev sve po propisu i ako je zavod odobrio zahtjev da moze ici u sam proces zastite on se smatra vec tog dana zasticenim sve da tek za 5 godina dobijes sluzbeno rijesenje! Na taj proizvod ili intelektualno vlasnistvo svake godine placas kao “registraciju tj zastitu” punih 20 godina za posebne slucaje 25 god i tek nakon toga vise ne moras produzivati placati naknade tek tad je tvoj proizvod samo tvoj, ako preskocis godinu ili par mjeseci postoji mogucnost da netko drugi otkupi prava na taj proizvod i mozes se pozdraviti. (Takav je slucaj bio i s fidget spinnerom)

Blockquote

I nek ti je sa srecom :slightly_smiling_face:

2 Likeova