AdSense: Western Union račun zatvoren? Kako do novca?

Ono čega kod mene nema je taj famozni redak “koji bi se trebao ubrzo pojaviti” da je ček obustavljen i da je u tjeku povrat novca… Prošlo je osam dana od tada, retka nema… :neutral_face:

Ako vaša plaćanja budu zadržana zbog isteklog čeka, otvorite postavke plaćanja i ažurirajte adresu za dostavu čekova. Bez obzira na to jeste li ažurirali adresu za dostavu, ipak morate kliknuti gumb “omogući ponovno” na obrascu za čekove widgeta za plaćanje (ili odabrati novi oblik plaćanja). Nakon što uredite i/ili ponovno omogućite oblik plaćanja, prekinut će se privremena obustava plaćanja.

Pogledaj dal ima ovo što su napisali u help-u kakvih efekata da se pojavi taj novi red
zaboravih dodati adsnese nalozi mnogo baguju u zadnje vreme pa me ne bi začudilo da i tvoj nalog (račun) baguje

1 Like

Ads.txt mi je sad ok i nema više upozorenja, ali i dalje ima da se negdje moj kod koristi. Da zanemarim ovo? Ne znam kako to ispravit

Ne možeš tu ništa. Nekada prije je bila tražilica po ID broju AdSense računa. Pokušaj pronaći, ja sam na mobitelu pa mi mrsko sada tražiti. Večeras ako stignem pokušam

1 Like

Evo sam isprobao, i meni uredno pokaže sve sajtove gdje imam svoje adsense pub-id-xxneki-brojxx

https://dnslytics.com/reverse-adsense

Edit: sada se sjetih, jednom sam trebao doći do pub-id koda za jedan zatvoreni (banirani) račun. Nismo mogli pronaći kod, da sam na kraju pokušao sa WayBack sajtom, i na njemu sam našao site koji je koristio taj Adsense i u njemu se vidio AdSense pub-id

1 Like

Sada piše 2 domene koriste, znači ok je. Hvala mnogo

1 Like

Evo lagani update, 10 dana nakon mojeg otkazivanja čeka, Adsense ponovno šalje novac, ovaj puta na račun. Eto čisto da znate ako se netko nađe u situaciji da im otkaže ček, neka se pripremi na neizvjesnih deset dana čekanja bez ikakve obavijesti…
Sada bi navodno novac konačno trebao sjesti u roku od 5 dana na račun ako je sve OK, vidjet ćemo.

4 Likeova

Stiže mi jutros obavjest…
Plaćanje nije uspjelo
Plaćanje koje smo 8. svibnja 2023. poslali na vaš račun AdSense za YouTube pub-000000000000000 nije uspjelo.
Nažalost, nisu nam dali razlog zašto. Provjerite s njima za više informacija.
Obratite se svojoj banci ili kreditnoj ustanovi kako biste riješili problem.

I ajde sad opet u banku a jučer sam bio da vidim gdje su pare, rekli mi na šalteru da ćemo malo sačekati i sada ovo… :neutral_face:

cccc…kakva zajebancija s parama :roll_eyes:da ne poverujem! Stvarno mi nije jasno :thinking:ako si tamo sve tamo napisao i uradio na adsense nalogu (računu) kako treba, zašto ti nije lova lega?

Pa eto vidiš, još pitam u banci jel treba neki drugi račun otvarati za primanje novca izvana oni kažu da je ovaj dobar neka samo unesem podatke koje mi je dala…
Ha ništa, danas popodne idem opet vidjeti gdje je zapelo. Po ovom AdSense izvješću izgleda kako da ga je banka blokirala… :person_shrugging:

Ja ne znam sve sam video-pročitao (jel…što kažu) al ovoliko komplikacija za jedan transfer novca s adsesne na bankovni račun ne viđe nigde! Sad kad ih dobiješ- novce, proslavi kao da ti je rođendan

1 Like

Ako dobijem, kako je krenulo… :sweat_smile:
Agonija već 3 mjeseca…

1 Like

U banci im ništa nije jasno, opet dobiveni isti podaci za upis podataka…
Dođem kući idem se ulogirati u Adsense dočeka me ovo:

Koji vrag???

evo ovde šta kaže o tvom bizarnom slučaju

Uglavnom imaš opet zajebanciju :neutral_face:

1 Like

Gledam u to već više od pola sata, stišćem, vrtim sve opcije ali ne vidim izgledno riješenje…
Idem sutra u drugu banku gdje isto imam neki devizni račun pa ću njih pitati, možda su tamo šta pametniji…

1 Like

Da ! vidi kod te druge banke jel šta možeš uraditi. Nek ti opet daju IBAN insttrukcije za loro doznake (valjda se tako zove).Pa upiši podatke od te druge banke pa vidi dal će proći

1 Like

Kartica nema veze sa uplatama. Na jedan račun možeš imati više kartica a obratno ne.

Meni izgleda da tebi problem radi račun koji je moguće automatski prešao iz HRK u EU?

Za primanje AdSense uplata u BiH ide isključivo devizni račun koji je EUR. Ne mogu na tekući, na Visa isl… Za primiti uplatu (postavke) sam tražio u banci da mi isprintaju “upute” za uplatu koja dolazi izvana.

Zapravo nemam rješenje da ti pomognem, ali želim malo proširiti sliku, da možda uočiš gdje bi mogao biti problem.

Eh da, nemoj zanemariti činjenicu da službenice u banci rijetko znaju pravu proceduru. Reći će svašta, što te može odvesti na krivi put.

Mene su uvjeravali mjesec dana da PayPal uplate mogu na Master kartice (jer su gurali te kartice i uzimali proviziju) da bi me zvali iz PayPal podrške i rekli da u BiH isključivo Visa kartice prolaze. Išao sam im očitati govor, i lijepo otišao u drugu banku i uzeo Visa karticu (debit).

Mislim da je problem u banci, a nikako u Irskoj (AdSense)

2 Likeova

Ma znam da će službenice reći svašta, sjećam se kada sam ja išao isto za PayPal i njihovu aplikaciju u mobitelu, čak četiri puta u istome danu dok nije došao neko sa strane i našao problem.
U svakom slučaju primio na znanje ovo tvoje oko deviznog koji je u eurima i prelaz iz HRK u euro, sve je moguće, ima smisla…

1 Like

I ja imam isto tako VISA karticu (debit) Intesa i s tom mi je povezan adsesne

1 Like

adsense nema veze sa karticom, adsense isplacuje direktno na racun, ne preko kartice … paypal isplacuje preko kartice na racun

za svaki racun (osim stednog i onih posebnih) se moze generisati IBAN broj i svaki racun moze primati novac iz inostranstva, jedina razlika je sto na deviznom mozes drzati devize a na tekucem se devize automatski konvertuju u KM kada stignu

ja sam sa adsensea primao novac na obicni km racun … i znam 5 ljudi koji su isto radili

za svaki racun u banci mozes traziti instrukcije za primanje novca iz inostranstva, bio on devizni ili KM