Ima hawkhost 55% ponavljajući popust za shared hosting.
Ja ih koristim godinama. Meni dobri.
Nešto im responsivity nije u vinklu xD
Ali je lijepo što daju opciju da biraš hoćeš li one time ili lifetime popust (iako je vjrv marketing strategija)
Ne znam šta si rekao
Tako im je već godinama. Ja imam kod njih paket i od prije nekih deset godina i dalje je aktivan ponavljajući popust.
ja sam batalio igrat igrice, ali eo naiđoh ovo daju besplatno pa ako interesuje koga
To im stoji na blogu ali ne i na home page, nigdje na spominju tamo lifetime. Tacno bi ti trebali dati lifetime hosting za dz. Btw oni su jedini koji za shared hosting transparentno vele koliko ti RAM-a daju. 1 GB za sve planove. Ostale kad pitas vele ovako kao meni juce inmotion hosting:
Blockquote (5:27:19 PM)
Kosana: I wanted to know how much memory/RAM would I have with shared hosting plans? I couldn’t find that info.
(5:28:52 PM) Kosana: the same question also for the reseller hosting as well.
(5:29:45 PM) Miguel F.: Theyre shared plans so they don’t have dedicated resources.
(5:30:24 PM) Kosana: ok, but there has to be a limit, right?
(5:31:48 PM) Miguel F.: I’m not sure but usually if you’re worried about limits, you might want to consider a VPS anyways.
Evo tabela da se ne baci kome treba, izbacio mi Chat GPT
Feature | Semi-Dedicated | Dedicated Hosting | VPS Hosting | Managed VPS Hosting |
---|---|---|---|---|
Resources | Shared, but larger allocation | Fully dedicated to one user | Dedicated but virtualized | Dedicated but virtualized |
Performance | Medium (better than shared) | High | Medium to high | Medium to high |
Customization | Limited | Full | Full | Limited (provider-managed) |
Management | Fully managed | Can be managed or unmanaged | Typically unmanaged | Fully managed |
Scalability | Limited | Limited (requires upgrading) | Highly scalable | Highly scalable |
Cost | $$ | $$$$ | $$ | $$$ |
Best For | Medium traffic websites | High traffic or resource-heavy websites | Medium traffic with customization needs | Non-technical users wanting VPS features |
Pa dobro ti je rekao. U odredjenim shared hostingima nemas tog hard limita. Recimo cijeli server ima 64 gb rama i svi accounti tj sajtovi to dijele. Nekima ce treba 200 mb u prosjeku dnevno a nekim 5 gb. Dok god server nije u crvenom nece te niko cimati. Na stranu to sto ovakvo okruzenje nije dobro za tvoj sajt. Neko ce zakucati cpu i tvoj i svi ostali sajtovi pate, a hoce li i kad host reagovat je pravo pitanje.
@Hellas pa i nije baš tako. Evo zašto nije.
Ja koristim isto Biznis Shared Hosting od Unlimited.rs Hostinga.
Pogledaj kakve sve informacije dobijaš za ono što kupuješ. Dakle jasno, glasno i transparentno piše šta dobijaš za svoj novac.
Inače ja imam ovaj BIZ Max sa 12gb Rama. Nikad problema.
Pa nije mi dobro reko. Kako ce mi dobro reci ako kaze “pravo da ti kazem nemam pojma” ? Meni to nije bas ok., ne kupujem macku u dzaku sto se kaze.
Drugo postoji limit, neko ce ti reci, a neko nece. HawkHost jasno i transparentno pise da je 1GB RAM limit, i to tako i jest. Kod Namecheap je 2GB limit za shared hosting business, lako se vidi u C Panelu.
Sad bacih oko na ove nase. Koliko dugo ih vec koristis? Jesu pouzdani?
Kljucna rijec je bila kod odredjenih hostinga. Nekad 2005 svaki shared je bio bukvalno takav. Ne moze ti reci svaki hosting koliko rama imas garantovano kad ga svi na masini dijelite, jednostavno infrastruktura pojedinih uopste nema takvu opciju.
@pablo ja uzeh hosting kod unlimited.rs. Definitivno najbolje opcije od svih koje sam gledala. Shared hosting, ali CPU i RAM nisu na kasicicu. Prvi utisak super, nadam se da ce tako i ostati.
Kupih i domene na Namecheap. Nisu mi iz podrske dali nikakav dodatni popust, ali ova dva koda ispod rade, s ovim drugim ustedih jos 12$ pa ako nekom zatreba, izvolite:
COUPONFCNC
CELEBRATE24
PS. Sad vidim imaju i referal program. Steta sto se ne javi pre da idem preko tvog linka…
Koju cijenu si platila i zašto si tu uzela hosting? Zbog brzine i domaćih sajtova?
Ti iz Njemačke moraš imati baš masu sajtova ili baš baš jak sajt da bi ti zarada bila zanimljiva. Stoga čemu? Želim objašnjenje
E oni imaju i srpske i holandske servere. A ja izabrah srpske, iako necu raditi domaci sajt.
Kontam, tu su odmah pored servera, ispred kuce im sopstvno server, valjda ga odrzavaju, a struja u Srbiji znatno jeftinija. Vjerovatno se i vecina nasih zalijece i uzima holandske, misle vazda strano je i bolje…tako da sam uzela srpski.
E a oni su jedini koji nude komforan shared hosting, sro mi vise odgovara nego VPS. Npr kod HawkHosta semi-dedicated nudi max 2G RAM. Kod ovih mozes ici do 16G i 12 CPU (to ono kad mi ovih 20 sajtova koje planiram tek da zapocnem krenu ko rakete ). I stvarno su bas transparentni. Nema nista sitno napisano nit izostavljeno.
Btw na HawkHost su mi ovih dana svako malo sajtovi bili offline. RAM prepun, cak sa svim iskljucenim plaginima i difult temom za test. Nakon otvaranja drugog ticketa rekose “svjesni smo da imamo 503 problma na serveru trenutno”.
To je do mojih skripti kad ja to složim i upogonim, ruši kule i gradove, kamoli servere.
Primjetih i ja da zna štekat hawkhost posljednjih dana (moguće da je šteko i ranije) no kanda radim u zadnje pa mi je na oku. Ja uglavnom radim hawkhost i amp i to bude dobra kombinacija, jeftino i instant brzo. I amp je top ako je klasika kontent i jednostavna npr adsens monetizacija, ali zna izazivat masu nekih drugih zajebancija i komplikacija, ali kad se navadim i naviknem, ja ne puštam lako
Tamo je radprodaja krenula prije dva sata i traje sedam dana
Dobar je Unlimited.rs. Ja sam pomagao jednoj firmi koja ima kod njih dva vpsa i vise tih malih servera. Najbolje je bilo sto su susretljivi, hoce izaci u susret, saslusati te pa dati i neki svoj prijedlog. Podrska je bas bila top.
Shared Stellar Plus je inace oko $35 godina, sada je $17.76. Jedina stvar je sto je renewal $69 - ALI ako vec imate hosting kod njih i trebate da obnovite pisite podrsci i kazite “super je to sve ali mi je skupo i prebacujem se na drugi hosting”, pa ce vam omoguciti da za $17.76 obnovite. (Ovo je meni uspjelo, imam account star cca 10 godina, ali isplati se probati).
Ovo su meni poslali kao odgovor
“The issue was being caused by a Imunify360/CloudLinux bug causing PHP to crash: Imunify360 Status - I360 Proactive Defense imunify360-php causing domain to crash . We initially reported this to them and it appears to affect more applications than we first realized. Our systems are working through downgrading to an unaffected version.”
Btw, Unlimited.rs shared hosting zvuči čak i malo predobro da je to guaranteed RAM i CPU. Ok. Nije to baš jako jeftino ali ipak daju puno.
OPTIMUM+ je 85 eur i malo je jeftiniji od Hawhhost semi-dedeicated
4 GB i 4 CPU vs 2 GB i 2 CPU vs
Bas me zaje6o ovaj lik s chata. Veli to je to, nema daljneg spustanja cijene, sad vidim da daju 50%… Nije u redu, tamo sam deceniju vec.
Najbolje je bilo sto su susretljivi
Da. Meni se cini da su ozbiljni a ljubazni.
Ovo su meni poslali kao odgovor
Bas ih zalomilo na BF, izgubice dosta ljudi kroz to, na zalost…