Dolazi kriza - ja očekujem 2019. godine

Neki analitičari su početkom godine davali male šanse prekidu rasta kamatnih stopa. Ne znam na temelju čega oni rade svoje analize.

Danas rastu indeksi, raste zlato i pada dolar. Kad krene ovo sranje koje je neizbježno onda će padati indeksi, padati će dolar, a rasti će zlato i Bitcoin :wink:

Nemam pojma tko je ovaj i naletio sam slučajno, ali dobro govori. Negdje na cca 5. i 6. minuti spominje pad dostava u SAD-u, a to puno govori o stvarnom stanju njihove ekonomije.
Na kraju govori o rastu zlata kad počne novi QE. Naravno da će biti rast cijene zlata i pad dolara, ali ovaj puta imamo i Bitcoin.

Cijene nekretnina na dobrom mjestu u vecim centrima ili gl. gradovima su porasle zadnjih 20-15-10 godina bez obzira sto su te iste nekretnine starije 20-15-10 godina. I kako onda se ne isplati kupit. Cijena u Loznici je vjerovatno ista ili niza u odnosu na isti period. Po meni je investicija zarad profita u nekretninu u manjem mjestu poprilicno besmislena jer se tesko i prodaje i izdaje.

1 Like

Sto kaze anja cijena nekretnina u manjim mjestima je pala, cak nije ni to problem, problem je sto ne mozes nekretninu prodat ni ispod cijene, jer u malim mjestima na balkanu nedostaje ljudi, a samim tim i kupaca.

1 Like

Zalihe nafte SAD-a su veće nego što se mislilo. Jučer cijena nafte pala dodatnih cca 4%. Bez traženja kvalitetnih informacija, prvo što pretpostavljam je da je SAD režirao napad na tankere. Dvije muhe jednim potezom. Cijena nafte danas odmah skočila 2% (valjda radi bojazni da se prekine opskrba nafte tim putem), a SAD dobio dodatan izgovor za rat koji vjerojatno žele isprovocirati. Samo moje mišljenje bez previše kopanja i traženja kvalitetnih nepristranih informacija.

Mislim da je idući tjedan odluka o kamatnim stopama. Mene bi jako začudilo da u ovoj godini ne dođe do smanjenja, a da li će već sada smanjiti ne znam. Dolazi ljeto, vrijeme uobilčajeno smanjene gospodarske aktivnosti. Vjerojatno će si ipak sačuvati municiju za jesen.

Uglavnom, kriza nije više samo blizu. Sada je već počela i kucati na vrata :wink:

1 Like

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-06-07/boj-to-cut-negative-rate-to-0-3-in-september-jpmorgan-says

U nekom od ranijih postova ili linkova je pisalo da većina analitičara ne očekuje smanjenje kamatnih stopa u ovoj godini, da brojke ne ukazuju na tu mogućnost i slično. Izgleda da će se ipak dogoditi ono na što nisu ukazivale brojke. Moja analiza je išla protiv vjerojatnosti, i čini se da će se ispostaviti točnom. Pozdrav jednom poznatom forumašu ako naleti :slight_smile: Možda će mu koristiti primjer za njegov daljnji intelektualni razvoj :slight_smile:

2 Likeova

Da li je krenula kriza padom dojce banke ili ipak nece jos uvek , sta vi mislite?

Krenula je u pozadini da tako kazem, a zvanicno ce biti objavljeno verovatno tek u drugoj polovini sledece godine, dok FED uradi sa kamatama sta treba

A da, nemojte se zacuditi ako krizu za mase objave i pre druge polovine sledece godine, jer vidim sad da vec najavljuju rate cut iz FED-a tako da mozda objava bude i ranije. Svakako je kriza pocela od aprila. Verovatno poslednji trenuci za povoljno ulaganje u kripto i metale, a prodaju nekretnina ako ih neko ima.

Nadam se da nemislis na privatne nekretnine. Čemu prodavati? Čekat krizu pa kupovati. Kriza može biti top prilika za neke stvari.

Moje misljenje da ste svi u velikom BEDAKU ako celi dan razmisljate o krizi ,lovi,crypto,nekretnine i svim tim nebitnim stvarima za ljudski zivot,ZDRAVLJE ,LJUBAV,SEX,treba da zanimaju normalne ljude,love treba imati da se ima osnovno
sesti u auto od 1000 eura pa u 10.000 pa u onaj od milion daje samo 1 dan srece sutra si vec nesrecan u onom od milion zelis jahtu od 10 miliona,i sve tako u krug ,jedan apartman da izdajem pa 5 pa bi 50 ,a zivci u K,U ,zdravlje na infuziji ali grabi se za onaj svet,da sto vise ostane nekome,

4 Likeova

@brane333, slazem se sa tobom, ali kako staviti granicu?
Mislim da retko ko to moze.
Koliko je tebi mesecno dovoljno novca, da budes srecan, uzivas zdrav u ljubavi i sexu?

1 Like

pa covek sam sebi mora staviti granicu moja je celi zivot 1000 dolara , a optimalna bi bila za jako lep zivot 100 dolara na dan za 24 25 radnih dana,

Hehe pa to ti je samo druga strana novcica i zivota u telu i materiji. Ako zelis stvarno da se izdignes iz nebitnih stvari ovog zivota, onda se ide u pravcu energije, duse, vibracije itd. A ako mislis o zdravlju i sexu, isto si na niskoj svesti prikucan za materiju i nize cakre i vibracije.
Svako ima nesto sto mu je strast u ovom telu i prolaznom zivotu. Kada covek otkrije sta je to, nasao je svoju svrhu i moze to slediti. A koliko ce ziveti, koliko dugo ce ga zdravlje posluziti i koliko ce imati sexa su isto prolazne i nebitne stvari na jednom makro aspektu duse i postojanja.
Tako da ono, samo prihvatanje da nekog zanima nesto drugo i sve cool :blush:

1 Like

Meni je kriza ova godina, što nemam koga da nađem da mi pomogne u poslovima koji su se zaredali, i trenutno ih ima do kraja godine. nema oglasa više nikakvih, i slično.
A ovaj sedmi je počeo kao prosinac početak.
Valja će biti rupa kolovoz.

Što se tiče krize, nikada nisam bio “visoko” da bi osjetio žestoki pad.
Meni je kriza bila prošle godine, dakle meni, a ovo izvana, iskreno me ne zanima, jer tako i tako, netko je spomenuo, zbog toga se samo gubi živci, a pripremati se čovjek mora na shit u svijetu non stop, ali da svaki dan razmišljam o tome uz svoj posao, bi pukao. Isto tako lova pomaže ali nije stvar koja me čini sretnim. Moja djevojka, priroda maknuti se odavde, maknuti se od crnih priča, i pokušati u svom dvorištu napraviti svijet koji funkcionira.

Ne možeš promijeniti svijet, ono što je pod tvojim nadležstvom to možeš. A onda možda susjedi i kontakti naprave isto itd.

Znam da sve utječe na nas , živote, ko butterfly effekt, ali ako nisam u politiic, anisam iz razloga, onda zaista ne znam što bih GLOBALNO napravio, osim počevši od samog sebe.

Ove financijske špekulacije itd, super, bed, što god, ali trentuno nemam utjecaja osim da se pripremam na najgore, a to radim cijeli život svaki dan.

1 Like
1 Like

Pa da, kao i FED i mnoge druge centralne banke koje su već počele da smanjuju ili će da smanjuju u narednim mesecima. To sve naravno znači da će objava krize uskoro nakon toga uslediti.

Ova sada kriza ne verujem da će značiti kolaps valuta ili slično, već pucanje balona nekretnina, akcija itd sve slično kao 2008.

Evo moje prognoze kretanja kamatnih stopa FED-a :slight_smile:

Još nije kasno za metale i kripto :slight_smile: