Facebook tutorijal, kako krenuti od 0 i korištenje istog

svakako mislim na sponzorirane postove,

Pa da Facebook sve vise postaje ‘plati pa vidi’ i ocito ce samo najjaci opstati (oni koji ulazu)

Davno sam to napisao:

“Biće besplatno i uvijek besplatno”… ali samo da se logiraš :slight_smile:

Sve ostalo će se plaćati!

Evo nekoliko random postova kod mene, stranica kao sto se vidi ima 7.8k ljudi, a reach vidite i sami. Od nekih 10k pa na gore.
Relevantnost i nista drugo.

Dali kada objaviš objavu istu sheraš u grupe?

Nista ne diram, sami seruju. Sve je organski.

Samo da i ja pokazem da se na domacim stranicama moze jos uvijek raditi i odrzavati reach ako imas ideju kako, naime svaki dan pravim po jednu sliku koju objavim na sve stranice, uglavnom su tekstualne i hocu da pogodim emocije kod članova, a to mi i uspijeva koliko vidim po reachu na slikama, evo dvije koje su mi ovaj mjesec fino popravile reach na stranicama a imam ih još hrpu, znači bitno je poznavati svoju publiku i znati kakve će emocije ih potaknuti da šeraju, lajkuju itd. A riječ je o običnim slikama sa tekstom koje uradim u paintu za cca 1-2 min LOL , sve je organic…

1 Like

Upravo to. Najbitnije je poznavati publiku i servirati im ono sto oni vole. Isto vazi i za linkove.

1 Like

koliko lajkova imas na tim stranicama?

Najjača mi ima 100k a ostale manje, od 30k pa dole…

Ja sam isprobao 5-6 kampanja kroz zadnji mjesec dana ali slabi sve to ide… budem vidio što dalje da uradim. Ako jedna objava ode viralno svakako objavim ovdje

Moj savjet je da se okušate na Instagramu, na stranom tržištu. Ugrabite priliku dok se još profili mogu poprilično lako razvijati, dok i on nije postao s*anje kao FB. UGRABITE ZADNJI VOZ.:steam_locomotive:

1 Like

Evo da malo podignem temu

Što mislite o nagradnoj igri na FB stranicu, ali naravno ne kao scam, da se djeli iphone x , ili tako nesto , nego npr prijenosni punjač ili nesto tako slično, dali je to OK

Brendovi tako grade svoje stranice. Imam neke i strane da kazemo jake brendove koji tako rade. Bas oko NG Daiwa, Shimano i razne ribolovacke radnje imaju masu ovih igara. Tipa, like, share, tag i ucestvujes u nagradnoj igri.

Da , i jel mislis da ima smisla za podizanje stranice ( br likeova na stranici)

Pa generalno ima, ali ja smatram da to nisu relevantni lajkovi zato sto im se ne svidja tvoja stranica vec zato sto hoce da uzmu nagradu, sto vrlo verovatno moze da dovede do masovnog unlike-a stranice, jer su to generalno nametnuti lajkovi.
Ne znam, ja ne bih tako gradio stranicu.

1 Like

Mislim da i u tom slučaju veliku ulogu igra tematika.
Npr. 8 od 10 ljudi voli kolače…8 od 10 voli dobar vic …7 od 10 voli pse i ima ih za kućne ljubmce. Dakle, tematika ih zanima, ali pretpostavimo da do datoga trenutka vjerojatno nisu niti znali za stranicu. Lajkat će je jednim dijelom zbog nagrade, ali velika je vjerojatnost da će i ostati jer ih tematika (donekle) zanima.
Pretpostvljam da bi u tom slučaju ovaj način promocije bio dosta uspješan, odnosno da ne bi kasnije bilo puno unlike-ova stranice.

S druge strane 2 od 10 voli planinarenje ili vrtlarenje te bi vjerojatno ovih preostalih 8 lajkalo isključivo zbog nagrade … i da, u tom slučaju bi kasnije bio veliki postotak unlike-ova.

Ono što ne znam je kakva su pravila facebooka oko toga - naime, čini mi se da sam čitala da su nagradne igre dopuštene, ali da nije dopušteno postavljati uvjete šeranja objave na zid (a bez toga cilj ne bi bio ni približno ispunjen).

Također ne znam kakav je zakon po tom pitanju, osobito za fizičke osobe. Mislim da kod nas (HR) postoje neka zakonska pravila kada se radi o bilo kojoj vrsti nagradnih igara, a vjerujem da je tako i u drugim državama.

Facebook ne dopusta da je uslov za uci u nagradnu igru - Shareati objavu javno,tagirati prijatelje ili lajkati stranicu

Nije dozvoljeno samo tražiti od njih šeruju, sve ostalo jeste :wink:

Koliko sam ja vidio nije dopusteno traziti od ljudi da tagiraju druge ljude kako bi ucestvovali u giveawayu. Ovo za lajkanje stranice sam cuo no nisam osobno vidio