Pa prosto je, ako samo dodjes i zalepis linkove, kao sto si ti uradio, onda je spam. Ali da si podelio linkove npr hostinga koji koristis godinama, pa nam napises kako je support dobar, brzina dobra itd bilo bi ok zalepiti link jer si mu dao odredjeni “value”, ili da nam kazes kako si pio neko od ovih vina koje reklamiras, preporucis neko koje si ti pio itd bilo bi ok. Inace ovo sto si ti uradio je cist spam. Cisto sumnjam da bi ti ovakva objava prosla na ana.rs a kamali na forumu gde se okupljaju ljudi koji se bave izmedju ostalog affiliate marketingom, mnogo je “jeftina” ovakva objava, bez da se ljutis.
Ma ne ljutim se, ali nije u redu ljudima uskratiti priliku. U objavi nema imena trgovaca, zato nije trebao biti problem. A što je najbolje, za NORD VPN je naveden trgovac, tako da ne kužim čemu dvostruka mjerila. Ali okej, idemo dalje…
meni je glupo čak i vrlo stari i redovni članovi da kače aff linkove. nekako mi odmah ta preporuka izgleda sumnjiva. hawkhost isto ima affilliate program i ja ih evo proporučujem već nekih 7-8 godina i nikad nisam ubacio aff link jer mi onda moja preporuka izgleda nikakva, neiskrena iako to ne bi bila.
ne znam jel ko naručuje stvari sa https://www.tradeinn.com/
imaju raznorazne robe i počesto jeftinije od drugih, sad recenzije su miksovane za webšop, ali kontam da nije prevara. imaju danas 15 posto popusta Code: 15BF
ja naručih sebi
imam već dvije maske koje imaju ovaj držač za kameru, ali su mi prilično loše, i puštaju vodu, sa alija ih nekoć uzeo
što se tiče ovih tradein čini mi se iz španije da šalju. šiping im nije pregolem 6 il sedam eura do bih, ne sjećam se. ladno se ne sjećam, naručio prije deset minuta. eo Shipment cost: 6.99 EUR
razmišljah i speargun uzet ali rekoh prvo da vidim oće li maska doći. platio sam pejpalom pa ću im se žalit ako ne stigne. mada još se razmišljam da li da počnem pucat na ribe i da ih ijem. možda i neću
A prije popusta bila pet dolara, a hosting uvijek za prvu godinu registracije ima preko 50%…
Ne znam da li interserver ima još uvijek onu ponudu, 1$ dolar za 12 mjeseci. Ima li neko link?
Ja sam jedan sajt neki dan prebacio sa interservera. Inace je brzina okej i sve, ali barem bi jednom mjesecno imao prekid na jedno sat vremena i dobivao bad gateaway. To je na cpanel hostintu, na direcr admin hostingu interserver nemam problema ali mislim da cu i njega prebaciti na wealthy affiliate jer svakako placam godisnju pretplatu a imam slobodnih hostinga
Danas se ulogujem na Hawkhost, pise
Nije prosla uplata, a dobila prije toga potvrdu da jest. Stvarno na kontu vidim vracene pare. Odem na chat - nemaju chat, a pise po svuda da imaju Live Chat Support). Odem da otvorim tiket, nesto mi cudno to sve izgleda.
Mislim da mi je jasno zasto je Inmotion Hostinhg skuplji
Mozda nije relevantno al posto sam ovisan o Ahrefsu volim pogledati koliko koji web ima organskog traffica:
Za taj Hawkhost nisam nigdje ni cuo osim ovdje na forumu, mada nije bas da pratim strane web hosting forume.
Ocito su mali, sto ne znaci da ne valjaju. Ja se osjecam sigurno kod Inmotion Hostinga i kod Namecheap-a jer su zbilja dostupni non stop.
Ali evo i ovdje odgovaraju brzo na tiket. Paz sta veli:
Svasta
Ja pitala sta im to znaci, veli:
Kada je u pitanju hosting, moje preporuke definitivno idu za Chemicloud. Mnogo bolje iskustvo nego na Namecheap-u, i bez skrivenih troškova kada treba produžiti hosting.
LiteSpeed server, besplatan e-mail i SSL, Cloudflare DNS. Najbolji plan ima 3-jezgreni CPU, 3GB RAM i 40GB SSD.
Na hostingu se nalazi “samo” 150k stranica, za razliku od velikih igrača gdje se nalaze milioni sajtova. Mislim da su zbog toga brzine i iskustva odlična.
Za one koje zanimaju detalji, jedna kvalitetna recenzija:
@Kosana nemaju live chat ali im je support brz i dobar, brzo rješavaju tikete. Ipage i fatcow su imali live chat pa su mi ukupno lošiji. Šta se desilo sa tvojom uplatom pojma nemam, ja nisam imao problema sa plaćanjem kod njih.
Sad da me ne shvati neko pogrešno, ja ne velim ikome da seli tamo sajtove i da je bolji od nekih dosta skupljih hostinga. Uporedio sam hawkhost sa namecheap shared hostingom i velim da je meni hawkhost ukupno bolji.
Preporučujem ga prevashodno za početnike kao ultra jeftin hosting, za sajtove koji skupljaju prašinu, za manje aff sajtove i sl.
Hawkhost sam davno spominjao ovdje, vjerujem da su i danas jednako (vrlo) dobri kao i nekada, eto, mada neki nisu ni čuli za njega.
Evo samo par natuknica o iskustvu s njima:
i danas mi je ista cijena s popustom kakav je bio i kad sam pokrenuo hosting prije dosta godina.
Nije mi bilo potrebno u zadnje vrijeme, ali znam da su mi davno (na moju preporuku i molbu) ulazili u hosting i oni mi podešavali i popravljali neke addone s kojima sam imao problema.
Toliko o supportu.
Ako si ostao na istom serveru, to i nije pohvalno, mada ti mozda mislis da jest, jer cijene web hostinga u zadnjih 5, 10 ili 20 godina znatno su pale. Danas za manje para dobijes puno vise, sto je logicno jer tehnologija brzo napreduje.
Trustpilot je isto ponekad korisna stranica…
Ja ne kazem da je Hawkhost los ili dobar, samo kazem da mi je cudno da se tako minijaturna hosting firma toliko spominje ovdje na forumu. Moguce da ga je netko davno preporucio, pa ga nekoliko forumasa pocelo koristiti i bili su zadovoljni pa k tome dobra reputacija na forumu.
Na kraju ostajem kod NameCheap-a, vidjecemo kako ce ici, za sada imaju zuti karton
Za produzavanje domena koristite:
COUPONFCNC
Za produzavanje (shared) hostinga:
SH70RENEWAL
mislim da sam glavni krivac za to jer mnogo pišem na forumu, a zbilja sam zadovoljan s njima. pogotovo davnih 2011-2012 kad sam štedio svaki dinar mi je bilo bitno da je jeftino pa mi je hawkhost došao kao kec na desetku polsije hostgatora koji je dosta skuplji bio i ipage i fatcow koji su meni loši bili. hostgator je isto meni bio odličan i mogao je gurati tonu posjete, ali mi je bio prilično skup. sad zaista moguće da su ovih godina drugi shared hostinzi masu bolji, ja ne znam sem ovih koje sam uporedio, namecheap meni nije, pogotovo što mi je izluđujuća činjenica da moram obnavljati ssl certifikat ili da se plaća poslije godinu dana, kako je već bilo, ne sjećam se. na hawkhostu to ide automatski besplatno. možda nekome nisu bitne te stvari, ali mene izluđuju. takođe mjenjaju se hostinzi godinama, zavisi i od servera i ja često koristim (u posljednje vrijeme skoro uvijek) AMP pa nemam sa brzinom ikakvih problema, pored toga trudim se ispodešavat sve da bude optimizovano od slika i bez tone plugina. pored toga ja rijetko mijenjam stvar ako fercera čak i solidno a kamoli dobro tako da može biti i do mene što ispreporučivah toliko hawkhost a tona boljih postoji. opet ogradio sam se i rekao svima da je više za početničke sajtove i manje sajtove, nikome nisam preporučio da neki sajt koji dobro zarađuje seli tamo. takođe nisu iste vrijednosti para 2011-12 i sad.
E trebali bi tebi onda dati besplatan web hosting za zivota, s obzirom na to koliko si im ljudi doveo. Meni dva frenda takodjer na Hawkhostu, ja ih pitam gdje su culi za njega, kazu sa WM foruma.
Meni je hostinger top, uzea sam nedavno 2 Enterprise servera. 4 godine svaki, mislim da je bilo oko 1500$ za svaki
gdje drzite glavne domene jel jos uvijek https://www.namesilo.com/ glavni, za njega sam cuo ovdje na forumu. Jel se sta promijenulo… imaju i popust za domene za BF.
Hvala za kodove, ladno to nisam vidjela (u stvari ne vidim ni sad, gdje si nasao kodove?), mislila sam da imaju samo za nove klijente. Produzila x domena.
Za hosting nije funkcionisao kod (jer je renewal tek u januaru), na chatu dobih mastan popust, vise nego za nove, tako da chatujte
popusti na aliexpresu, ovi kodovi rade u kombinaciji sa onim što ima za masu proizvoda na 20 dolara potrošenih 4 dolara off ili na 40 da bude 8 dolara off itd. tako da u suštini bude odličan popust.
US $6 off Orders over US $45 Code: BF8
US $10 off Orders over US $80 Code: BF10
US $20 off Orders over US $150 Code: BF20
US $50 off Orders over US $260 Code: BF50
US $80 off Orders over US $450 Code: BF80
@Kosana šta bi na kraju sa hawkhostom?
meni je većina domena na namesilo, pokoja još na godaddy