Cane - Ivan/Dijana Jukić - prijevara

Korisnik: http://wmforum.geek.hr/users/Cane/activity - Cane
Tema: Bitcoin i fiskalizacija

Ukratko, predmetnom se putem maila javio za kupnju 12 BTC-a, dogovorili smo da ću ja prvo poslati na tekući račun 50% što sam i napravio ( 2500 EUR), dao mi broj računa koje glasi na ime Dijana Jukić, također sam mu u mailu poslao svoju BTC wallet adresu, nakon toga evo već 8 dana traje agonija, isti govori kako je poslao ( BTC se ne može sakrtiti na blockchainu.info se sve lako provjeri šta isti ignorira), ne želi se javiti na telefon, šalje poruke kako je zauzet, ne želi poslati wallet adresu da ubacimo u blockchain.info i da mu dokažem da nisam dobio i naravno ne želi vratiti novce, jučer se trebali naći u ZG, ali predmetni je normalno poslao sms kako je izvan sebe jer mu se auto zapalio i poslao mi na mail (vjerojatno misli da živim u kamenom dobu) sliku auta koji je izgorio u tunelu, dovoljno je bilo ubacit sliku u google i naravno uzeo sliku sa neta novilist neka prometna iz 2015 godine.

Prije no što mu se javio za kupnju BTC-a vidio pozitivne komentare tako da nisam milio da će biti nekih problema, kad ono, laž na laži, kao poslo novce ali nema vremena poslati potvrdu o uplati itd itd.

Sve je u mailovima i to ću kasnije staviti sve online ako predmetni ne odluči riješiti ovu situaciju u pozitivnom smislu.

Btw, ako netko od korisnika ovog foruma ima bilo kakvu informaciju o predmetnome, adresu u Rijeci ili nešto, jako bi mi pomoglo u daljnjim koracima koje ću morati poduzimati jer ne radi se o malom iznosu, a predmetni i dalje igorira pozive itd.

1 Like

Baš je isti nedavno na ovom forumu tražio photoshop “majstora” …da mu mijenja iznose na listićima kladionice…i nešto vezano uz bitcoine. Zahtjev je bio da mora izgledati full realno (i kao za prijatelja to traži), a nakon što je nas par skočilo na tako očigledni pokušaj prevare…obrisao je mahom temu.

Ja sam do sad imao utisak da je on neki ozbiljniji forumaš :confused:

3 Likeova

Javi se policiji, ukoliko imaš sve poruke i broj računa oni će pokrenuti istragu jer je iznos veći od 2000 kuna.

imam sve poruke, mailove

Ja imam IP adrese ako bude bilo potrebno.

Izgleda da ovo nije bilo za “prijatelja”: http://pasteboard.co/1x7kmc5u.png

1 Like

Bravo i svaka cast @apazinjan

@rootkezza, na policiju sa ovim, nemas vise sta cekati.

zato izbjegava poslati adresu sa koje je kao “poslao”

Realno meni je on cijelo vrijeme bio sumnjiv, ali eto da ne ispada da sam ja uvijek neki policajac.

Kladim se da je to Mirko Katic.

1 Like

Ne mogu vjerovati. Ali izgleda da ne treba previše truda da se na forumu izgradi povjerenje pa se nekoga opljačka.

Nadam se da će policija reagirati i da ćeš dobiti lovu nazad.

Rekao bih da si u pravu:

Da ovo Jukic mi je odmah skrenulo paznju.

Realno mislim da te pozitivne kritike su samo forum klonovi, ako pogledate malo bolje vidjeti cete da su to samo neki nepoznati likovi.

Meni nije jasno kako se prevareni, a ima ih ovdje na forumu, ne udruze i lijepo potraze doticnog, i pojansne mu neke stvari, uzivo.

Bas me zanima koliko je to dugo planiro lol, ja sam mislio da je neki ozb lik

1 Like

I ja bih se nakon ovog screenshota od @apazinjan slozio s tobom.

Najbolje je da mu udju u trag preko mobitela jer ga mogu locirati a neka pocnu istragu sa imenom Mirko Katic kao glavnim osumnjicenikom.

  1. Banka Idi tamo reci da si krivo poslao lovu odnosno da si dao pogresan broj racuna. Dat ce ti formular da ga ispises i to je to.

  2. Policija Odmah to prijavi, ako dobijes lovu od banke prijavi to policiji da tebe nebi kacili da trazis lovu koju si vec dobio nazad.

Meni je uvijek djelovao neozbiljno.Stalno se hvalio sa navodno visokim cijenama koje je uzimao od izrade sajtova, a u biti nikad sajt nije napravio niti zna kako se to radi.

Dalje, nikada nije pomogao na forumu iz neke sfere developmenta koju je naveo u svojoj biografiji, a ovo I love WordPress je najjace.

Od pocetka, kazem, bio mi je sumnjiv.

Eto mogu ja biti policajac na forumu, nisam skup :stuck_out_tongue:

Ima tko adresu dotične Dijane Jukić? Imam samo broj računa.

Otići ću direktno u Rijeku prijavit u policijsku postaju slučaj ovaj tjedan i naravno pokušati ga pronaći ili dotičnu Dijanu.

Vrlo je ocigledno da je ovaj lik poprilicno pametan cim ja gradio svoj profil poslednjih 5-6 meseci, i sad pred leto resio da odradi coveka za 2500, taman da ima za ugodno letovanje, eto nikad ne bi rekao da je prevarant i ja sam ga smatrao za odvaznog clana ovog foruma, al eto u 70-80 postova odradi coveka za 2500 soma te pare su verovatno legle na racun koji nema veze sa njim kao sto je odradio tebe odradio je i neku osobu da primi te pare…

1 Like

Ne bih rekao, jer se ime racuna uvijek ponavlja, tako da je to osoba bliska njemu a mozda i (najvjerojatnije) upucena u to sto Mirko radi.

Treba kontaktirati hostinger.hr, posto vidim da njegov sajt cane.ga hostuje ta firma…