Facebook tutorijal, kako krenuti od 0 i korištenje istog

Jel zna ko kaj je s reklamama danas na fejsu? I jel to još nekom ne rade ili samo meni? 3 aktivne reklame, na nijednoj se ne troši budžet ni stižu lajkovi ni niš, do ujutro je bilo normalno i od jutra ko da se sve pauziralo, a u ad manageru normalno stoji da su aktivne…

reklame krenule opet same, jel se može kak stavit da ne prikazuje onima koji imaju lajkanu stranicu?

Kad radis oglas imas u Audience connection type i tu možeš odbrati da ne prikazuje ljudima koji su likeali vec stranicu.

1 Like

DDL promovira nagradne ime “Poklon Samsung S8” “Putovanje u Moskvu” itd…zar se to smije, jso odobren boost

Nije FB zabranio nagrade, nego su napisali pravila šta smiješ tražiti od učesnika :wink:

1 Like

Iako nije skroz po TOS, ovakve nagradne igre su dozvoljene od strane facebooka. Likeovi mogu, share i tag ne.

1 Like

Nisam znao, dobra stvar za nabijanje likova i baze za invite.

Ne mogu nać, gdje se može invajtat nekoga tko je likeao post koji sam boostao ?

Kliknes na sve ljude koji su likeali i otvori ti se pop up sa popisom i tu ih pozoves!

Ajd da osvezim temu malo sa gradjenjem stranica.
Polovinom decembra sam napravio stranicu i pustio malo da odstoji, 2-3 posta dnevno. Od prekljuce sam krenuo sa uloganjima. Prvi dan sam pustio 1$, danas sam pojacao sa dve placene objave odnosno 2$ dnevno. Ovako za sada to izgleda.
Screenshot_1
Icicu sa 3 placene objave dnevno odnosno 3$.
Jedan savet, bolje je bustovati sliku nego video, jer na slici ide bolji engagement, video dobija veci reach ali manji broj lajkova, tako da je manja baza za pozivanje. Ono sto je dobro reach je oko 70%+ i engagement je bas bas dobar. Ovako cu da teram jedno mesec dva, pa cemo da napravimo presek.
Planiram da ide jedan clanak i dve slike. Clanak ide worldwide ali gadjanje nasih ljudi, odnosno targetiranje nasih jezika, druga slika ide samo domace, a treca ide nasi ljudi u top zemljama.

Dva posta su aktivna, stim sto jedan radi kako treba drugi sam testirao u toku dana, malo menjao da vidim kako da dodjem do dijaspore.
Screenshot_4
Ovo su rezultati, stranica se blizi broju 600, danas cu daugasim ovaj test i da pustim identican target kao i kod ove koja radi kako treba. Ovo je potroseno do sada.
Screenshot_5
Ukupno oko 400 lajkova za nesto malo manje od 2$, stim sto se nadam da ce da ide jos bolje kad i ova druga objava bude ratgetirana kao prva. Po ovome ispada oko 200 lajkova za 1$, sto je dobra cifra.

2 Likeova

Radi se o kojoj vrsti slike ( zanimljivost, smijesno … ) ?

Koliko si dobio reakcija na slici ? Koliko ljudi od onih koje pozoves likeaju page ?

Slika je u pitanju. Obicna lepa slika, macici u korpi. Sada ima preko 4k lajkova. Juce je bilo oko 330 novih lajkova stranice, danas sam pustio jos jednu sliku i ona vec ima 1.2k lajkova.
Drugi post koji je isao ovih dana je bio vise za test, od njega sam nesto sitno dobio. Sada idem sa ova dva do kraja.
Napravicu ovih dana jos jednu stranicu i krenucu isto sve. Nadam se da moze da ide 15k mesecno dok se ne razradi stranica a posle uz boost mozda i vise, videcemo.

Ono sto sam zaboravio da napomenem engagement na stranici je ludacki. Kasnije kad budem bio za kompom pusticu neki prntscr.

Ima li smisla boostat stari post koji sam nekad prije boostao i sad bi ponovo jer mislim da ga nisam dovoljno iskoristio ?

Zvuci dobro. Koga si ciljao, jel publika siroka ili uska ?

Publika je targetirana usko, sto pokazuje i doseg objave u odnosu na broj lajkova bustovanog posta.
Screenshot_13
Screenshot_14
Vezano je za nichu, odnosno zivotinje.

Evo ga broj lajkova za danas, stim sto je tek 1pm po FB kada racuna, znaci jos 11 sati ima.
Screenshot_7

A evo ga engagement.
Screenshot_8

Screenshot_9
Screenshot_10
Screenshot_11

I broj lajkova stranice, veceras cu jos jednu turu invajta da odradim i onda nastavak sutra.
Screenshot_12

Ovih dana bi valjalo sa jos jednom da krenem, da iskoristim ovaj zalet koji sam uhvatio :slight_smile:

Ono sto je takodje dobro, publika je bas onakva kakva treba da bude. Ovi najvise klikcu i ostavljaju reakcije.

A ovo je potroseno do sada, plus ono sa prethodne slike oko 1.9$. Znaci ukupno oko 3.5$.

Situacija od danas jos bolja. Tek je 1pm znaci jos 11 sati a vec sam na skoro 800 lajkova, do ujutru ce da bude 1000 sigurno, sto znaci da ako odrzim taj tempo do kraja januara moze da bude 30k. A potrosice se izmedju 60 i 90$ sto nije mnogo za aktivne i sveze fanove. Takve gotove stranice se prodaju za mnogooo vise.
Screenshot_5
Ono sto sam pustio kao test je da idem direktno na kampanju “Page like”, isti target sam odradio kao i sa postovima i za 0.58$ sam dobio 101 page like. Razmisljam se da li bi mozda bolje bilo da pustim 3 takva posta za po 1$ dnevno i da se ne mlatim sa invajtovanjem jer me bas smara.
Screenshot_3
Ako bi za dolar imao 200 page lajka, onda na tri busta bi bilo 600 sto mu dodje na 18k mesecno sto mozda i nije losa opcija, jer ce sigurno kako post raste tako i da pada cena lajka pa ce i vise da ide za 1$. Bas cu da ostavim ovo ceo mesec da ide da vidim kakvi ce rezultati da budu.

Cak se i razmisljam da npr se pusti 10 takvih kampanja za page lajk, ako ide po 200 za 1$, to mu dodje 2000 dnevno odnosno mesecno 60k za 300$. Kad bi dva meseca drzao za 120k bi potrosio u najgoroj racunici 600$ ali bi se sigurno vratilo kroz IA u jednom mesecu. Takve 2-3 stranice investicija oko 1000$ ali bi se vratile pare u jednom mesecu. Definitivno tema za razmisljanje :slight_smile:

Ovo je odlicno, svaka ti cast !

Par pitanja : Ciljas li instagram kad promovirad slike ( meni se jako smanjuje reach ako iskljucim instagram a nema mi smisla ukljuciti ga ako zelim reakcije ) . Ciljas mobilne korisnike samo ili one na desktopu isto ?

Za promoviranje stranice za likeove, kalkvu sliku koristis, i kakav tekst oglasa ?

Hvala na odgovorima, lp

Ne, samo FB korisnike i to samo Feed. To sto ti oni proracunavaju ne gledaj uopste jer nema veze za realnoscu. Ako pogodis sa postom i targetom to ide mnogoooo vise.
Ciljam sve, i mob i desktop.
Za stranicu idem klasican poziv za lajk, lepo upakovano, a slika je sa stranice naslovna.

Kad pocinjes omogucavat IA ? Mislim nakon kolikog broja lajkova na stranici ces pocet s IA ?