Igrate li se sa ovim alatima? Ja sam totalno oduševljen šta sve kreiraju ovi AI roboti. Posljednji put kad sam se interesovao za ovu tematiku to nije bilo toliko davno a slike koje su tad pravili AI su bile krš. Sad je prao nevjerovatno šta sve može. testiram najviše midjourney jer imaju free trial koji se može više puta odrađivat. Viđoh na forumu da c3po ima problem sa kompom pa kreirah na tu temu, tj nee ja no AI, ja samo napisah par riječi ili prompt valjda se tako zove
ođe upisah tipa polačoekpolac3po ima problem sa kompjuterom i još par nekih odrednica
imate na ovom sajtu https://prompthero.com/ raznih slika i ovih promptova koji će vam pomoć kod kreiranja slika
viđoh na yt da onaj dall-e se koristi i za editovanje slika, brisanje nepotrebnog sa slike, pa AI popuni prazninu, ili proširi van gogovu sliku sa istim stilom itd itd… baš svakakvih čuda se može radit s ovim AI
eo moje jedne, tj AI, ja samo pisah
Ima i na reditu masu raznoraznih kreacija
ima li iko kakvih zanimljivih kreacija? Koristite li ove alate? jel vama to zanimljivo? ja juče se prao izigrah.
ne samo modeli, ima tu masu ljudi koji će ostat bez posla. ovo je tek u povoju. eno i iz slike obične mogu se napravit 3d modeli, eno i videa kreiranih od AI, AI editovanje tu si i članci… a sve je to u povoju, meni je prije nekih 2 godine sve to djelovalo smiješno i neozbiljno. ovo sad već počinje da bude vrlo ozbiljno. mogu mislit šta će bit za par godina
baš ludnica. ja nekidan nabasah na yt na neki klip o AI slikama i zainteresova me
ćaća mi poslo neku sliku crno bjelu žutu ispucalu prađeda i na nekom sajtu pojma više nemam đe kolorizovalo sliku, obnovilo, poboljšalo… svašta se može činjet
ovo proširivanje slika ili uklanjanje objekata sa dall-e mi baš moćno izgleda
prao da ti kažem pojma neam pošto stalno kako prekoračim trial novi akaunt napravim, lupam otprilike je ovako nešta bilo čoek pod vodom, iznad vode mjesečina ili sunčevi zraci, morska stvorenja u okolini, hiperrealistična slika, dramatično svjetlo i tako još nekih stvari. svašta probavam pa šta mi bude zanimljivo izdvojim. ove slike su upscale do maksimuma i neke su od varijanti.
ima i ova varijanta AI image kreatora, potpuno besplatna i bez filtera, može erotika i hardkor. upozorenje za one sa osjetljivim stomakom. zna ljudima sise po čelu lijepit, ili da žena ima 5-6 bradavica ili ona stvar iz koljena da raste… uglavnom zna dobro bolesno izgledat. ja se dobro ismijah
Ovo sa AI je početak nove ere po meni. Prvo slike, pa videii, pa filmovi, pa tekstovi, pa sajtovi, aplikacije itd. Treba pratiti što se događa pa pokušati prilagoditi svoj biznis tome i ugurati se u to, u suprotnom, moglo bi nas sve progutati.
Zanimljivo je ovo i sa sfere autorskih prava. AI radi na način da je ugrabio cijelu bazu slika sa interneta, (99% njih nema cc0 oznaku) - i onda te slike miksaju i prodaju dalje kao da su njihove. Pretplata na Midjurney košta 30$ mj. (za druge ne znam) pa vidi koliko su milijardi već zgrabili na račun tuđih slika a tek je počelo. Vidim da su ovi image servisi tipa shutterstock i drugi zabranili prodaju AI slika, možda i njima prijeti propast, kao i fotografima.
Pravog foto/video editora, fotografa, pisca, i slično AI nikada neće moći zamijeniti. To je moje mišljenje, da će neki izgubiti posao, hoće - ali tu mislim na one neke koji zapravo i nisu stručnjaci u svom poslu. Vrlo je jednostavno, AI ne može kreirati nešto što je 100% po uputama.
I meni sve ovo izgleda fantastično, i vjerujem da će masa ljudi početi koristiti takve slike (pogotovo na blogovima), ali ne mislim da će to zamijeniti neke profesionalne poslove.
Pa tako će narod i da radi zarađivaće na slikama AI ,Eto već imate google translate koji svaki dan je sve bolji (sam uči ) ili one AI sajtove za tekstove koji poprilično dobro odrade tekstove
Evo ja sam jednu od slika što sam napravio, provukao kroz google slike i nigde mi nije na celom internetu izbacilo bilo kakvo poklapanje AI slike Znači mogu da je prodam pod svoju
Ludo. U kontekstu sa chat AI programima, nazire se da će AI imati mogućnosti da objašnjava vizualnom interakcijom … isto kao da i promptovi/upiti mogu biti potpomogniti vizualnim kontekstom.
Tipa pitaš AI da objasni probijanje zvučnog zida, a on osim teksta i nacrta animacije procesa i što se dešava.
Nego, koji sve AI alati za generiranje slika su trenutno dostupni?
Isprika, ako sam propustio popis.